Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
13.11.2024 г.

Има начин да неутрализираме дъха на загоряла ракия

Има начин да неутрализираме дъха на загоряла ракия

Ракия, която при варенето сме допуснали да загори, не може да се очисти напълно от лошия вкус, но пък можем да я направим за приемлива за пиене. Доверете се на практиците и използвайте течен активен въглен, защото той дава отличен резултат, когато се направи трета преварка в казана. 

Дозата е 50 млилитра активен въглен или 50 грама въглища за 40 литра ракия. Течният въглен първоначално се сипва в съда само с няколко литра ракия, като после се долива и основната част. Течният въглен се разбърква и смесва добре с ракията, като може да се се остави да престои 24 часа. 

Следва преварка в казана. Добре е да отделите първите 400 милилитра и ракията да тече през дъвка за ракия, ако намерите (поставя се на пътя на изтичащата ракия, за да се топи бавно)
В съда, в който събирате ракията, може да поставите черница и нарязани ябълки. Оставята да престои с тях седмица-две. Патоките от прегорена ракия не се събират. Вкусът на ракията се възстановява на повече от 90%.

Има начин да неутрализираме дъха на загоряла ракия
8083
 

Последни материали
Виж
ДФЗ
Днес и утре парите за обвързаното подпомагане ще стигнат до фермерите
Байер проведе професионално пътуване на земеделски производители до Турция с фокус върху фузариоза в пшеницата
Важно!
Необходима подготовка за каляване на разсада преди садене
Шапка невидимка
От БАБХ не знаят за протест на овчари, които бойкотирали техни разпоредби
Форумът се провежда от 12 до 16 май в Стара Загора
Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО ще представи 204 фирми от агросектора
Присъдиха награда от 100 хиляди евро за принос към хуманното отношение към животни
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини