Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
06.04.2023 г.

Кубота - част от бъдещето на ландшафтната архитектура

Видео в материала
Кубота - част от бъдещето на ландшафтната архитектура

Самоходни косачки и компактни трактори – за перфектна тревна настилка и поддържани зелени площи

Кубота предлага техника за перфектна зелена морава – пред къщата, около блоковото пространство, в обществения парк или градината. Стремежът за по-съвършена и уютна градска среда следва модерните тенденции.

На Международното изложение за енергийно ефективно, екологично и функционално строителство Кубота България показа самоходни косачки и трактор, подходящи за всякакви пространства.

Самоходните косачки от G-серията са създадени основно за професионална употреба от озеленителни фирми, спортни и хотелски комплекси, паркове и градини с обществено ползване, а защо не и за собствената ни морава.

Видео професионални косачки, трактори Кубота

Косачките от G-серията на Кубота се предлагат в два варианта с мощност от 23 и 26 конски сили. Като и при двата модела има опция за оборудване с  кош за трева с високо хидравлично разтоварване. Създадени са за работа при върхови натоварвания за дълъг период от време, изпълнявайки разнообразни дейности, обясни Николай Жеков, продуктов мениджър в Кубота България.

Разполагат с широк косилен апарат и  със завидна производителност. Трицилиндровият  дизелов двигател Kubota  е с работен обем от 900cc при G231 и 1000cc при G261. Хидростатичната транмисия намалява разхода на гориво и увеличава производителността. G-серията има висок въртящ момент и осигурава перфектно косене на тревните площи. Колекторът за трева е с вместимост 560 литра .Косачките оборудвани с кош за високо разтоварване (193 см) са пригодени за изсипване на окосената тревна маса директно в превозно средство за да се улесни изхвърлянето й.

Z122 R е оборудвана стандартно с косилен апарат с работна ширина от 107 см. и странично изхвърляне. А чрез мулччиращият кит много лесно и бързо може да бъде преоборудвана и използвана, като мулчираща косачка. Тази машина е единствената в асортимента на Кубота оборудвана с бензинов двигател с обем 726 куб. см. Kawasaki FR651V с мощност от 14 к.с.. Притежава хидростатична трансмисия и два независими хидромотора, които управляват лявото и дясното колело. Това позволява на косачката да бъде с практически нулев градус на завиване, затова и този тип косачки се наричат Zero Turn.

Серията компактни трактори В2 включва няколко модела с мощност от 22 до 31 к.с. Те са подходящи за фермери, които отглеждат трайни насаждения,животновъди , хоби фермери както и за изпълнението на комунални задачи поради възможността от избор на разнообразна прикачна техника. Това са последна генерация машини, които допринасят за модерното поддържане на междублоковите пространства, парковете, хоби градините и осигуравата изключително висока продуктивност и подръжка на зелени площи.

Те се предлагат също и с  хидростатична трансмисия, а показаният на изложението модел е с механична – с 9 предавки напред и 9 назад. Тракторът В2-261 е трицилиндров, мощността му е 26 к.с. Изключително маневрен е и може да се използва почти навсякъде от животновъдни до зеленчукопроизводствени стапанства, овощни градини и лозя. Подходящ е и  за строителни дейности. Към него лесно може да бъде агрегатирана багерна уредба за различни товари и насипи. Предимството му се състои в малките му габарите и пъргавина. Разполага със система за малък радиус на завиване.

Изложение за енергийно ефективно, екологично и функционално строителство

Кубота - част от бъдещето на ландшафтната архитектура
7885
 

Последни материали
Виж
За Кампания 2023
ДФЗ преведе над 7,3 млн. лева на 725 биопчелари
Всички заявления трябва да имат статус Чакащо ръчно зареждане в ИСАК
До 13 август се подават електронни формуляри в СЕУ за Кампания 2024
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 26 юли – 1 август 2024 година
Сушата се завръща с високи температури
Обзор на Софийска стокова борса за периода 23-26 юли 2024 година
Трета седмица не помръдват котировките за зърно и слънчоглед на борсата
Съвети за градинаря
Причини за напукване на доматите и необходими мерки
Срещи с бранша
Днес и в понеделник ДФЗ ще плати субсидиите за биопчелари и биоживотновъди
Свързани материали
Виж
Kubota отново в челните позиции на пазара на земеделска техника у нас
Възползвайте се от лятната промоция на Кубота България
Kubota Corporation и UV Boosting съвместно ще внедряват иновации в лозарството и овощарството
Кубота представя трактор с мощност 22 к.с. в гамата Escorts-Kubota
Кубота на второ място по продажби на трактори
Агромашина Пазарджик бе домакин на новото обучение от Kubota, акцентирайки върху иновациите в селскостопанската техника
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини