Начало » Важно за фермера » Растениевъдство
09.06.2023 г.

Иновативната растителна защита от „Байер“ опазва пшеницата и в лоши години като тази

Промо пакетите на пазарния лидер не са за изпускане
Иновативната растителна защита от „Байер“ опазва пшеницата и в лоши години като тази

В началото на юни „Байер агро арена“ 2023 г. демонстрира иновативна растителна защита на пшеница в землището на село Иново. Десетки земеделски производители от Видин и Монтана дойдоха, за да разгледат посевите и да поговорят с представителите на „Байер Кроп Сайанс“. Продуктите на немската компания показаха своето безкомпромисно действие срещу вредители и болести дори в тежки години като настоящата. Месец след второто третиране с два фунгицида на „Байер“ посевите са чисти и зреят без наличието на болести. Това са Инпут® приложен във фаза край на братене в доза 80 мл/дка и Аскра® Xpro в доза 120 мл приложен във фаза начало на изкласяване. 

„Кафявата ръжда беше предизвикателство тази година и на много места приложението на два фунгицида не беше достатъчно. В нашия случай обаче се справихме по изключително добър начин“, обясни Милен Мильов, Регионален представител на „Байер“ за Северна Централна и Западна България.

„Втората технология за защита на пшеницата чрез фунгициди беше с приложението на двата нови продукти Каюнис® за първо третиране в доза 80 мл/дка и Вариано® Xpro в доза 140 мл/дка за второ третиране. В тежките условия на 2023 г. с тази фунгицидна схема посевът на полетата тук е перфектно опазен от листни болести и от фузариум“, каза специалистът и допълни: „Байер“ показа и действието на хербицида Пасифика експерт в доза 35 г/дка със 100 мл Биопауър®. Най-добрият партньор на фермерите в растителната защита на пшеница е Децис® 100 ЕК в доза 7,5 мл/дка при първо и второ приложение.“

„В царевица демонстрирахме нови хибриди от „Байер“ в сегмента на ранната, средноранната и средно късната група и, разбира се, една отлична растителна защита от Мерлин® Флекс в доза 25 мл за запечатка и корекция с Капрено® СК в доза 25 мл/дка. Виждаме добрият контрол върху наличния в блока балур, който се е развил и е преминал през почвената защита“, посочи Милен Мильов.

Какво предстои

Веднага след жътва на пшеница трябва да се помисли за обеззаразяването. В своето портфолио „Байер“ предлага на своите партньори изключително комплексният и надежден обеззаразител Баритон® Супер. Той съдържа 3 активни вещества и има изключително комплексно действие по отношение на защитата от болести, които се пренасят със семената, както и от болести, които могат да се проявят вследствие на зараза, която се намира в почвата. Баритон® Супер дава отлична защита по отношение на твърда и праховита главня по пшеницата, също така и по отношение на проявите на фузариум- фузарийно загиване на кълновете, фузарийно кореново гниене и снежна плесен.Баритон Супер е втора професионална група на употреба.

„Много от проблемите, които се забелязват при пшеницата в Северозападна България през последните няколко години, са свързани именно с недобрата защита на полетата от фузариум. Баритон® Супер е отличният защитник в тази насока“, отбеляза Милен Мильов и допълни: „В нашето портфолио поддържаме и по-старите обеззаразители като Ламадор® 400 ФС, Редиго Про и най-масово използвания продукт преди години, на места и сега- РАКСИЛ® 060 ФС който е непрофесионална група на употртеба.За стопаните, които ще засеят ечемик през есента на 2023 година, Ламадор Про® е нашето предложение. Това е продукт, съдържащ в себе си SDHI вещество, което дава добра защита на посева от мрежести петна до един месец след поникване на растенията.“

Добро партньорство, изпитано през годините

В землището на село Иново ЗП „Валери Митов Тодоров“ е заложил на 2000 дка царевица, 800 дка рапица, 3600 дка пшеница. „От 2 години отглеждаме рапица- през 2022/23 година бяха 700 дка, през сезон 2021/2022 бяха 800 дка, през 2021/22 бяха 100 дка. Засега сме доволни. Заложили сме на системата Clearfield® за производство на рапица, защото е по-лесна за отглеждане. Използваме цялото портфолио на „Байер“ включително ТИЛМОР 240 ЕК, Пропулс® 250 СЕ, Децис® 100 ЕК в рапицата“, обясни Мартин Тодоров, млад фермер в семейното стопанство.

Търговският представител на „Байер“ за Видин и Монтана Боян Веселички отбеляза: „По полетата съм от 25 години и за първи път виждам такава неблагоприятна година за всяка една от културите. Имахме идеални условия за развитие на болести и лоши условия за развитие на пролетниците- слънчоглед и царевица. Фирма „Валери Митов Тодоров“ от години прилага Капрено® СК в царевица, в пшеницата ползва Секатор® ОД, Солигор®, Пасифика Експерт, Инпут®, Зантара®. Тази година използваха Солигор® и Инпут®. Доволни са от резултатите. Надявам се партньорството ни да продължи така и напред във времето!“

ПРОМО ПАКЕТИ НА „БАЙЕР“ В ПШЕНИЦА 2023 г.

Баритон® Супер може да бъде закупен в пакет с Децис® 100 ЕК. Това е едно комплексно решение за отличен старт на посевите с пшеница. Децис® 100 ЕК може да се използва от самото начало за защита срещу житни мухи, листни въшки и цикади- неприятели, които освен че унищожават посева, пренасят и вируси, които в последствие могат да създадат главоболие на земеделските стопани.

Баритон® Супер може да бъде закупен в пакет с Матено Форте®. Това е предложението на „Байер“ за почвено приложение в пшеница. Матено Форте е почвен хербицид който дава чистота на полетата от смесено заплевеляване до ранна пролет.

Баритон® Супер може да бъде закупен и в пакет с рапица. Всеки 100 л Баритон® Супер комбинирани с 40 торби семена рапица осигурява 10% по-ниска цена на рапицата и 5% продуктов бонус от Баритон® Супер.

За повече информация се свържете с регионалните представители на Байер.

Иновативната растителна защита от „Байер“ опазва пшеницата и в лоши години като тази
6248
 

Последни материали
Виж
Фермерите настояват за промени в Закона за застраховането
Градушка унищожи лозя и рози в село Баня, застраховките важат от първи май
Европейска асоциация за вълна
Бъдещи разговори в МЗХ
Отрязаните от украинската помощ производители на овес, ръж и тритикале очакват обезщетения
Румъния: Държавен служител е заподозрян в земеделска измама на стойност 561 000 евро
МЗХ
Обследват пораженията от падналата градушка в Централна България
Новият сорт показва желаният баланс от добив, устойчивост и качество на реколтата
Отлични отзиви от Виго за ранната реколта краставици в Петрич
Свързани материали
Виж
Михаил Михайлов, регионален представител на „Байер Кроп Сайанс“ за Добрич
Есенните промоции на „Байер” се съчетават със застраховка рапица срещу непоникване при суша
Байер предвижда удвояване на пазарите си и въвежда регенеративно земеделие върху повече от 400 милиона акра
Първото издание на „Байер Агро Арена“ 2023 г. се проведе в землището на село Горна Митрополия
„Байер“ показа утвърдени формули за успешна защита на пшеница
Пазарният лидер в сегмента даде заявка за отлични резултати и през 2023 г.
„Байер“ представи схеми за категорична защита от житни и широколистни плевели в царевица
Зелен физиологичен ефект при пшеницата и ечемика
Как да получите 20 % допълнителен добив от дълго защитно действие и хармоничен, физиологичен ефект?
На кое решение може да разчитаме?
Фузариозата по пшеницата може да доведе до над 30 % загуба на добив и високо ниво на микотоксини в зърното
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини