Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
19.03.2015 г.

В Добрич се открива седмият център за техника на Мегатрон

Днес 19 март от 11,30 часа в Добрич официално ще бъде открит седмият търговски и сервизен център на „Мегатрон”, компанията официален вносител на водещи производители на селскостопанска техника като John Deere, Bobcat, Doosan, Kuhn, Bednar и др. Новият комплекс е най-големият в страната и ще бъде оборудван с най-съвременна специализирана апаратура за диагностика и ремонт на земеделска, градинарска, строителна и горска техника, както и за съоръжения за голф игрища, съобщиха от компанията.

Създадена през 1998 г., и досега Мегатрон ЕАД е официален представител на американската компания John Deere в България.

Компанията разполага със седем търговско-сервизни бази и магазини в София, Плевен, Русе, Пловдив, Стара Загора, Ямбол и Добрич. В Мегатрон работят над 150 служители, като над 70% от тях са ангажирани в направлението „Следпродажбено обслужване”.

В новоизградената база в Добрич са инвестирани 2,5 милиона евро за изграждане, обзавеждане, сервизно оборудване и модерна диагностична апаратура.

Общата площ на комплекса е 61 700 кв.м., от които:

- 10 000 кв.м. експозиционна площ

- 44 000 кв.м. демонстрационно поле

- 7 700 кв.м., на които са изградени административна сграда, склад за части и сервизно хале с обща РЗП 3100 кв.м.

Сградата е с модерен интериор на две нива и разполага с просторен шоурум, офиси, конферентна зала, стая за отдих за служителите, фитнес зала, голям склад за части, и сервизно помещение с 12 клетки. Към днешна дата в базата работят 28 човека в отделите за продажби, следпродажбено обслужване и резервни части.

Създадена преди 178 години, днес компания John Deere е безспорен лидер в производството и продажбата на земеделска, горска, голф и градинска техника. За поредна година Deere & Company заема 40-то място в класацията на спridkre Fortune за топ 50 на най-предпочитаните компании в света (World’s Most Admired Companies), като в класацията участват над 1400 компании от цял свят.

В друго проучване на престижното сп. Forbes (топ 100 на най-ценените марки в света - World’s Most Valuable Brands), John Deere заема 83-то място. Благодарение на богатия си опит в производството на качествена и надеждна земеделска, горска, голф и градинска техника,  John Deere е спечелила доверието на многобройните си клиенти в различни страни по света.

John Deere предлага изключително разнообразие от техника и интегрирани интелигентни решения за цялостно управление на бизнеса с приложение в земеделието, дърводобива, поддръжката на зелени площи (стадиони, паркове, градини) и голф игрища. John Deere е единствената компания в бранша, която сама проектира и произвежда всеки един компонент за своите машини – двигатели, трансмисии, кабини, интегриран софтуер.

За поредна година марката John Deere е с най-голям пазарен дял в България според официалните данни за регистрирани западни трактори - 28%, а за комбайните този процент е 21.

Френската компания Kuhn е водещ световен производител на несамоходна селскостопанска техника – плугове, дискови и роторни брани, култиватори, сеялки за пролетни и есенни култури, тороразпръскващи машини, косачки и други.  Създадена преди повече от 180 години, днес компанията заема челни позиции на пазара за прикачен инвентар с годишен оборот от 1,2 милиарда eвро и производството на 68 000 машини годишно. Иновациите и високото качество са водещи за инженерите на Kuhn при разработването на нови продукти. Доказателство за това 1600-те патента на компанията, която годишно инвестира 38 млн. Евро за иновации и производство.

Bednar е млада чешка компанияq производител на широк асортимент почвообработващи машини, която успя да се утвърди благодарение на високото качество, здравина и дълготрайност на машините. Тя е един от най-големите доставчици на селскостопанско оборудване в Централна Европа. Мегатрон представлява тази марка от 2008 година и предлага на българския пазар различни модели култиватори, продълбочители и компактори с марка Bednar.  

През 2006 г. световно известната марка Bobcat също избра Мегатрон за свой официален представител в страната. Bobcat произвежда широка гама универсални машини с приложение както в строителството, така и във фермата - багери, челни товарачи, телескопични товарачи и необходимите за тях над 150 модела прикачни работни устройства – различни модели кофи, гребла, свредели, пневматични чукове, палетни вилици, клампи за бали и много други.

През 2010 година след придобиването на марката Bobcat от концерна  Doosan Infracore Construction Equipment, Мегатрон стана ексклузивен доставчик на индустриална техника с марка Doosan. Doosan Infracore е световен лидер в производството на индустриална и тежка строителна механизация, компресори, генератори, осветителни кули. Тежките строителни машини на Doosan намират широко приложение в изграждането на мащабни инфраструктурни по света. Освен строителна механизация, Doosan Group е един от основните разработчици и доставчици в световен мащаб на двигатели - от най-малките двигатели за комунално приложение до най-големите корабни двигатели.

Doosan Group произвежда и електроматериали, мотокари, хидравлични компоненти за строителната и отбранителната индустрия, IT системна интеграция и внедряване на софтуер, разработка и производство на медицински материали и много други.

Компанията Doosan Heavy Industries е един от няколкото световни производители на термални и ядрени реактори. Doosan са произвели над 400 ядрени, термални и хибридни реактора. Дейността на концерна е наистина разнородна и всеобхватна, което налага управлението на бизнеса да се извършва от над 37 отделни компании.

В началото на 2014 година Мегатрон получи ексклузивни права да представлява концерна Doosan Infracore и Bobcat не само в България, но и в Сърбия, Черна Гора, Босна и Херцеговина, Хърватия, Словения и Македония.

Мегатрон е динамично развиваща се компания с годишен оборот над 50 милиона Евро. С цел повишаване качеството на обслужване на клиентите, компанията прави значителни инвестиции в реновиране на съществуващите търговско-сервизни центрове и изграждането на нови на територията на страната.

Клиентите на Мегатрон могат да разчитат на все по-качествено сервизно обслужване, благодарение не само на специализираното оборудване и оригинални части, но и на висококвалифицирания екип от технически специалисти.

В Добрич се открива седмият център за техника на Мегатрон
19237
 

Последни материали
Виж
Новият сорт показва желаният баланс от добив, устойчивост и качество на реколтата
Отлични отзиви от Виго за ранната реколта краставици в Петрич
1558 проекти за технологична и екологична модернизация за над 320 млн. лв. са одобрени по НПВУ
Над 600 противоградови ракети са изстреляни в Пловдивско, Хасковско, Старозагорско и Сливенско през последните часове
Промените в Наредба за интервенциите по директни плащания са качени за обществено обсъждане
Започна Кампания 2024 по директни плащания
24 проекта за центрове за подготовка и съхранение на плодове и зеленчуци получават финансиране по НПВУ
ДФЗ изплати близо 10 млн. лв. на 5 094 малки фермери за Кампания 2023
Свързани материали
Виж
Bobcat помогна за възстановяването на 553 предприятия пострадали от земетресението в Турция
Компактните колесни товарачи L75 и L85 са усъвършенствани с характеристиките на високотехнологичния модел L95
John Deere обяви стратегическо партньорство със SpaceX за разширяване на свързаността в селските райони чрез сателитни комуникации
Чисто новият компактен колесен товарач L95 и изключително компактният телескопичен товарач TL25.60 на Bobcat
Bobcat с последни иновации на Агритехника 2023
Мегатрон става официален представител на John Deere и за Словения
НОВ ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧЕН КОМПАКТЕН КОЛЕСЕН ТОВАРАЧ L95 ОТ BOBCAT
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини