Начало » Новини » Коментари
06.06.2024 г.

Само 25 дни до края на Кампания 2024, а бутоните за заявяването все още са неактивни

Обратното броене започва
Само 25 дни до края на Кампания 2024, а бутоните за заявяването все още са неактивни

Снимка: sinor.bg

Два дни след обнародването на наредба 3, без която Кампанията за директните плащания не може да започне, на ход е обратното броене за заявяването, при което цялата земеделска общност очаква Системата за електронно управление (СЕУ) на фонд „Земеделие“ да бъде активирана, защото и до днес кандидатите за подпомагане не могат да затварят партидите си.

И понеже едва на 4 юни стопаните разбраха, че крайният срок за подаване на заявленията е закован на 30 юни и всяко забавяне след тази дата ще бъде фатална, защото субсидиите им ще бъдат орязани, този път всички те са обхванати от пълна апатия. Припомняме, че апатията е термин в психологията, който показва състояние на безчувственост, безразличие и състояние на потиснати емоции, породени от липса на изход при решаване на определени проблеми.

Обнародваната на 4 юни Наредба 3

За пореден път ще припомним, че и миналогодишната кампания за директните плащания приключи с огромно закъснение - крайният срок за подаване на заявления тогава приключи на 15 юли, в резултат на което тази пролет изплащането на субсидиите по всички интервенции катастрофално закъснява. Сегашната ситуация е „копи-пейст“ (пълно повторение) на миналогодишната, затова и фермерите са решили да разчитат само на себе си. С други думи – вместо да гледат към жътвената кампания, в следващите двадесет и няколко дни те изцяло ще са заболи очи в компютрите.

И понеже в Наредба 3, където ръководството на Националната асоциация на зърнопроизводителите беше дало предложения в полза на прилагането на някои екологични интервенции, но за съжаление администрацията не ги включи в последния вариант, обнародван в „Държавен вестник“, затова и работата на администрацията няма да бъде затруднена с нови задължения ангажименти за чиновниците и промени във вече подготвените правила. Та в тази връзка питаме агроведомството защо все още не е готово с Наръчника за кандидатстване по Стратегическия план за кампания 2024 година?

Само 25 дни до края на Кампания 2024, а бутоните за заявяването все още са неактивни
4230
 

Последни материали
Виж
При царевицата е намалял със 17 на сто при една трета ожънати площи
Средният добив от слънчогледа в област Добрич отчита ръст от 6 на сто
Повечето проблеми опират до дебелината на слоя върху тревата и цветята
Ползи и вреди от есенните листа и как да избегнем грешки при употребата им
Мариновани лукчета
COPA избира Масимилиано Джиансанти за свой нов председател
За пререгистрация се подават заявления от 1 октомври
Фермерите могат да актуализират данните си в регистъра до 30 септември
До 30 септември трябва да се подадат заявления в СЕУ
Всички проекти на пчелари със сключени договори ще бъдат финансирани
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини