Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
24.09.2024 г.

Приготвяне на домашен оцет от ябълки

Приготвяне на домашен оцет от ябълки

Измийте ябълките отстранете дръжките и ги нарежете на дребно, колкото по дребно, толкова по-бързо ще протече ферментацията.  Сложете ябълките в чист съд. Предвидете 50 грама захар на кило ябълки. Разтворете захарта в топла вода. Залейте ябълките с подсладената вода като водата да е три, четири пръста над ябълките. Понеже ябълките ще изплуват запомнете първоначалното им ниво в съда и си отбележете до къде да налеете вода.

Ябълков оцет

Покрийте съда с тензухена кърпа за да не влизат винарки и го оставете да ферментира. Разбърквайте съдържанието два пъти на ден в продължение на 4 - 6 седмици. Първоначално ябълките ще се надигнат ще изплуват, после ще се образува пяна, а с напредване на ферментацията ще потънат. В зависимост от температурата в помещението оцета ще ферментира по-бързо или по-бавно. След 4 до 6 седмици прецедете течноста, като използвате тензух и налейте оцета в бутилки. Оставете бутилките с оцет за още 4-5 седмици или повече за да узрее оцета. Ще се образува утайка на дъното на бутилките и оцетна гъба. Може отново да го прецедите, но си запазете оцетната гъба.

Продукти:  киселици или други узрели ябълки, 50 грама захар на килограм ябълки, топла вода, съд за ябълките, тензух (може да го купите от аптеката)

Обогатяването на почвата с дървесна пепел през есента е много полезно

Приготвяне на домашен оцет от ябълки
221793
 

Последни материали
Виж
Бюджетът от над 70 млн. лв. за 2024 г. ще бъде разпределен между над 8000 тютюнопроизводители
Съветът по тютюна гласува ставките по преходната национална помощ
Зърнената мафия в Украйна изнудва при издаване на фитосанитарни сертификати*
Министерство на иновациите и растежа
Начало на информационната кампания за иновации в малките и средни предприятия
Турският президент Реджеп Ердоган се обяви за възобновяване на „зърнената сделка“
Министърът на енергетика Жечо Станков
Приоритет на държавата са инвестициите в солари за домакинствата
Българска роза отчете ръст на продажбите на гюлово масло
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини