Начало » Новини » Страната
26.09.2024 г.

Отлага се старта на 2 процедури за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на общините

Отлага се старта на 2 процедури за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на общините

На Програма "Развитие на регионите" 2021-2027 (bgregio.eu) е публикувано 4-то изменение на Индикативната годишна работна програма (ИГРП) по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 (ПРР) за 2024 г. Изменението е свързано с отлагане на датите за обявяване на 2 процедури за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по които общините са допустими кандидати, съобщиха от Националното сдружение на общините в България.  

Отлага се старта на процедура „Подкрепа за интегрирано градско развитие в 10-те градски общини – основни центрове на растеж“: с допустими бенефициенти 10-те общини – основни центрове на растеж Бюджет: 638 537 014 лв. Допустими дейности: Инфраструктурни мерки за насърчаване на икономическата активност; Енергийна ефективност и устойчиво обновяване на жилищни и обществени сгради, вкл. студентски и ученически общежития; Устойчива мобилност, вкл. градска мобилност; Пътна инфраструктура, функционални връзки и пътна безопасност; Зелена градска инфраструктура и сигурност в обществени пространства; Образователна инфраструктура и оборудване; Здравна и социална инфраструктура; Жилищно настаняване; Култура, спорт и туризъм; Други

Изменение: Отлагане дата на обявяване на процедурата от второ/трето тримесечие на четвърто тримесечие 2024 година. Мотиви за отлагането са подадени възражения от заинтересовани страни срещу отхвърлени или включени в резервен списък проектни идеи, както и повторно съгласуване със службите на Европейската комисия (ЕК) на Методология и критерии за подбор на операции по процедурата.

Отлага се старта и на процедура „Подкрепа за интегрирано градско развитие в 40 градски общини“: на директно предоставяне с Бюджет: 3 млрд. лв. Допустими кандидати: Всички кандидати с одобрени концепции за интегрирани териториални инвестиции (ИТИ). Допустими партньори: Държавни органи; Областни администрации; Общински власти на всички градски и селски общини в съответствие с териториалния обхват на допустимите дейности; Представители на гражданското общество (неправителствени организации, организации на работодатели и на синдикати, фондации); Представители на бизнеса (предприятия); Научна и академична общност; Сдружения на собственици на сгради в режим на етажна собственост; Лечебни заведения, държавна или общинска собственост, само в партньорство съответно с Министерството на здравеопазването (в случай на държавна) или общината (в случай на общинска

собственост); Културни институти; Други организации от публичния сектор. Партньорите са допустими, само ако са участвали в партньорство с кандидатите; Допустими дейности: аналогични на процедура 1.

Изменение: Отлагане дата на обявяване на процедурата от второ/трето тримесечие на четвърто тримесечие 2024 година. Мотиви за отлагането са повторното съгласуване на проекта на Насоки за кандидатстване по процедурата с Министерство на финансите. Обявяването на процедурата се планира за м. октомври.

Отлага се старта на 2 процедури за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на общините
876
 

Последни материали
Виж
Възможностите за подобряване на СЕУ и очертаването на площите обсъдиха фермери с експерти на МЗХ
Предстоят приеми за малки, нови и млади фермери
МЗХ напомня за важни срокове по директните плащания
Налагането на всевъзможни нови изисквания и проверки убива сектора
Софиянци могат да си купят биопродукти на празник в Южния парк в събота
Държани в постройка за отглеждане на домашни животни в квартал на града
Незаконно уловени сърни са пуснати на свобода край Берковица
Ръстът е с 9 на сто на годишна база заради повечето засадени площи
Обилната реколта от картофи в Германия се очаква да натисне цените им
Уточнява се и кога производителите се считат за активни при кандидатстване
Законови промени улесняват държавното подпомагане на фермерите
Свързани материали
Виж
Община Харманли раздаде безплатно биотор на гражданите
Община Кнежа се нареди на трето място
Къде са най-високите заплати в страната?
Първата община, която е регистрирана като земеделски стопанин
След Троян агроминистърът организира посещения и в останалите общини
Актуализира се системата от критерии и показатели за категоризиране на общините, районите, кметствата
На вниманието на министър Кирил Вътев!
Точно преди изборите във Влахи гонят фермери, пазители на местните породи
„Стандарт енд Пуърс“ препотвърди дългосрочния кредитен рейтинг „ВВВ-“ на Община Стара Загора
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини