Начало » Новини » Страната
21.06.2024 г.

Родните етерични масла се представят на световната сцена в Женева

От 24 д 27 юни се провеждат Световен конгрес на парфюмерията, съчетан с изложение
Родните етерични масла се представят на световната сцена в Женева

Снимка: sinor.bg

Кои са ключовите фактори, които движат иновациите в парфюмерийната индустрия и как технологиите и изкуствения интелект влияят върху креативността на работещите в тази индустрия – дискусии по тези въпроси се очакват по веме на предстоящия Световен конгрес на парфюмерията WPC 2024 в Швейцария, съпроводено със специализирано изложение на водещите компании. От 24 до 27 юни Женева ще събере лидери в областта на ароматите от цял свят, под мотото: „Ароматът напред: Където се срещат глобалните иновации и творчеството“.

Страната ни ще бъде представена на колективен щанд на Българската национална асоциация „Етерични масла, парфюмерия и козметика“ (БНАЕМПК) – номер 547 в палата 1, където продуктите си ще изложат изявени родни производители на етерични масла, преработватели и доставчици на суровини: „АПИС АГРО 98“ ООД, „АЯЛИ ГРУП“ ЕООД, „БРАЙТЕРС“ ЕООД, „Гален – Н“ („БУЛ ФИТО ОЙЛС“ АД), „ЕСЕНШЪЛ ОЙЛС“ ООД. На самостоятелни щандове ще се представят „ЕНЪО БОНЧЕВ ПРОДАКШЪН“ ООД – щанд № 636 и „КАТЕКО“ ООД – щанд №143. Българското участие се осъществява с подкрепата на Министерството на земеделието и храните и Държавен фонд „Земеделие“.

Страната ни винаги е очаровала света с качеството на продуктите и многообразието от аромати и съставки за индустрията. На това ще заложи БНАЕМПК и за предстоящото участие в Женева, където ще насочи вниманието на професионалната публика и ценителите в сектора към характеристиките и премиум нивото на българските етерични масла и козметика. На щанда на страната ни ще бъдат представени етерични масла, екстракти, абсолю, розова вода, борова вода и др. флорални води, ароматерапия, конкрети, тинктури и др. деривати.

България има своето място на глобалната сцена на индустрията за аромати и суровини в козметиката. Присъствието ни в Женева е онзи знак за лидерство, който нашите членове и партньори очакват и заслужават, каза Гергана Андреева - изпълнителен директор на БНАЕМПК. „Ние сме от водещите участници на европейския и световните пазари, където влизаме в остра конкурентна битка с най-изявените парфюмерийни къщи, парфюмеристи, доставчици, потребителски марки и иноватори. Затова подкрепата на агроминистерството и фонд „Земеделие“ за представянето ни на WPC 2024 e още по-важна и ценна за българските фирми, които получават достъп до множество възможности за срещи лице в лице с експерти по аромати и колеги от цял свят“, допълни Гергана Андреева.

Изложението в Женева съвпада и честването на 25 годишния юбилей на БНАЕМПК.

Глобалният пазар на парфюми се очаква да достигне 47,6 милиарда долара до 2027 г., според прогнозата на авторитетния Globe Newswire. „Водени от стремежа си винаги да се сравняваме с нивото на най-добрите в света, сме щастливи за бъдем част от дискусията за бъдещето на сектора, да се запознаем от първа ръка и да се настроим да посрещнем това, което се задава на хоризонта в ароматите, чрез водещи експерти в индустрията“, категорична бе Гергана Андреева, изпълнителен директор на асоциацията.

Родните етерични масла се представят на световната сцена в Женева
1715
 

Последни материали
Виж
При царевицата е намалял със 17 на сто при една трета ожънати площи
Средният добив от слънчогледа в област Добрич отчита ръст от 6 на сто
Повечето проблеми опират до дебелината на слоя върху тревата и цветята
Ползи и вреди от есенните листа и как да избегнем грешки при употребата им
Мариновани лукчета
COPA избира Масимилиано Джиансанти за свой нов председател
За пререгистрация се подават заявления от 1 октомври
Фермерите могат да актуализират данните си в регистъра до 30 септември
До 30 септември трябва да се подадат заявления в СЕУ
Всички проекти на пчелари със сключени договори ще бъдат финансирани
Свързани материали
Виж
Предстои международния винен фестивал „BOLGRAD WINE FEST“
До момента през 2024 г. сектор Животновъдство e подпомогнато с близо 300 млн. лева
Предстоящо
Традиционното изложение „Дунавски овощари“ ще се проведе на 16 ноември в Русе
Средствата са със 70 млн. лв. повече в сравнение с предходния период
242 млн. лв. е бюджетът на държавната помощ за хуманно отношение към птиците през периода 2024-2029 г.
Предстоящо
На 10 и 11 септември в София ще се проведе първото мащабно изложение за птицевъдния сектор
С участието на 3 български и 4 словенски МИГ-е
На 6 и 7 септември фермери от Елхово организират екоизложение
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини