Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
26.10.2023 г.

НОВ ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧЕН КОМПАКТЕН КОЛЕСЕН ТОВАРАЧ L95 ОТ BOBCAT

НОВ ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧЕН КОМПАКТЕН КОЛЕСЕН ТОВАРАЧ L95 ОТ BOBCAT

Bobcat разшири гамата от компактни колесни товарачи на компанията с представянето на нов изключителен модел L95, който допълва компактните колесни товарачи L85 и L75, представени на пазара през 2021 и 2022 г. Новият 'премиум' модел L95 отново предлага изключителната комбинация от висока мощност, интуитивно управление, комфорт за оператора, лекота на работа и гъвкавост на работни устройства, която се среща при L75 и L85. Освен това L95 включва най-новите актуализации на продукта, които са налични и във версиите на L75 и L85 за 2024 г. и са базирани на обратната връзка с клиентите. L95 е идеален строителство, озеленяване, наемане, промишлени дейности, отпадъци, рециклиране, пътни дейности, снегопочистване, поддръжка и много други приложения, включително в селското стопанство.

Иржи Кармазин, продуктов мениджър на товарачи в Bobcat, сподели: "Високата производителност на L95 е гарантирана от комбинацията между мощния двигател Bobcat с мощност 75 к.с., хидравликата и максималната скорост на движение от 40 км/ч. Както и при L75 и L85, това се допълва от удобната и просторна кабина, съчетана с висока стабилност и товароподемност и впечатляващи сили на откъсване, бутане и дърпане, заедно с богат избор от работни устройства Bobcat. А усъвършенстваната система за автоматичен контрол на движението предпазва операторите от всякакви неравности и неравни терени."

Максималната скорост е увеличена до 40 км/ч

Операторите на L95 вече могат да превключват при спиране от 1-ва на 2-ра предавка, което позволява ускорение до 40 км/ч, за да се увеличат пределите на работната площадка, без да са необходими допълнителни ресурси, като например организиране на транспорт с камион. По-високата скорост може да осигури значителни намаления на разходите и подобрява ежедневното използване на машината.

Бобкат

Интелигентен и интуитивен

Дори по-неопитните оператори могат да започнат бързо и с увереност работа с L95, благодарение на интуитивната схема за управление, Flex Drive на Bobcat с функция за автоматичен празен ход и множество функции за безопасност. Машината отново е оборудвана с функциите Автоматична спирачка за паркиране и Помощ при спускане по наклон, които гарантират, че спирачката за паркиране на L95 се задейства и изключва автоматично при необходимост. Тези функции в автомобилен стил са изключителни в индустрията за този тип машини.

Иржи Кармазин добави: 'В L95 въвеждаме някои нови функции за индустрията, за да подобрим още повече лекотата на използване. Джойстикът вече е интегриран с окачената седалка, за да се осигури най-доброто преживяване и комфорт на оператора. Разположението на контролните елементи върху джойстика е проектирано така, че да го направи лесен и удобен за работа, дори по време на дълги работни часове. Въз основа на отзивите на клиентите подобрихме и времето за реакция при движение напред-назад, заедно с увеличената многофункционалност на повдигане и накланяне, за да подобрим производителността и усещането при работа.'

Първокласен комфорт

L95 е проектиран според нуждите на оператора, за да осигури висок комфорт и лесна работа. Без значение колко дълго работи операторът, той винаги се чувства удобно благодарение на напълно регулируемата и отопляема седалка Premium, системата за отопление, вентилация и климатизация и регулируемата в две посоки кормилна колона. Пълно остъкляване на вратата и мощни LED светлини гарантират отлична видимост по всяко време, а операторите могат да останат свързани с DAB+ радио и функцията хендсфри за телефонни разговори.

Бобкат

Разположението на всички контролни уреди е проектирано така, че L95 да бъде лесен и удобен за управление дори по време на дълги смени. Контролите за блокировка на диференциала, режим 'костенурка/заек', плаваща стрела и контрол на допълнителния поток са на една ръка разстояние от оператора в горната част на джойстика. Совалката за джогинг се използва за достигане, навигиране и потвърждаване на настройките на L95 на 5-инчовия LED дисплей, както и за бързо превключване към изгледа, осигурен от камерата за обратно виждане. Всички екрани с важна информация и настройки на машината се управляват чрез джогинг шатъл.

Многофункционална машина

L95 е оборудвана стандартно с новата усъвършенствана система Power Quick-Tach, съвместима с широко използваните стандартни съединители в индустрията. Системата Power Quick-Tach е преработена с цел опростяване и допълнителна защита на хидравличните връзки, особено при смяна на приставките. Освен това е налична най-новата версия на адаптера Bob-Tach за инсталиране на одобрени прикачни устройства Bobcat.

Бобкат снегорин

За работа с работни устройства с голям капацитет, като например снегорин и ъглова четка, L95 може да бъде оборудван с опция за голям капацитет, осигуряваща хидравличен дебит от 100 л/мин. За да подобри още повече работата на прикачните устройства с висок интензитет на потока, Bobcat е увеличил налягането от 200 на 225 бара. Тази промяна също така намалява с 50% времето за автоматично намаляване на налягането, което е настроено да предпазва хидравличните компоненти, когато машината е охладена.

Подобно на L75 и L85, друга уникална характеристика на L95 е усъвършенстваното управление на прикачването. Тази революционна система позволява на оператора да превключва към алтернативен модел на управление на машината с натискането на един бутон. Това предлага независим контрол на скоростта на двигателя (и максималния спомагателен поток) и скоростта на движение на машината. Благодарение на седемконтактния конектор операторът може да управлява интуитивно и ефективно дори най-сложните работни устройства.

Бобкат, Мегатрон

Най-добрата поддръжка на пазара

Подобно на всички продукти на Bobcat, L95 е подкрепен от ненадминатата услуга за поддръжка на пазара на следпродажбено обслужване на компанията, предлагаща спокойствието на широка дилърска мрежа, единна сервизна точка за машината и двигателя и възможност за дистанционно наблюдение на работата на машината благодарение на системата за телематизация Machine IQ на Bobcat.

НОВИЯТ ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧЕН КОМПАКТЕН КОЛЕСЕН ТОВАРАЧ L95 ОТ BOBCAT Е ПЕРФЕКТЕН НЕ САМО ЗА СТРОИТЕЛСТВОТО, НО И ЗА СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО.

Проектиран за селското стопанство

Операторите на L95 вече могат да превключват при спиране от 1-ва на 2-ра предавка, което позволява ускорение до 40 км/ч за по-голяма мобилност в стопанството. По-високата скорост може да осигури значителни икономии и подобрява ежедневното използване на машината в селското стопанство. L95 може да бъде конфигуриран и с първокласни колела 405/70 R20, специално разработени за работа в селското стопанство.

Основни спецификации на модела L95

Стандартна кофа: 0.8 or 1.0 m3

Обхват на кофата: 0.6 – 1.5 m3

Работно тегло: 5376 kg

Височина на повдигане: 3275 mm

Височина на кабината: 2522 mm

Мощност на двигателя: 56 kW (75 HP)

НОВ ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧЕН КОМПАКТЕН КОЛЕСЕН ТОВАРАЧ L95 ОТ BOBCAT
3736
 

Последни материали
Виж
Създава се Институт за иновационни технологии за растително и почвено здраве
Още 200 милиона трябва да осигури държават
Преструктурираха средства на ДФЗ за изплащане на украинската помощ
Цената на едро е добра
В Сливен вече берат череши
Аржентинските фермери настояват за отмяна на експортното мито върху износа на пшеница
Снегът изпочупи младите ластари на малините
Ниските температури нанесоха значителни щети на овошките в Сърбия
Специализирана в търговия с цитрусови и костилкови плодове
Испанска компания залага на производството на ягодови култури в Румъния
Свързани материали
Виж
Bobcat помогна за възстановяването на 553 предприятия пострадали от земетресението в Турция
Компактните колесни товарачи L75 и L85 са усъвършенствани с характеристиките на високотехнологичния модел L95
John Deere обяви стратегическо партньорство със SpaceX за разширяване на свързаността в селските райони чрез сателитни комуникации
Чисто новият компактен колесен товарач L95 и изключително компактният телескопичен товарач TL25.60 на Bobcat
Bobcat с последни иновации на Агритехника 2023
Мегатрон става официален представител на John Deere и за Словения
„Мегатрон“ отбеляза 25 годишнината на компанията с уникално парти
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини