Говеждо по селски

11.01.2019 г.

Говеждо по селски

Обезкостяваме и почистваме добре филето от ципите, за целта ви трябва добре наточен тънък нож. Нарязваме го на парчета, които начукваме, докато получим кръгове с дебелина около 1 см. Посоляваме ги, поръсваме ги с червения пипер и оцета и ги оставяме да престоят около половин час. На дъното на глинен съд нареждаме лойта, нарязана на дребни кубчета. Върху лойта слагаме нарязаните на филийки домати, а върху тях разстиламе половината от ситно нарязания лук и нарязаните на кръгчета картофи. Върху картофите нареждаме парчетата месо и покриваме с останалите картофи и лук. Заливаме с разтопеното масло, посоляваме и поръсваме с естрагон и калофер. Наливаме малко вода, захлупваме съда и замазваме капака с тесто. Задушаваме около 1 час и 30 мин в предварително загрята фурна.

Продукти: 1 кг говеждо вътрешно филе, 200 г лой, 3-4 домата, 1 кг картофи, 3-4 глави лук, 100 г краве масло, 1 ч.л. червен пипер, 1 с.л. оцет, естрагон, калофер, сол, брашно за замазване на капака.

Sinor.BG

Споделяне на сайта