Начало » Новини » Света
25.09.2024 г.

Какво е важно за немците, когато става въпрос за храна

Какво е важно за немците, когато става въпрос за храна

От 2015 г. насам Федералното министерство на храните и земеделието (BMEL) всяка година пита гражданите какво е важно за тях, когато става въпрос за храна, и на какво обръщат внимание, когато пазаруват и готвят.

Резултатите от тазгодишното проучване, което се провежда за девета поредна година, ясно показват развитието на сектора на храните и храненето. Проучването е публикувано от Земеделското министерство на Германия. Според него, почти два пъти повече хора в сравнение с 2015 г. обръщат внимание на етикета за хуманно отношение към животните, когато пазаруват: техният брой се е увеличил от 36% на 65%. В случая с етикета за биологични продукти, произведени в съответствие със законодателството на ЕС за биологичното земеделие, делът им се е увеличил от 47 на 59 процента за същия период. Значително повече хора - 39 процента - купуват „по-често“ и вегетариански или вегански алтернативи на животинските продукти. През 2020 г. този дял е бил 29%.

За разлика от това, отговорът на въпроса какво е (много) важно за хората, когато се хранят, е изненадващо постоянен: от 2015 г. насам 98 или 99 процента отговарят с „добър вкус“ (2024 г.: 99 процента). Критерият „здравословен“ също традиционно е на второ място с по 89 до 92 процента (2024 г.: 91 процента). При 97 процента жените отдават значително по-голямо значение на здравословното хранене, отколкото мъжете (85 процента). 

Какво е важно за немците, когато става въпрос за храна
1921
 

Последни материали
Виж
Туршия от гъби
След силното търсене през празничния период в страната
Вносът на слънчогледово масло в Индия достигна 4-месечен максимум
Въпреки значителните рискове от военните действия в страната
Украинските фермери вдигнаха с 25 на сто разходите за трактори от чужбина
Заедно с къмпингово оборудване и друго домашно имущество
Откраднаха 50 килограма мед след взлом в къща в кюстендилско село
Извършени са 9 проверки за щети в обхвата на действие на местната РИОСВ
Нападенията от мечки в Смолянско намаляха почти наполовина
Празът прогонва токсините, как и с какво да го готвим
Свързани материали
Виж
Последна статистистика
Хранителни отпадъци в ЕС възлизат на 132 кг на жител
Анкета за нелоялните търговски практики във веригата за доставки на храни
До приключване на гроздобера текат и проверки на превозните средства
Полиция и жандармерия ще охраняват лозовите масиви в Пазарджишко
В сила е Наредба за екологичните изисквания към хранителни продукти, предмет на обществени поръчки
Задължителните минимални количества биопродукти в доставките на храни ще нарастват с 1% годишно
Доклад на ООН
Светът се е върнал 15 години назад, отново всеки единадесети човек в света и всеки пети в Африка е гладен
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини