Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
19.04.2024 г.

Kubota Bulgaria в стопанството на винарна Мидалидаре

Демонстрация на специализирани трактори и пръскачки за лозя
Kubota Bulgaria в стопанството на винарна Мидалидаре

Мидалидаре се намира с. Могилово край Стара Загора. Винарната е създадена през 2009 г., като днес разполага с 1 600 дка лозови масиви, разположени в 3 землища. Работи предимно с френски сортове, но има немски и испански. Лозаро-овощарските трактори Kubota M5 Narrow са добре познати на домакините, тъй като от години работят с такива в стопанството си.

На територията на Мидалидаре бе направена демонстрация на лозаро-овощарска техника от бранда Кубота - специализирани пръскачки и трактори.

Моделът XTA 2115 пръскачки е с обем на резервоара 1 500 л. Оборудван е със система за електрически контрол на налягането и за управление на секциите - лява и дясна.

Кубота пръскачка

Другият модел - серия XTA 2420, е типичната овощарска пръскачка с колонен тип накрайник, с обем на резервоара 2 000 л. Специфичното при нея е, че тя е с инвенторно засмукване на въздуха, което осигурява по-добро обръщане на листата и отлично покритие на разтвора. По-интересното при нея е системата, чрез която се управлява, а именно H3O технологията, която осигурява поддържане на постоянна норма, независимо от скоростта на движение и оборотите на трактора. Така може да сме сигурни, че винаги редовете в стопанството ще бъдат правилно обработени. Друго основно предимство на тази технология е възможността за запаметяване на данни от извършени операции и по този начин се осъществява много добър контрол на агротехническите дейности в дадено стопанство.

Кубота трактор

Друго предимство на пръскачките Кубота от серията XTA е техният редуктор за приемане на мощността от трактора. Стандартно повечето инвентари работят с 540 оборота в минута, докато тук могат да работят с до 480 оборота в минута. В случая се работи с 450 оборота на ВОМ-а, което позволява добра икономия на гориво, особено в комбинация с ECO режима на силоотводния вал на трактора. Пръсканията могат да бъдат извършвани с обороти на двигателя между 1 300 и 1 500 и по този начин да се постигне една много голяма икономия на гориво.

Друго предимство на пръскачките, позволяващо работа на полето дълго време, е тяхната здравина – шасито е направено от удебелена стомана, а бидонът - от дебела пластмаса с UV защита, обясни Семо Семков, продуктов мениджър в Кубота България.

В демонстрацията взеха участие представители на най-новата серия лозаро-овощарски трактори Kubota M5002 Narrow, която включва 5 разновидности - от 74 до 115 к. с. Серията е предназначена за работа в лозови масиви, овощни насаждения и за всякакви специални култури с тесни редове. Тракторът е проектиран така, че да е с по-малко междуосие, за да е пригоден да влиза в тесни пространства, подчерта Даниел Петров, търговски представител за Югоизточна България.

Новото при серията е, че може да се оборудва с преден активен мост и със система, която намалява радиуса на завой.

С Kubota M5002N можете да избирате между два вида трансмисии: една трансмисия с 18 предни и задни предавки и комфортна трансмисия с 36 предни и задни предавки.

С голяма ефективност при ниски и високи скорости, фино хармонизираните и плавни трансмисии са гаранция за удоволствие от превключването, надеждност и икономичност.

Кубота

Kubota Bulgaria в стопанството на винарна Мидалидаре
1886
 

Последни материали
Виж
Наредба 3, която се обсъжда до 20 май
Промените в част от екосхемите, за които ще се кандидатства през тази година
Световната банка: Глобалните цени на зърното падат на фона на изобилното предлагане
Християнски празници
На Велики четвъртък след тайната вечеря Юда предава Исус
Нидерландски кооператив повиши гарантираната цена на млякото за май
Единствено количествата пшеница отчитат ръст спрямо миналия сезон
Украйна съкрати изоставането в износа на зърно до близо 600 000 тона
На месечна база ръстът е най-силен при соята, за първото тримесечие - при слънчогледа
ЕС увеличи преработените количества маслодайни култури през март
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини