Начало » Важно за фермера » Гори и екология
03.06.2023 г.

Гонка с бракониери в Златица приключи със сблъсък с автомобила на горските

Само през май в Софийско са иззети 8 МПС и 4 бензиномоторни триона
Гонка с бракониери в Златица приключи със сблъсък с автомобила на горските

Снимка: ИАГ

При проверка в четвъртък на инспектори от Регионална дирекция по горите в София в землището на Златица са забелязани 3 автомобила, от които се разтоварва немаркирана и непридружена с превозени билети дървесина, съобщиха от пресцентъра на Изпълнителната агенция по горите. При опита си да избягат бракониерите предизвикват пътнотранспортно произшествие, като нанасят щета върху служебния автомобил на РДГ-София.  Потърсено е съдействие от районното управление на министерството на вътрешните работи в Пирдоп и нарушителите са задържани. Съставени са им 3  акта, с които са задържани 3-те моторни превозни средста, 2 бензиномоторни триона и 3 пространствени кубически метра дърва за огрев.

Над 1530 проверки по спазване на горското законодателство са извършили служителите на РДГ-София през май 2023 г. За установени нарушения са съставени 34 акта по Закона за горите, като са задържани над 17 плътни куб. м. обла строителна дървесина, близо 84 пространствени куб. м. дърва за огрев, 8 моторни превозни средства и 4 бензиномоторни триона. Наложена е принудителна административна мярка на обект за съхранение и търговия с дървесина и е обезсилено едно позволително за сеч в общинска горска територия.

При съвместна проверка от служители в РДГ-София и областната дирекция на МВР в Костенец на 17 май в частен имот е установено, че се съхраняват 30 куб. м. дърва за огрев. За дървесината не са представени документи, доказващи законния й произход. Част от нея е била маркирана с контролна горска марка. Служителите от РДГ-София са съставили 2 акта на нарушителя и са задържали дървата за огрев. От органите на МВР е образувано досъдебно производство.

Отново в Костенец на 5 май са задържани 3  моторни превозни средства и транспортираните с тях без издадени превозни билети 11,60 плътни куб. м. обла строителна дървесина и 20 пространствени куб. м. дърва за огрев. Съставени са 4 акта за нарушения на Закона за горите.

Гонка с бракониери в Златица приключи със сблъсък с автомобила на горските
8642
 

Последни материали
Виж
Защо цветовете на разсада падат след засаждане на постоянно място?
Фермерите настояват за промени в Закона за застраховането
Градушка унищожи лозя и рози в село Баня, застраховките важат от първи май
Европейска асоциация за вълна
Бъдещи разговори в МЗХ
Отрязаните от украинската помощ производители на овес, ръж и тритикале очакват обезщетения
Румъния: Държавен служител е заподозрян в земеделска измама на стойност 561 000 евро
МЗХ
Обследват пораженията от падналата градушка в Централна България
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини