Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
06.04.2023 г.

Кубота - част от бъдещето на ландшафтната архитектура

Видео в материала
Кубота - част от бъдещето на ландшафтната архитектура

Самоходни косачки и компактни трактори – за перфектна тревна настилка и поддържани зелени площи

Кубота предлага техника за перфектна зелена морава – пред къщата, около блоковото пространство, в обществения парк или градината. Стремежът за по-съвършена и уютна градска среда следва модерните тенденции.

На Международното изложение за енергийно ефективно, екологично и функционално строителство Кубота България показа самоходни косачки и трактор, подходящи за всякакви пространства.

Самоходните косачки от G-серията са създадени основно за професионална употреба от озеленителни фирми, спортни и хотелски комплекси, паркове и градини с обществено ползване, а защо не и за собствената ни морава.

Видео професионални косачки, трактори Кубота

Косачките от G-серията на Кубота се предлагат в два варианта с мощност от 23 и 26 конски сили. Като и при двата модела има опция за оборудване с  кош за трева с високо хидравлично разтоварване. Създадени са за работа при върхови натоварвания за дълъг период от време, изпълнявайки разнообразни дейности, обясни Николай Жеков, продуктов мениджър в Кубота България.

Разполагат с широк косилен апарат и  със завидна производителност. Трицилиндровият  дизелов двигател Kubota  е с работен обем от 900cc при G231 и 1000cc при G261. Хидростатичната транмисия намалява разхода на гориво и увеличава производителността. G-серията има висок въртящ момент и осигурава перфектно косене на тревните площи. Колекторът за трева е с вместимост 560 литра .Косачките оборудвани с кош за високо разтоварване (193 см) са пригодени за изсипване на окосената тревна маса директно в превозно средство за да се улесни изхвърлянето й.

Z122 R е оборудвана стандартно с косилен апарат с работна ширина от 107 см. и странично изхвърляне. А чрез мулччиращият кит много лесно и бързо може да бъде преоборудвана и използвана, като мулчираща косачка. Тази машина е единствената в асортимента на Кубота оборудвана с бензинов двигател с обем 726 куб. см. Kawasaki FR651V с мощност от 14 к.с.. Притежава хидростатична трансмисия и два независими хидромотора, които управляват лявото и дясното колело. Това позволява на косачката да бъде с практически нулев градус на завиване, затова и този тип косачки се наричат Zero Turn.

Серията компактни трактори В2 включва няколко модела с мощност от 22 до 31 к.с. Те са подходящи за фермери, които отглеждат трайни насаждения,животновъди , хоби фермери както и за изпълнението на комунални задачи поради възможността от избор на разнообразна прикачна техника. Това са последна генерация машини, които допринасят за модерното поддържане на междублоковите пространства, парковете, хоби градините и осигуравата изключително висока продуктивност и подръжка на зелени площи.

Те се предлагат също и с  хидростатична трансмисия, а показаният на изложението модел е с механична – с 9 предавки напред и 9 назад. Тракторът В2-261 е трицилиндров, мощността му е 26 к.с. Изключително маневрен е и може да се използва почти навсякъде от животновъдни до зеленчукопроизводствени стапанства, овощни градини и лозя. Подходящ е и  за строителни дейности. Към него лесно може да бъде агрегатирана багерна уредба за различни товари и насипи. Предимството му се състои в малките му габарите и пъргавина. Разполага със система за малък радиус на завиване.

Изложение за енергийно ефективно, екологично и функционално строителство

Кубота - част от бъдещето на ландшафтната архитектура
6678
 

Последни материали
Виж
МЗХ и браншови представители започват работа по Закон за кооперативите
МЗХ публикува за обществено обсъждане новите изисквания по агроекологичните интервенции
При опит за внос е унищожена цялата партида от 850 килограма
Украйна откри повишено ниво на нитрати в турски тиквички
Българското зърно не успя да се пребори, както и на отменения търг в Йордания
Египет закупи 120 000 тона по-скъпа украинска хлебна пшеница
Срокът за вписване на тютюнопроизводителите в публичния регистър се удължава до 31 май 2024 г.
Бивш председател на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци
Константин Ламбрев: По-лесно е да изнесем консервите си, отколкото да ги продаваме в България
Свързани материали
Виж
Кубота на второ място по продажби на трактори
Агромашина Пазарджик бе домакин на новото обучение от Kubota, акцентирайки върху иновациите в селскостопанската техника
Кубота отново е в челната тройка на земеделската сцена за 2023 г.
Kubota Bulgaria зае второто място по регистрирани продажби на трактори в България
Kubota Bulgaria е спонсор на престижната Купа на България по прескачане на препятствия с коне
Kubota си сътрудничи в Югозападна Франция с Agri Sud-Ouest Innovation
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини