Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Приготвяне на домашен оцет от ябълки

Синор.БГ / 24.09.2024 г.
Приготвяне на домашен оцет от ябълки

Измийте ябълките отстранете дръжките и ги нарежете на дребно, колкото по дребно, толкова по-бързо ще протече ферментацията.  Сложете ябълките в чист съд. Предвидете 50 грама захар на кило ябълки. Разтворете захарта в топла вода. Залейте ябълките с подсладената вода като водата да е три, четири пръста над ябълките. Понеже ябълките ще изплуват запомнете първоначалното им ниво в съда и си отбележете до къде да налеете вода.

Ябълков оцет

Покрийте съда с тензухена кърпа за да не влизат винарки и го оставете да ферментира. Разбърквайте съдържанието два пъти на ден в продължение на 4 - 6 седмици. Първоначално ябълките ще се надигнат ще изплуват, после ще се образува пяна, а с напредване на ферментацията ще потънат. В зависимост от температурата в помещението оцета ще ферментира по-бързо или по-бавно. След 4 до 6 седмици прецедете течноста, като използвате тензух и налейте оцета в бутилки. Оставете бутилките с оцет за още 4-5 седмици или повече за да узрее оцета. Ще се образува утайка на дъното на бутилките и оцетна гъба. Може отново да го прецедите, но си запазете оцетната гъба.

Продукти:  киселици или други узрели ябълки, 50 грама захар на килограм ябълки, топла вода, съд за ябълките, тензух (може да го купите от аптеката)

Обогатяването на почвата с дървесна пепел през есента е много полезно

Приготвяне на домашен оцет от ябълки
225360
 

Последни материали
Виж
Цените се повишиха спрямо предишния внос с едно изключение
Турция закупи на търг планираните 250 000 тона фуражен ечемик
Условията за сеитба на есенното зърно ще се подобряват постепенно
Условията за сеитба на есенното зърно ще се подобряват постепенно
МЗХ отговаря на въпроси на Синор.бг
Допълнителните субсидии за отглеждане на памук са 150 лв. на декар
Насоки за кандидатстване
Проектите на иновативните групи в земеделието са със 100 процента субсидия
С днешното плащане компенсациите за измръзвания на турските фермери достигнаха 419 милиона евро
Франция възобновява износа на говеда от 1 ноември
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини