На 20 юли от 10 часа Асоциация „Традиционни български консерви“ организира Ден на отворените врати край Стара Загора. Събитието е част от пилотните инициативи на учредената по-рано през годината браншова организация, която приема като своя мисия да обедини преработвателната промишленост в защита на общите им интереси за стимулиране производството на продукти с традиционно специфичен характер за България и с ясно изразен автентичен български вкус.
Поканени са производители и преработватели на плодове и зеленчуци от цялата страната в градините на компанията „Дерони“ край село Богомилово, на околовръстния път на Стара Загора. Председателят на УС на Асоциация „Традиционни български консерви“ Димитър Ангелинов ще даде официален старт на събитието, в което всички заинтересовани страни от агрохранителната верига ще се запознаят с напълно затворения цикъл на производство и с използваните иновативни технологии, позволяващи отглеждането на натурално вкусни зеленчуци от семето до крайния продукт в „буркана“, съобщават организаторите.
В рамките на събитието ще бъдат представени предстоящите инициативи на Асоциация „Традиционни български консерви“ и ще бъдат дискутирани теми, свързани с производството на храни по традиционните рецепти в контекста на световните тенденции за здравословно и функционално хранене.
Асоциация „Традиционни български консерви“ има за цел да даде възможност на производителите да постигнат устойчивост в трудните пазарни условия, допринасяйки за подобряване на тяхната конкурентоспособност. Ще бъде в подкрепа на бизнеса да стигне до потребителите, търсещи традиционни храни, произведени по традиционни български рецепти.