Начало » Новини » Страната
24.02.2023 г.

САЩ отпускат безвъзмезни 59 милиона долара на пет кланници

САЩ отпускат безвъзмезни 59 милиона долара на пет кланници

Министърът на земеделието на САЩ Том Вилсак обяви, че администрацията на Байдън-Харис инвестира 59 млн. долара за увеличаване на капацитета за независима преработка на месо и птици и за създаване на работни места в селските райони, съобщиха от Министерство на земеделието на САЩ.

Инвестициите са в подкрепа на Плана за действие на администрацията на Байдън-Харис за по-справедлива, по-конкурентна и по-устойчива верига за доставки на месо и птици, който отделя средства за разширяване на капацитета за независима преработка.  

Секретарят Вилсак обяви новите инвестиции по време на обиколка на преработвателно предприятие в Харисънбърг, което ще бъде разширено с помощта на финансирането. Вилсак и заместник-министърът Джуел Броно посетиха местни производители и членове на общността, за да обсъдят значението на тези инвестиции за икономиката на региона.

Министерството на земеделието на САЩ предоставя безвъзмездни средства в размер на 59 млн. щатски долара на пет независими преработватели по Програмата за разширяване на преработката на месо и птици (MPPEP). Финансирането ще спомогне за изграждането на нови преработвателни предприятия, ще създаде стотици работни места, ще даде на местните производители и предприемачи повече възможности за избор и бизнес, а на потребителите - повече възможности в магазина за хранителни стоки.

Къде отиват част от парите?

В щата Вирджиния компанията Shenandoah Valley Organic LLC получава безвъзмездна помощ в размер на 3,6 млн. долара за разширяване на предприятието си за преработка на биологични пилета в Харисънбърг, за да отговори на нарастващото търсене. Безвъзмездните средства ще бъдат използвани за закупуване на оборудване, нови конвейерни линии, промени в сградата и площадката, както и за нова система за пречистване на отпадъчни води. Подобренията ще помогнат на предприятието да намали затрудненията в преработката и почти да удвои капацитета си за преработка до 630 000 птици седмично. Тези инвестиции ще създадат 300 работни места и ще позволят на Shenandoah Valley да предостави повече възможности за преработка и избор на клиентите.

В щата Айдахо Riverbend Meats LLC получава безвъзмездни средства в размер на 25 млн. долара, за да подпомогне изграждането на екологично чист завод за преработка на говеждо месо в Айдахо Фолс. Финансирането ще бъде използвано и за оборудване по поръчка и инсталиране на девет мили магистрален газопровод. Очаква се проектът да удвои капацитета на завода от 300 глави на ден на 600, като увеличи цената, която животновъдите получават за добитъка си, и намали разходите за потребителите.

В Южна Дакота CNF Enterprises LLC получава безвъзмездни средства в размер на 3,3 млн. долара, за да подпомогне изграждането на преработвателно предприятие с площ 30 000 кв. м в Ню Ъндърууд. Съоръжението ще има капацитет да преработва 4000 глави годишно, включително говеждо, свинско, агнешко и биволско месо. CNF Enterprises е нова компания, която е създадена, за да отговори на нарастващото търсене на висококачествени месни продукти с местен произход.

САЩ отпускат безвъзмезни 59 милиона долара на пет кланници
3895
 

Последни материали
Виж
МЗХ и браншови представители започват работа по Закон за кооперативите
МЗХ публикува за обществено обсъждане новите изисквания по агроекологичните интервенции
При опит за внос е унищожена цялата партида от 850 килограма
Украйна откри повишено ниво на нитрати в турски тиквички
Българското зърно не успя да се пребори, както и на отменения търг в Йордания
Египет закупи 120 000 тона по-скъпа украинска хлебна пшеница
Срокът за вписване на тютюнопроизводителите в публичния регистър се удължава до 31 май 2024 г.
Бивш председател на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци
Константин Ламбрев: По-лесно е да изнесем консервите си, отколкото да ги продаваме в България
Свързани материали
Виж
Валежи и ниски температури пречат на полските дейности
Времето в САЩ бави сеитбата на царевицата
При обилно предлагане, понижаващи се цени и перспективи за богата реколта
Китай отмени поръчки за близо 2 милиона тона за внос на пшеница от САЩ и Австралия
През миналата година
Износът на селскостопанска продукция от САЩ достигна 3-годишно дъно
Състоянието на зърнената култура обаче е по-добро от миналогодишното
Засетите площи с есенна пшеница в САЩ са намалели с 6 на сто
Оставена е възможността да се правят изключения за отделни проекти
САЩ приеха законопроект с мерки против зърното и торовете от Русия
Благодарение на богатата реколта и ниските цени
Бразилия задмина САЩ по износ на царевица за Китай
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини