Начало » Важно за фермера » Растениевъдство
31.07.2023 г.

Есенните промоции на „Байер” се съчетават със застраховка рапица срещу непоникване при суша

Михаил Михайлов, регионален представител на „Байер Кроп Сайанс“ за Добрич
Есенните промоции на „Байер” се съчетават със застраховка рапица срещу непоникване при суша

На снимката Михаил Михайлов, регионален представител на „Байер Кроп Сайанс“ за Добрич

За втора година екипът на „Байер Кроп Сайанс“ представи интересна част от портфолиото на компанията за есенната сеитба по време на изложението „Дни на полето”, организирано от Добруджанския съюз на зърнопроизводителите и проведено от 25 до 27 юли край Добрич. За читателите на Синор.бг регионалният представител на „Байер” Михаил Михайлов подробно разясни предимствата на продуктите, свързани с обеззаразяване на семената и с борбата с плевелите, на които земеделците могат да разчитат през новата есенна кампания.

Акцент при обеззаразителите е изключително надеждният продукт Баритон® Супер, съдържащ три иновативни компонента – протиоконазол, флудиоксонил и тебукназол, осигуряващи идеална защита на семената при житните култури. Това е висок клас комплексен обеззаразител, който неутрализира спорите на болестите, пренасяни с обвивките и вътрешната част на на семената.

Продуктът дава отлична защита по отношение на твърдата и праховита главня по пшеницата, а също и при проявите на фузариум - фузарийно загиване на кълновете, фузарийно кореново гниене и снежна плесен. „От опита, натрупан от земеделците с този обеззаразител, всички те нагледно се убедиха, че Баритон® Супер стопира напълно фузарийното гниене”, посочи Михайлов. Изключително ефективен е и срещу снежната плесен, появила се в значителна част от посевите. Гарантира се пълен контрол и срещу видовете главни.

Баритон® Супер е  втора професионална група на употреба, така че фермерите могат да участват в новите екологични схеми с този продукт. Ще припомним, че през този програмен период земеделските производители ще се лишат от субсидия , ако използват продукти първа професионална група на употреба. „В тази връзка, „Байер” напълно отговаря на изискванията за опазване на околната среда, затова и стопаните могат спокойно да разчитат на тези продукти”, коментира експертът.

Интересни са промоционалните пакети, фигуриращи в портфолиота на „Байер“ за тази есен, където Баритон® Супер се предлага с други предпочитани от стопаните продукти. Едното от пакетните предложения е насочено за решаване на един често срещан проблем, появил се напоследък, каквито са вирозите. При него Баритон® Супер е комбиниран с инсектицида Децис® 100 ЕК, който дава защита срещу нападения от житни мухи, листни въшки и цикади- неприятели, унищожаващи почти изцяло посева и пренасящи вируси, които в последствие могат да създадат главоболие на земеделските стопани. С Децис® на практика стопаните могат да си осигурят отличен старт за развитие  на пшеницата в първоначалния етап от развитието им. При покупка на 50 литра Баритон® Супер и 15 литра Децис®, фермерите получават бонус от 1 литър Децис®.

Байер промоции

Следващият пакет, икономически изгоден за клиентите, е Баритон® Супер, комбиниран с хербицида Матено® Форте. Този продукт е създаден за почвено приложение при пшеница и успешно контролира житни и широколистни плевели. При покупка на всеки 100 литра Баритон® Супер и на всеки 100 л Матено® Форте земеделците получават допълнително по 5 литра от първия продукт и 5 л от втория продукт.

Точно в разгара на председитбената кампания „Байер” е подготвил още един промоционален пакет - с обеззаразителя Баритон® Супер, комбиниран със семена за рапица Декалб®. При покупка на първите 40 торби рапица и 100 литра Баритон® Супер стопаните безплатно ще получават още 5 л обеззаразител и 4 торби рапица Декалб®.

Поради огромните щети при рапицата, нанесени заради климатичните промени през миналата есен, и тази година „Байер” ще продължи действието на застраховката си срещу непоникване на рапица при суша. В различни региони от страната поради липсите на дъждове есенните посеви с рапица бяха изцяло провалени. Ръководството на компанията ще продължи този вид застраховане, така че фермерите да получат обратно парите си за купените от тях семена, които не са поникнали. „Миналата година колегите бяха изключително доволни от тази застраховка и затова през есента на 2023 г. те могат отново да разчитат на този вид подкрепа”, подчерта представителят на „Байер” за област Добрич.

Есенните промоции на „Байер” се съчетават със застраховка рапица срещу непоникване при суша
7330
 

Последни материали
Виж
Информационни срещи
Фермери към администрацията: Вашите грешки от Кампания 2023 година ни струват много пари!
Средствата за останалите 177 стопани ще бъдат преведени след края на административните проверки
3 192 стопани получиха общо над 5,1 млн. лева за зимни пръскания
Хитра измама
Трима италианци регистрирали земята на военновъздушната база Сигонела за субсидии
Мелиоративните мрежи в Украйна станаха със статут на недвижим имот
„Оптиком“ поема продажбите на австрийския лидер в износа на техника APV
Предстоящо
Официалното начало на жътвата ще се даде на 11 юни в Пловдивско
Свързани материали
Виж
Байер предвижда удвояване на пазарите си и въвежда регенеративно земеделие върху повече от 400 милиона акра
Промо пакетите на пазарния лидер не са за изпускане
Иновативната растителна защита от „Байер“ опазва пшеницата и в лоши години като тази
Първото издание на „Байер Агро Арена“ 2023 г. се проведе в землището на село Горна Митрополия
„Байер“ показа утвърдени формули за успешна защита на пшеница
Пазарният лидер в сегмента даде заявка за отлични резултати и през 2023 г.
„Байер“ представи схеми за категорична защита от житни и широколистни плевели в царевица
Зелен физиологичен ефект при пшеницата и ечемика
Как да получите 20 % допълнителен добив от дълго защитно действие и хармоничен, физиологичен ефект?
На кое решение може да разчитаме?
Фузариозата по пшеницата може да доведе до над 30 % загуба на добив и високо ниво на микотоксини в зърното
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини