Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
05.06.2024 г.

Брандът Case IH впечатли земеделците с последните нововъведения при агротехниката по време на Бата Агро

Брандът Case IH впечатли земеделците с последните нововъведения при агротехниката по време на Бата Агро

Тайтън Машинъри България представи водещи решения за устойчиво земеделие по време на изложението БАТА Агро 2024, което се проведе край Стара Загора. С богатата си гама от нови модели трактори и комбайни, брандът Case IH впечатли земеделците, които се запознаха отблизо с последните нововъведения при агротехниката. Сред тях бе новият флагман при тракторите Case IH - гумено верижният Quadtrac 715, а също и новите Magnum, Optum и Puma, оборудвани със системата за автоматизация и мониторинг AFS Connect.

Специално за БАТА Агро, на щанда на Тайтън Машинъри дойде и бизнес директорът на Case IH за Централна и Източна Европа - Харалд Бойтленер, който сподели:

“Радостни сме да представим новият и най-голям Quadtrac 715 с максимална мощност 778 к.с. Това за нас е върхова иновация, а отзивите от първите клиенти са изключително вдъхновяващи. Очакваме за есенната кампания тази година, първите трактори от новия модел да работят и по българските полета.”

Важен акцент за професионалистите в земеделието бе и новия Magnum 400 AFS Connect, с максимална мощност 435 к.с. Тракторът е снабден с интегрирана система за автоматично управление, с възможност за изцяло дистанционен мониторинг на машината. В кабината е налице новият дисплей AFS Pro 1200 и подобрена версия на мултифункционалния джойстик.

Трактор

В тази връзка Харалд Бойтленер допълни:

“Голямото предимство на всички нови трактори от серията AFS Connect е, че позволяват дигитална свързаност посредством онлайн портала MyCase IH, а отскоро и с приложението за мобилни телефони Field Ops. Това прави управлението на техниката в стопанствата по-лесно и по-ефективно. По този начин даваме отговор на най-взискателните клиенти да получат бързо синхронизиране и данни от всички свои машини. Голямото предизвикателство обаче е дигитализацията в машините да бъде достъпна и за по-малките фермери, защото това е бъдещето и ние в Case IH сме разработили иновационни решения за всички серии трактори.”

По време на БАТА Агро 2024, на щанда на Тайтън Машинъри беше изложен и комбайн от новата генерация Axial Flow 160. Показаният модел 6160 е с максимална мощност 411 к.с., бункер за зърно с капацитет 10 570 литра и към него е агрегатиран 7,62 метров варио-хедер за бяла жътва.

Бизнес директорът на Case IH за Източна Европа сподели важен акцент и за новата серия комбайни:

“Новата серия Axial-Flow 160 са оборудвани с най-иновативната система за автоматизация на жътвата - AFS Harvest Command. Тя осигурява забележително подпомагане на операторите по време на жътва. Надграждането при малката серия машини идва като наследство от голямата серия комбайни, като при тях автоматизираната технология е вече усъвършенствана и доказала се. Голямо предимство при комбайните остава и това, че ние в Case IH продължаваме да развиваме еднороторната технология, която е доказано ефективна и лесна за обслужване.”

За нуждите на големите земеделски стопанства, по време на БАТА Агро беше показан и комбайнът Case IH 8250 Axial Flow с гумено-верижно задвижване на предния мост. Комбайнът е предназначен за високоскоростна жътва дори и при тежки условия, като съчетава редица иновации по отношение на ротор, наклонена камера и системи за автоматизация на жътвата.

Професионалистите в зърнопроизводството могат да очакват скоро и флагманите сред комбайните от най-новата серия Axial Flow 260, които са с мощност от 500 до 635 к.с, както и така нашумелия в последно време AF10 комбайн от нова генерация. В тази връзка Харалд Бойтленер уточни:

“Времевите прозорци за прибиране на реколтата постоянно се скъсяват заради климатичните промени. Новите серии комбайни Axial-Flow ще предлагат още по-впечатляваща бързина на жътва при намалена нужда от броя на операторите в големите стопанства. А при съчетание на тези комбайни с флагманите при тракторите, като новия Quadtrac 715 и Magnum 400 AFS Connect, производителността е наистина върхова!”

Повече информация за новите модели трактори и комбайни Case IH можете да получите от официалния вносител за България:

Тайтън Машинъри България

Тел: 02 971 35 25

или на кратък номер *4040

E-mail: office@titanmachinery.bg

Брандът Case IH впечатли земеделците с последните нововъведения при агротехниката по време на Бата Агро
2940
 

Последни материали
Виж
Заради несъответствия с нормативните изисквания в областта на храните
ОДБХ-Враца спря дейността на кулинарен магазин в града
Усилената охрана на нивата привлякла вниманието на полицаите
В Гърция откриха плантация с 8000 растения канабис, скрити сред царевица
При слънчогледа ръстът спрямо миналия сезон падна под 6 на сто
Средните добиви от царевицата в Добричко се покачват с напредването на жътвата
Какви мерки за борба със заболяването можем да предприемем
Пероноспорозата по краставиците е сред първите есенни проблеми в градината
Земеделски министри се събраха в Бон на конференция за устойчивото управление на горите
След 1 януари водоплаващ дивеч може да се ловува и в сряда
Свързани материали
Виж
Нова генерация култиватори Vаderstad TopDown - с променлива норма при обработките
Нови технологии за сеитба и почвообработка от Vaderstad
Новите серии самоходни пръскачки Agrifac - топ иновации, прецизност и ефективност
Новият Quadtrac 715 на Case IH спечели поредна международна награда
При силен интерес премина откриването на новата база на Тайтън Машинъри в Шумен
Case IH представи автоматизирани решения и нови технологии с изкуствен интелект в помощ на фермерите
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини