Начало » Новини » Света
17.07.2024 г.

САЩ отпусна рекордна субсидия за фермерска училищна храна

САЩ отпусна рекордна субсидия за фермерска училищна храна

Министърът на земеделието Том Вилсак обяви днес, че USDA отпуска рекордните 14,3 милиона долара под формата на субсидии за проекта „От фермата до училището“ на Патрик Лийхи обхващащ 43 щата, окръг Колумбия, Гуам и Пуерто Рико. Тези инвестиции ще помогнат на 1,9 милиона деца да се хранят с по-вкусни и питателни храни в училище, като същевременно ще подкрепят фермерите в техните местни и регионални общности.

„Преминаването на храната от ферма в училище е огромна победа за децата, училищата, фермерите, производителите и общностите“, заяви министър Вилсак. „Когато училищата имат достъп до пресни, местни храни с домашен вкус, те могат да предлагат вкусни и здравословни ястия, които децата с удоволствие консумират, като същевременно подкрепят местната икономика. Тези безвъзмездни средства продължават работата ни за справяне както с продоволствената несигурност, така и с хранителната несигурност, като гарантират, че не само храним децата, но и ги храним добре.“

Тази инвестиция в програмата „От фермата до училището“ е в подкрепа на Националната стратегия на администрацията на Байдън-Харис за борба с глада, храненето и здравето, която предвижда до 2030 г. да се сложи край на глада и да се увеличи здравословното хранене.

Програмата на Патрик Лийхи за отпускане на субсидии „От фермата до училището“ помага на доставчиците на детска храна да включат местни храни в ястията, предлагани по Националната програма за училищен обяд на USDA, Програмата за храна за деца и възрастни и програмите SUN: Програмите на USDA за лятно хранене на деца.

Програмата „От фермата до училището“ дава възможност на децата да научат повече за храненето и селското стопанство чрез практически опит, като например засаждане, поливане и събиране на плодове, зеленчуци и билки. Програмата може също така да предостави възможност на повече деца да постигнат хранителна сигурност, която представлява постоянен и равноправен достъп до здравословна, безопасна и достъпна храна.

Петдесет и четири процента от учениците, обслужвани от тези проекти, имат право на безплатна или намалена цена на храна в училище.

Повече от една трета (35 %) от наградените проекти обслужват селски райони.

Членове на цветнокожи общности ръководят 40 % от наградените организации, като всички проекти обслужват същите тези общности.

Осем проекта са ръководени от и обслужват общности на американски индианци или коренни жители на Аляска.

Производителите могат да получат безвъзмездни средства и за своите проекти „от фермата до училището“. Трима земеделски производители са сред тазгодишните получатели на субсидии.

Понастоящем повече от 67 000 училища участват в програмата „От фермата до училището“.

В допълнение към отпускането на безвъзмездни средства USDA наскоро финализира разпоредби, които насърчават повече училища да закупуват храни от местни производители. Училищата вече имат възможност да изискват непреработените земеделски продукти да са отгледани или уловени на място, когато правят покупки за програмите за училищно хранене, което улеснява училищата да купуват местни храни.  

От създаването на програмата „От фермата до училището“ на Патрик Лийхи през 2013 г. досега Министерството е отпуснало над 98 млн. долара под формата на грантове „От фермата до училището“, като е финансирало повече от 1200 проекта във всички 50 щата, окръг Колумбия, Американските Вирджински острови, Гуам и Пуерто Рико. Тези проекти са обхванали повече от 28 милиона ученици.  

САЩ отпусна рекордна субсидия за фермерска училищна храна
2169
 

Последни материали
Виж
При пшеницата увеличението достига 84 на сто и е двойно при ечемика
Износът на зърно от Украйна нарасна наполовина от началото на сезона
Оферти за участие се приемат до 10 септември
Египет обяви нов търг за внос на слънчогледово и соево масло
Сушата и падналите на места градушки съсипаха реколтата
Гроздоберът в Стралджанско подрани при тройно по-ниски добиви
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 6-12 септември 2024 година
Времето се променя към неустойчиво с валежи от стопанско значение
Новият украински селскостопански министър е Витали Ковал
България имала интерес от внос на зърно и сухо мляко от Украйна
Закупено бе само половината от планираното количество
Фуражният ечемик поскъпна на търга в Йордания
Свързани материали
Виж
САЩ отпуска 35 милиона долара за иновативно производство на торове
За две години американските фермери са получили милиарди долари по закона за инфлацията
САЩ отпуска 400 млн. долара за напояване
Основните клиенти са Мексико, Южна Корея и Филипините
Износът на пшеница от САЩ скочи с една трета от началото на сезона
САЩ отпусна безвъзмездно 110 млн. долара за преработката на месо и птици
Жътвата на есенната пшеница напредва в активно темпо
Състоянието на царевицата в САЩ се влошава за четвърта поредна седмица
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини