Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
13.11.2024 г.

Има начин да неутрализираме дъха на загоряла ракия

Има начин да неутрализираме дъха на загоряла ракия

Ракия, която при варенето сме допуснали да загори, не може да се очисти напълно от лошия вкус, но пък можем да я направим за приемлива за пиене. Доверете се на практиците и използвайте течен активен въглен, защото той дава отличен резултат, когато се направи трета преварка в казана. 

Дозата е 50 млилитра активен въглен или 50 грама въглища за 40 литра ракия. Течният въглен първоначално се сипва в съда само с няколко литра ракия, като после се долива и основната част. Течният въглен се разбърква и смесва добре с ракията, като може да се се остави да престои 24 часа. 

Следва преварка в казана. Добре е да отделите първите 400 милилитра и ракията да тече през дъвка за ракия, ако намерите (поставя се на пътя на изтичащата ракия, за да се топи бавно)
В съда, в който събирате ракията, може да поставите черница и нарязани ябълки. Оставята да престои с тях седмица-две. Патоките от прегорена ракия не се събират. Вкусът на ракията се възстановява на повече от 90%.

Има начин да неутрализираме дъха на загоряла ракия
8710
 

Последни материали
Виж
Ще има масови фалити
НАЗ очаква драматичен ефект от наказателните мита върху торовете от Русия
ДФЗ преведе 14.8 млн. лева по еко схемата за екстензивна паша
МЗХ удължава срока за прием
До 13 юни ще се приемат стратегии по подхода ВОМР
Русия премахна минималната препоръчителна цена при износа на пшеница
МЗХ одобри 3 договора по ПМДРА за над 5,5 млн. лв.
От 24 май до края на месеца
Противоградната защита е готова за очакваните бури в следващите дни
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини