Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
26.09.2024 г.

Японски технологии в стопанството на винарна Логодаж

Прецизност и икономичност от Kubota
Японски технологии в стопанството на винарна Логодаж

Един от големите винопроизводители у нас – винарна Логодаж, представи новото си попълнение техника от Кубота, с която обслужва лозовите си масиви – трактор М5002 Narrow и пръскачка XTA 2115, оборудвана с технология за управление на нормата и следене на резултатите от пръсканията. Презентацията край с. Генерал Тодоров събра водещи гроздо- и винопроизводители.

„Тази година по програма закупихме един гроздокомбайн, а за него трябваха мощни трактори и се насочихме към Кубота. Ние имаме много наклонени терени и ни трябват устойчиви трактори. Насочихме се към Кубота, защото сме чели за маркага. Мислим, че е много добра машина, японска техника, която се е доказала“, разказа агрономът на избата Ромео Танчев.

Серията трактори М5002 Narrow, която беше обновена миналата година, се състои от 5 модела от 74 до 115 к.с. „Новото при нея е възможността за добавяне на активен преден мост, което значително подпомага комфорта на водача в кабината. Тракторите на Кубота в тази гама се отличават с една от най-широките кабини в класа си. Това са единствените лозаро-овощарски трактори, които се произвеждат в Япония, съответно качеството на изпълнението им е много високо, от там и на операциите които се извършват. Именно затова, гаранцията е голяма - 5 години или 3 хиляди моточаса“, заяви Семо Семков, продуктов мениджър лозаро-овощарски машини в Кубота България.

Двигателят на трактора е 3800 m3 и има дълъг живот на експлоатация. Използваната трансмисия е механична с 18 на 18 или 36 на 36 или винаги може да намери предавка за нужна операция на полето така, че тракторът да има мощност и в същото време да е икономичен. ВОМ-ът е двустепенен - 540 оборота стандартно и 540 еко.

Вентилаторните пръскачки от серията XTA са предназначени за лозя и овощни градини. Вместимостта на резервоара е от 1000 до 4 000 л. Притежават H3O-технологията, която осигурява поддържане на постоянна норма на изпръскване. Тя позволява да се управлява чрез таблет. По този начин може да се зададе нормата на работа и тя автоматично да я следва независимо от скоростта и оборотите на трактора.

Друго голямо преимущество на технологията е възможността за проследимост - след всяка извършена обработка в уеб базирана платформа може да се види информация относно работата на машината - къде е била по всяко едно време, колко литра на декар е пръскала, какво е било налягането, с каква скорост се е движил тракторът и колко са били оборотите на ВОМ-а, като чертае карта. Ако всичко е наред - чертае пътя в зелено, ако е имало някакъв проблем - в червено. В тази уеб платформа може да се наблюдава парцела, който се обработва, като можем да получим информация колко често сме влизали в този парцел през годината, колко препарат сме употребили. Има възможност да се проследи колко часа е работено, колко гориво е изразходвано. По този начин може да се направи оценка на разходите и за да се получи по-добра представа за себестойността на продукцията. 

Японски технологии в стопанството на винарна Логодаж
1262
 

Последни материали
Виж
Възможностите за подобряване на СЕУ и очертаването на площите обсъдиха фермери с експерти на МЗХ
Предстоят приеми за малки, нови и млади фермери
МЗХ напомня за важни срокове по директните плащания
Налагането на всевъзможни нови изисквания и проверки убива сектора
Софиянци могат да си купят биопродукти на празник в Южния парк в събота
Държани в постройка за отглеждане на домашни животни в квартал на града
Незаконно уловени сърни са пуснати на свобода край Берковица
Ръстът е с 9 на сто на годишна база заради повечето засадени площи
Обилната реколта от картофи в Германия се очаква да натисне цените им
Уточнява се и кога производителите се считат за активни при кандидатстване
Законови промени улесняват държавното подпомагане на фермерите
Свързани материали
Виж
Kubota отново в челните позиции на пазара на земеделска техника у нас
Възползвайте се от лятната промоция на Кубота България
Kubota Corporation и UV Boosting съвместно ще внедряват иновации в лозарството и овощарството
Кубота представя трактор с мощност 22 к.с. в гамата Escorts-Kubota
Кубота на второ място по продажби на трактори
Агромашина Пазарджик бе домакин на новото обучение от Kubota, акцентирайки върху иновациите в селскостопанската техника
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини