Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
26.10.2023 г.

НОВ ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧЕН КОМПАКТЕН КОЛЕСЕН ТОВАРАЧ L95 ОТ BOBCAT

НОВ ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧЕН КОМПАКТЕН КОЛЕСЕН ТОВАРАЧ L95 ОТ BOBCAT

Bobcat разшири гамата от компактни колесни товарачи на компанията с представянето на нов изключителен модел L95, който допълва компактните колесни товарачи L85 и L75, представени на пазара през 2021 и 2022 г. Новият 'премиум' модел L95 отново предлага изключителната комбинация от висока мощност, интуитивно управление, комфорт за оператора, лекота на работа и гъвкавост на работни устройства, която се среща при L75 и L85. Освен това L95 включва най-новите актуализации на продукта, които са налични и във версиите на L75 и L85 за 2024 г. и са базирани на обратната връзка с клиентите. L95 е идеален строителство, озеленяване, наемане, промишлени дейности, отпадъци, рециклиране, пътни дейности, снегопочистване, поддръжка и много други приложения, включително в селското стопанство.

Иржи Кармазин, продуктов мениджър на товарачи в Bobcat, сподели: "Високата производителност на L95 е гарантирана от комбинацията между мощния двигател Bobcat с мощност 75 к.с., хидравликата и максималната скорост на движение от 40 км/ч. Както и при L75 и L85, това се допълва от удобната и просторна кабина, съчетана с висока стабилност и товароподемност и впечатляващи сили на откъсване, бутане и дърпане, заедно с богат избор от работни устройства Bobcat. А усъвършенстваната система за автоматичен контрол на движението предпазва операторите от всякакви неравности и неравни терени."

Максималната скорост е увеличена до 40 км/ч

Операторите на L95 вече могат да превключват при спиране от 1-ва на 2-ра предавка, което позволява ускорение до 40 км/ч, за да се увеличат пределите на работната площадка, без да са необходими допълнителни ресурси, като например организиране на транспорт с камион. По-високата скорост може да осигури значителни намаления на разходите и подобрява ежедневното използване на машината.

Бобкат

Интелигентен и интуитивен

Дори по-неопитните оператори могат да започнат бързо и с увереност работа с L95, благодарение на интуитивната схема за управление, Flex Drive на Bobcat с функция за автоматичен празен ход и множество функции за безопасност. Машината отново е оборудвана с функциите Автоматична спирачка за паркиране и Помощ при спускане по наклон, които гарантират, че спирачката за паркиране на L95 се задейства и изключва автоматично при необходимост. Тези функции в автомобилен стил са изключителни в индустрията за този тип машини.

Иржи Кармазин добави: 'В L95 въвеждаме някои нови функции за индустрията, за да подобрим още повече лекотата на използване. Джойстикът вече е интегриран с окачената седалка, за да се осигури най-доброто преживяване и комфорт на оператора. Разположението на контролните елементи върху джойстика е проектирано така, че да го направи лесен и удобен за работа, дори по време на дълги работни часове. Въз основа на отзивите на клиентите подобрихме и времето за реакция при движение напред-назад, заедно с увеличената многофункционалност на повдигане и накланяне, за да подобрим производителността и усещането при работа.'

Първокласен комфорт

L95 е проектиран според нуждите на оператора, за да осигури висок комфорт и лесна работа. Без значение колко дълго работи операторът, той винаги се чувства удобно благодарение на напълно регулируемата и отопляема седалка Premium, системата за отопление, вентилация и климатизация и регулируемата в две посоки кормилна колона. Пълно остъкляване на вратата и мощни LED светлини гарантират отлична видимост по всяко време, а операторите могат да останат свързани с DAB+ радио и функцията хендсфри за телефонни разговори.

Бобкат

Разположението на всички контролни уреди е проектирано така, че L95 да бъде лесен и удобен за управление дори по време на дълги смени. Контролите за блокировка на диференциала, режим 'костенурка/заек', плаваща стрела и контрол на допълнителния поток са на една ръка разстояние от оператора в горната част на джойстика. Совалката за джогинг се използва за достигане, навигиране и потвърждаване на настройките на L95 на 5-инчовия LED дисплей, както и за бързо превключване към изгледа, осигурен от камерата за обратно виждане. Всички екрани с важна информация и настройки на машината се управляват чрез джогинг шатъл.

Многофункционална машина

L95 е оборудвана стандартно с новата усъвършенствана система Power Quick-Tach, съвместима с широко използваните стандартни съединители в индустрията. Системата Power Quick-Tach е преработена с цел опростяване и допълнителна защита на хидравличните връзки, особено при смяна на приставките. Освен това е налична най-новата версия на адаптера Bob-Tach за инсталиране на одобрени прикачни устройства Bobcat.

Бобкат снегорин

За работа с работни устройства с голям капацитет, като например снегорин и ъглова четка, L95 може да бъде оборудван с опция за голям капацитет, осигуряваща хидравличен дебит от 100 л/мин. За да подобри още повече работата на прикачните устройства с висок интензитет на потока, Bobcat е увеличил налягането от 200 на 225 бара. Тази промяна също така намалява с 50% времето за автоматично намаляване на налягането, което е настроено да предпазва хидравличните компоненти, когато машината е охладена.

Подобно на L75 и L85, друга уникална характеристика на L95 е усъвършенстваното управление на прикачването. Тази революционна система позволява на оператора да превключва към алтернативен модел на управление на машината с натискането на един бутон. Това предлага независим контрол на скоростта на двигателя (и максималния спомагателен поток) и скоростта на движение на машината. Благодарение на седемконтактния конектор операторът може да управлява интуитивно и ефективно дори най-сложните работни устройства.

Бобкат, Мегатрон

Най-добрата поддръжка на пазара

Подобно на всички продукти на Bobcat, L95 е подкрепен от ненадминатата услуга за поддръжка на пазара на следпродажбено обслужване на компанията, предлагаща спокойствието на широка дилърска мрежа, единна сервизна точка за машината и двигателя и възможност за дистанционно наблюдение на работата на машината благодарение на системата за телематизация Machine IQ на Bobcat.

НОВИЯТ ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧЕН КОМПАКТЕН КОЛЕСЕН ТОВАРАЧ L95 ОТ BOBCAT Е ПЕРФЕКТЕН НЕ САМО ЗА СТРОИТЕЛСТВОТО, НО И ЗА СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО.

Проектиран за селското стопанство

Операторите на L95 вече могат да превключват при спиране от 1-ва на 2-ра предавка, което позволява ускорение до 40 км/ч за по-голяма мобилност в стопанството. По-високата скорост може да осигури значителни икономии и подобрява ежедневното използване на машината в селското стопанство. L95 може да бъде конфигуриран и с първокласни колела 405/70 R20, специално разработени за работа в селското стопанство.

Основни спецификации на модела L95

Стандартна кофа: 0.8 or 1.0 m3

Обхват на кофата: 0.6 – 1.5 m3

Работно тегло: 5376 kg

Височина на повдигане: 3275 mm

Височина на кабината: 2522 mm

Мощност на двигателя: 56 kW (75 HP)

НОВ ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧЕН КОМПАКТЕН КОЛЕСЕН ТОВАРАЧ L95 ОТ BOBCAT
4684
 

Последни материали
Виж
Обсъждат се възможности за подкрепа на физически лица, които не са регистрирани като фермери
160 заявления за обезщетения заради пожарите са подали стопаните в община Свиленград
Преговори по време на суша
Държавници преговарят с Турция за изпускане на вода от българските язовири
На декар трябва да се отпускат по 130 лв. за презасаждане
Градинари и овощари искат помощ заради изгорялата от горещините реколта
БАК подкрепя искането за оставка на зам. министър Георгиева
Костадинов: Социалната условност влиза в сила от 2025 г., а с бранша не е проведена и една среща
Съвети за градинря
Особености при използването на калиеви торове за доматите
Супа от фасул и коприва
Свързани материали
Виж
Bobcat помогна за възстановяването на 553 предприятия пострадали от земетресението в Турция
Компактните колесни товарачи L75 и L85 са усъвършенствани с характеристиките на високотехнологичния модел L95
John Deere обяви стратегическо партньорство със SpaceX за разширяване на свързаността в селските райони чрез сателитни комуникации
Чисто новият компактен колесен товарач L95 и изключително компактният телескопичен товарач TL25.60 на Bobcat
Bobcat с последни иновации на Агритехника 2023
Мегатрон става официален представител на John Deere и за Словения
„Мегатрон“ отбеляза 25 годишнината на компанията с уникално парти
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини