Начало » Новини » Страната
04.09.2024 г.

Пак вдигат заплатите в ЕлБи Булгарикум, модернизират базата във Видин

Показателите на предприятието за юни и юли са най-добрите от 5 години
Пак вдигат заплатите в ЕлБи Булгарикум, модернизират базата във Видин

Предприели сме всички необходими действия за изпълнението на поетите ангажименти, ръководството на „ЕлБи Булгарикум“ ЕАД увеличи с 10% със задна дата от 1 май заплатите на служителите в производствената база във Видин и този месец ще има ново увеличение, като целта е до края на годината да достигнем обещаните допълнителни 30% ръст на възнагражденията, обяви министърът на икономиката и индустрията д-р Петко Николов във Видин на среща със служителите и ръководството на държавната млекопреработвателна компания.

„ЕлБи Булгарикум е с най-добри месечни показатели през юни и юли за последните 5 години“, подчерта Николов. По думите му това ще позволи заплатите на служителите да продължат да бъдат повишавани, както бе обещано.

„Развитието и постоянното усъвършенстване на производствената база на „ЕлБи Булгарикум“ е водещ приоритет за ръководството на дружеството и на министерството на икономиката и индустрията като негов принципал. Целта ни е и да увеличим пазарния дял на компанията, което ще доведе и до увеличаване на производството във Видин“, увери министърът.

Той бе категоричен, че не се предвижда затваряне на производствената база на компанията в града и никога не е съществувала идея за изграждане на нова база на територията на град София. Николов подчерта, че в столицата се предвижда единствено създаването на съвместна научноизследователска лаборатория с японскта компания „Мейджи” при финализиране на преговорния процес между „ЕлБи Булгарикум“ ЕАД и Meiji Co. Ltd. за постигане целите на проекта за стратегическо партньорство между двете страни.

Министърът съобщи също, че от този месец започва и модернизацията на производствената база на „ЕлБи Булгарикум“ ЕАД във Видин. Той посочи, че тя ще бъде развивана и усъвършенствана поетапно, като първоначално предстои да бъдат ремонтирани хладилните помещения, касаещи складовете, да бъдат преасфалтирани алеите, отвеждащи към цеховете и паркинга пред самата сграда. „Предвижда се инвестиция за плавна подмяна на остарялото оборудване с нова производствена техника за производство на свежи млека, краве масло и топени сирена”, изтъкна Николов. По думите му ще бъдат предприети действия за прилагане на мерки за подобряване на енергийната ефективност на сградите с цел намаляване на разходите за електрическа енергия и преминаването на работния процес през енергия от фотоволтаични системи. За тази цел дружеството ще направи проект и ще кандидатства за финансиране до 50% със средства от националния Стратегически план за развитие на земеделието и селските райони.

В срещата участва и изпълнителният директор на държавното дружество Живко Живков, който отбеляза, че ръководството работи за създаването на добра работна среда. От своя страна служителите и представителите на синдикалните организации в предприятието заявиха, че са доволни, тъй като поетите ангажименти от ръководството и министъра се изпълняват.

На срещата бе обсъдена и разработената и одобрената бизнес програма на „ЕлБи Булгарикум“ ЕАД за периода 2024-2026 г. В нея като стратегическа цел е разписана пълната автоматизация и модернизация на производствените процеси, както и внедряване на качествено нова система за вътрешнофирмен контрол на качеството.

Пак вдигат заплатите в ЕлБи Булгарикум, модернизират базата във Видин
1021
 

Последни материали
Виж
Стационарните телефони на ДФЗ отново работят
Годишно увеличение на разходите за труд в еврозоната
Най-голямо увеличение на разходите за заплати е регистрарано в Хърватия и България
Откриха академичната учебна година в Лесотехническия университет
Смесена туршия
Трета част
Употребата на хербициди в борбата с плевелите
Рекордните температури продължават и през август и годината досега е най-топлата в историята на земното кълбо
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини