Изчистваме чушките от семето. Запържваме 1-2 връзки пресен лук с перата в 2-3 с.л. мазнина, прибавяме ориза, черния и червения пипер, лютата чушка, ситно нарязаните магданоз, джоджен и копър. Когато свалим сместа от огъна, прибавяме изварата и яйцето. Разбъркваме. Пълним чушките и ги запичаме във фурна, покрити с ред нарязани на филийки картофи.
Продукти за 4 порции: 12 средно големи червени чушки, 1-2 връзки пресен лук, 1 ч. ч. ориз, 1 връзка магданоз, 1 връзка джоджен, 1 връзка копър, 1 пакетче извара, 1 яйце, 3-4 картофа, 2-3 с.л. мазнина, 1 люта чушка, черен и червен пипер.