Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
13.11.2024 г.

Има начин да неутрализираме дъха на загоряла ракия

Има начин да неутрализираме дъха на загоряла ракия

Ракия, която при варенето сме допуснали да загори, не може да се очисти напълно от лошия вкус, но пък можем да я направим за приемлива за пиене. Доверете се на практиците и използвайте течен активен въглен, защото той дава отличен резултат, когато се направи трета преварка в казана. 

Дозата е 50 млилитра активен въглен или 50 грама въглища за 40 литра ракия. Течният въглен първоначално се сипва в съда само с няколко литра ракия, като после се долива и основната част. Течният въглен се разбърква и смесва добре с ракията, като може да се се остави да престои 24 часа. 

Следва преварка в казана. Добре е да отделите първите 400 милилитра и ракията да тече през дъвка за ракия, ако намерите (поставя се на пътя на изтичащата ракия, за да се топи бавно)
В съда, в който събирате ракията, може да поставите черница и нарязани ябълки. Оставята да престои с тях седмица-две. Патоките от прегорена ракия не се събират. Вкусът на ракията се възстановява на повече от 90%.

Има начин да неутрализираме дъха на загоряла ракия
2902
 

Последни материали
Виж
Празници
Честит празник на християнското семейство!
Връчване на наградите „Агробизнесмен на България“ за 2024 г.
Тахов: До 2028 г. предлагаме 1,2 милиарда лв. за напояване на 2 милиона декара земя
Система за електронно управление
ДФЗ удължи от 20 на 25 ноември срока за жалби по допустимия слой
Kubota отбелязва 50 години в Европа с ексклузивно събитие
Интервенция за инвестиции в стопанствата
Много малките фермери имат избор между 111 култури и животни, за да получат 20 хил. евро
Шарка по овцете е открита в Хасково, умъртвяват се животните
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини