Начало » Важно за фермера » Гори и екология
12.08.2023 г.

Започна ловният сезон за пернат дивеч

Започна ловният сезон за пернат дивеч

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев откри ловния сезон за пернат дивеч в държавното горско стопанство "София" до Ловна хижа квартал "Челопечене".

Министър Вътев заяви, че правоспособните лица, имащи право да ловуват в страната, са над 150 хиляди. Той припомни, че трябва да се спазват всички мерки за безопасност, а преди излет се правят пълноценни инструктажи.

Ловът трябва да започва най-рано един час преди изгрев слънце и да завършва най-късно час след залез слънце, припомни министър Вътев. „При сигнал за бракониерство ще бъдем безкомпромисни“, заяви категорично министърът на земеделието и храните.

Заместник-министърът на земеделието и храните Георги Тошев също призова да се спазват мерките за безопасност и призова ловците да са внимателни, тъй като се намираме в пожароопасен период.

„Борбата с бракониерството е наша основна дейност. Това се доказва от заловените бракониери от служителите на регионалните ни дирекции по горите. Правим всичко възможно да увеличим активността и резултата от тази наша дейност”, коментира заместник-министърът на земеделието и храните инж. Мирослав Маринов.

Министерството на земеделието и храните припомня, че по традиция ловът в България стартира във втората събота на месец август. Тази година ловния сезон за пернат дивеч - пъдпъдък, гургулица, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина започва на 12 август. Задължително е да се спазват установените норми за отстрел от един ловец за един ловен излет, за да се осигури устойчиво развитие на дивечовите популации и запазване на екологичното равновесие в природата.

Започна ловният сезон за пернат дивеч
5615
 

Последни материали
Виж
По интервенцията за хуманно отношение не се представя такъв документ
До 31 декември кандидатите по две интервенции доказват преминато обучение
Това е 28% от целия внос на мед за ЕС
Украйна изнесе 45,8 хил. тона мед за Европейския съюз през 2023 г.
Засаждането на разсада на оптимална дълбочина е основно условие за оцеляване
Център за оценка на риска по хранителната верига
БАБХ икономисва от анализи за качеството на меда
Рейтинг за 2024 г.
Аграрният университет отново води в рейтинга на висшите училища
Печени люти чушки
Свързани материали
Виж
Директор на „Земеделския институт“ в Стара Загора
Проф. Стайка Лалева: Като лек срещу антимикробната резистентност интересът към пробиотиците расте
Едва една трета от фермерите в Пловдивско за засели пшеница
Русалов: В знак на съпричастност наемодателите се съгласиха да свалим рентите с до 50 процента
Пловдив празнува Международния ден на мавруда
Домашна майонеза
Предстоящо
На 25 и 26 октомври в Пловдив се отбелязва денят на мавруда
Дължимата ревта е 27,7 хил. лева
МЗХ прекратява договор за ползване на земя от държавния фонд в Ловешко
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини