Начало » Новини » Страната
03.10.2023 г.

ДФЗ изплати над 2,7 млн. лева по Програмата за морско дело и рибарство 2014–2020

ДФЗ изплати над 2,7 млн. лева по Програмата за морско дело и рибарство 2014–2020

Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция (ДФЗ – РА) изплати през септември 2 702 599,59  лв. на бенефициери по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020. Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) получи 1 403 909,70 лв. по Мярка 3.1 „Контрол и изпълнение“ за обновяване, надграждане и поддръжка на IT инфраструктурата с цел осигуряване на високо качество на предлаганите услуги.

Още 403 948,78 лв. бяха изплатени на ИАРА по Мярка 3.1 „Контрол и изпълнение“ по проект за разширяване функционалността на сега действащата информационно-статистическа система на агенцията, чрез което се изпълнят изискванията на националното и европейското законодателство по отношение записването, съхранението, валидирането и прекия обмен на данни, свързани с рибарството и аквакултурите.

Седем  местни инициативни рибарски групи получиха 182 035,40 лв. безвъзмездна финансова помощ под формата на междинни плащания за финансиране на текущите разходи на групите за първото тримесечие на 2023 година по мярка 4.2. „Изпълнение на стратегиите за водено от общностите местно развитие“ от  Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 (ПМДР 2014-2020 г.).

ДФ „Земеделие“ изплати 168 759,93 лв. на бенефициер по ПМДР 2014-2020 по мярка 1.1.1. „Добавяне на стойност в рибарството“ от Стратегията за водено от общностите местно развитие на МИРГ „Варна, район Аспарухово - Белослав – Аксаково“. Средствата се отпускат за увеличаване на площта на съществуващо преработвателно предприятие. По проекта е изградено ново помещение за пакетиране на рибни продукти, повишен е капацитетът на производство, както и  качеството на произвежданите продукти и е намален риска от допълнително замърсяване от персонала.

По Мярка 3.1 „Контрол и изпълнение“ ИАРА получи 164 189,54 лв. за поддържане на изградената система за наблюдение на риболовните кораби с електронно докладване на данни и възел FLUX.

ДФ „Земеделие“ изплати 136 721,62 лв. на община Бяла по Мярка 1 „Подкрепа за инвестиции в иновации и подпомагане на риболова и аквакултурите, създаване на добавена стойност и диверсификация в рамките на риболовния сектор“ от Стратегията за водено от общностите местно развитие на МИРГ „БЧС Бяла-Долни чифлик-Аврен”. Безвъзмездната финансова помощ се отпуска под формата на авансово плащане за закупуването и доставка на оборудване и материали, подпомагащи дейността на рибарската общност, използваща пристанище „Чайка“.

Община Камено получи 110 116,74 лв. по Мярка 4.098 „Развитие и популяризиране идентичността на територията на МИРГ“ от Стратегията за водено от общностите местно развитие на МИРГ „Бургас – Камено”. Средствата се отпускат под формата на авансово плащане за създаване и промотиране на цялостен туристически продукт "Крепост Русокастро" чрез опазване, социализация и представяне на културното, природното и историческото наследство, част от територията на МИРГ Бургас-Камено. За целта ще бъде подобрена достъпността за посетители, информационната среда ще се допълни с нови табели и дигитални инструменти като увеличеният туристически поток ще създаде предпоставки за допълнителна заетост на местното население.

ДФ „Земеделие“ изплати 102 795,52 лв. на бенефициер по ПМДР 2014-2020 по мярка 1.1.1. „Добавяне на стойност в рибарството“ от Стратегията за водено от общностите местно развитие на МИРГ „Варна, район Аспарухово - Белослав – Аксаково“. Помощта  се отпуска за закупен мобилен модул за първично пречистване на миди и съхранение на жива риба и специализирано транспортно средство - хладилен бус. С помощта на  модула ще бъдат пречиствани от пясък и други примеси мидите и скаридите след като се извадят от морето. Също така в него ще бъде съхранявана и жива риба. С хладилният бус ще се извършват доставки като се цели съкращаване на веригата на доставка към крайния потребител.

Община Пазарджик получава 30 122,36 лв. по Мярка 3.2. „Подкрепа за развитието на дребно мащабна инфраструктура“ от Стратегията за водено от общностите местно развитие на МИРГ „Пазарджик”. Сумата е за изграден детски кът в с. Мало Конаре, с което се цели повишаването на атрактивността и привлекателността на средата на обитаване на местното население, както и за гостите и посетителите на селото.

ДФЗ изплати над 2,7 млн. лева по Програмата за морско дело и рибарство 2014–2020
9056
 

Последни материали
Виж
Хитра измама
Трима италианци регистрирали земята на военновъздушната база Сигонела за субсидии
Мелиоративните мрежи в Украйна станаха със статут на недвижим имот
„Оптиком“ поема продажбите на австрийския лидер в износа на техника APV
Предстоящо
Официалното начало на жътвата ще се даде на 11 юни в Пловдивско
ДФЗ публикува класирания на заявленията за подпомагане на пчеларите през 2024 г.
Експерти на МЗХ разработват пътна карта за Национална стратегия за развитие на биоикономиката
Свързани материали
Виж
Анализ, приет от МС от януари 2024 г., за който се мълчи
До 89% варира разликата в заплатите на чиновници от централите на ДФЗ и БАБХ и подразделенията им в страната
ДФЗ доплати над 186 млн. лв. по ОПДУ за Кампания 2023
Помощта е по схемата de minimis за 2024 г.
ДФЗ отпуска 13 млн. лева на производителите на картофи, черупкови плодове и гъби
В Хърватия обвиниха стопани в измама със земеделски субсидии и фалшифициране на документи
ДФЗ изплати над 5,6 млн. лв. на стопаните с автохтонни породи животни
График на информационната кампания за директни плащания 2024
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини