Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Има начин да неутрализираме дъха на загоряла ракия

Синор.БГ / 13.11.2024 г.
Има начин да неутрализираме дъха на загоряла ракия

Ракия, която при варенето сме допуснали да загори, не може да се очисти напълно от лошия вкус, но пък можем да я направим за приемлива за пиене. Доверете се на практиците и използвайте течен активен въглен, защото той дава отличен резултат, когато се направи трета преварка в казана. 

Дозата е 50 млилитра активен въглен или 50 грама въглища за 40 литра ракия. Течният въглен първоначално се сипва в съда само с няколко литра ракия, като после се долива и основната част. Течният въглен се разбърква и смесва добре с ракията, като може да се се остави да престои 24 часа. 

Следва преварка в казана. Добре е да отделите първите 400 милилитра и ракията да тече през дъвка за ракия, ако намерите (поставя се на пътя на изтичащата ракия, за да се топи бавно)
В съда, в който събирате ракията, може да поставите черница и нарязани ябълки. Оставята да престои с тях седмица-две. Патоките от прегорена ракия не се събират. Вкусът на ракията се възстановява на повече от 90%.

Има начин да неутрализираме дъха на загоряла ракия
10508
 

Последни материали
Виж
Насоки - втора част
Инвестиционните проекти ще са печеливши при резултат между 65 и 87 точки
Световният пазар на пшеница остава потиснат
До края на 2025 г. ще се платят 100 на сто
Френските фермери получават рекордни аванси по ОСП за 2025 година
Със 150 нови работни места
ЕК одобри гръцка помощ за над 63 млн. евро за хидропонен завод за домати без почва
Русия удължи споразуменията за стабилизиране на цените на основни стоки до края на 2029 година
Насоки за кандидатстване
Фермерите и сдруженията им ще получават максимум 65% субсидия за инвестиции в стопанствата
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини