Начало » Новини » Света
17.08.2024 г.

За две години американските фермери са получили милиарди долари по закона за инфлацията

За две години американските фермери са получили милиарди долари по закона за инфлацията

Законът за намаляване на инфлацията предприе агресивни действия за справяне с климатичната криза, като предоставя безпрецедентно финансиране за програмите на USDA за опазване на околната среда, горското стопанство и земеделието, съобразено с климата.

Законът дава 19,5 млрд. долара на  Службата за опазване на природните ресурси - NRCS, за финансиране на популярните програми за опазване на околната среда За фискалната 2023 г. NRCS публикува данни, показващи инвестиция от над 2,8 млрд. долара във финансова помощ за опазване на околната среда разпределени в над 45 000 договора, което е най-голямото финансиране в 89-годишната история на агенцията. Агенцията публикува данни по щати, показващи къде са отишли инвестициите през финансовата 23 година за финансиране по Закона за фермата и Закона за намаляване на инфлацията.

За фискалната 2024 г., която започва на 1 октомври 2023 г., Законът за намаляване на инфлацията предвижда 1,65 млрд. долара за Програмата за стимулиране на качеството на околната среда (EQIP), 754 млн. долара за Програмата за регионално партньорство за опазване (RCPP) и 472 млн. долара за Програмата за управление на опазването (CSP). През фискалната 2023 г. и досега през фискалната 2024 г. NRCS си е партнирала с над 18 000 собственици на земя за конверсия на 6,2 милиона акра чрез EQIP и с над 5800 фермери за опазване на почти 7 милиона акра чрез CSP.

За да подкрепи допълнително опазването на околната среда и интелигентното по отношение на климата земеделие, NRCS също така финансира:

- 53 проекта с безвъзмездни средства за иновации в областта на опазването на околната среда (CIG) в подкрепа на разработването и внедряването на нови инструменти, практики и технологии за по-нататъшно опазване на природните ресурси и подобряване на селскостопанските дейности в частни земи, включително целеви проекти за справяне с ентеричния метан.

- инвестира 138 млн. щатски долара за нови, съобразени с климата, сервитути за опазване на околната среда, които земеделските стопани и фермерите използват за опазване на влажните зони, пасищата и първокласните земеделски земи чрез Програмата за сервитути за опазване на околната среда в селското стопанство (ACEP).

Законът за намаляване на инфлацията включва и  300 млн. долара за подобряване на измерването, мониторинга, докладването и проверката (MMRV) на емисиите на парникови газове и поглъщането на въглероден диоксид в земеделските и горските стопанства, съобразени с климата. NRCS продължи да изпълнява тази стратегия и през юли 2024 г. публикува набор от уебинари, за да предостави на обществеността актуална информация за изпълнението.

Въз основа на инвестициите, направени в Двупартийния закон за инфраструктурата, Законът за намаляване на инфлацията също така предостави 4,9 млрд. долара допълнително финансиране на Службата по горите за защита на общностите от горски пожари и за инвестиции в интелигентно по отношение на климата горско стопанство.

Някои забележителни примери за инвестиции на Горската служба от Закона за намаляване на инфлацията включват:

- Повече от 1 милиард долара за безвъзмездни средства на конкурсен принцип за увеличаване на равния достъп до дървета и зелени площи в градските и общинските гори във всички 50 щата, окръг Колумбия и няколко територии и племенни нации на САЩ.

- 1,2 млрд. долара за намаляване на опасните горива и риска от горски пожари за общностите, критичната инфраструктура и природните ресурси в цялата страна.

- 170 млн. долара за подпомагане на опазването на частни горски земи, които са ценни като места за отдих, като местообитания на диви животни и като устойчиви източници на дървесина и други горски продукти.

- 190 млн. долара за подпомагане на частните собственици на горски земи да се адаптират към и да смекчат въздействието на изменението на климата и да запазят работещите горски площи.

- 145 млн. долара за подпомагане на свързването на собствениците на горски земи с нововъзникващите пазари в областта на климата, подпомагане на икономиките в селските райони и даване на възможност на собствениците на гори с недостатъчно услуги и малки площи да участват в борбата срещу изменението на климата.

Признавайки, че производителите са изправени пред исторически предизвикателства, докато работят за изхранването и снабдяването на нашата нация и свят, USDA отпуска още:

-  2,4 млрд. долара на над 43 800 кредитополучатели в затруднено положение с преки и гарантирани заеми от Агенцията за обслужване на земеделските стопанства (FSA), като им помогна да постигнат дългосрочна стабилност и да управляват успешни и процъфтяващи земеделски предприятия.

- 2 млрд. долара на 43 000 земеделски стопани, фермери и собственици на гори, които са били обект на дискриминация в програмите за земеделско кредитиране на USDA преди януари 2021 г.

- Създаде програмата „Увеличаване на достъпа до земя“ и избра 50 иновативни проекта на обща стойност 300 млн. долара, за да помогне за подобряване на достъпа до земя, капитал и пазари за фермери, животновъди и собственици на гори с недостатъчно добри условия.

- Стартира програмата NextGen през 2023 г. за изграждане и поддържане на следващото поколение работна сила в областта на храните, селското стопанство, природните ресурси и хуманитарните науки, като инвестира 262,5 млн. долара в обучение и подкрепа за повече от 20 000 лидери в областта на храните и селското стопанство чрез 33 партньора по проекта.

За две години американските фермери са получили милиарди долари по закона за инфлацията
1998
 

Последни материали
Виж
Стационарните телефони на ДФЗ отново работят
Годишно увеличение на разходите за труд в еврозоната
Най-голямо увеличение на разходите за заплати е регистрарано в Хърватия и България
Откриха академичната учебна година в Лесотехническия университет
Смесена туршия
Трета част
Употребата на хербициди в борбата с плевелите
Рекордните температури продължават и през август и годината досега е най-топлата в историята на земното кълбо
Свързани материали
Виж
Потърпевши ще бъдат САЩ и Австралия
Водещи вносители в Китай са помолени да спрат покупките на ечемик и сорго
САЩ дават 7,3 милиарда долара за финансиране за чиста енергия за фермерите
САЩ отпуска 35 милиона долара за иновативно производство на торове
САЩ отпуска 400 млн. долара за напояване
Основните клиенти са Мексико, Южна Корея и Филипините
Износът на пшеница от САЩ скочи с една трета от началото на сезона
САЩ отпусна рекордна субсидия за фермерска училищна храна
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини