Начало » Новини » Страната
21.02.2023 г.

Европейски и български хъб ще бъде представен на АГРА 2023

Изложението продължава до 25 февруари
Европейски и български хъб ще бъде представен на АГРА 2023

От днес до 25 февруари фермери, преработватели, изложители и гости ще участват в поредното издание на междунородното селскостопанско изложение в Пловдив АГРА 2023. По традиция форумът се открива от земеделския министър, тази година лентата ще разреже Явор Гечев. Официалното откриване е от 11,30 ч. в палата 6 на Международия панаир.

Важна част от деловата програма ще бъдат представянията на хъб в областта на земеделието – Европейският и български цифров информационен хъб AgroHub.BG.

Само няколко месеца след стартирането на проекта AgroDigiRise първият български цифров иновационен хъб в земеделието, одобрен и като европейски, вече работи активно и е част от всеки значим форум в агросектора у нас. По време на международното специализирано изложение АГРА 2023 в Пловдив AgroHub.BG ще бъде представен чрез щанда на един от партньорите в консорциума, Институтът по зеленчукови култури - Марица, както и на Форум “Фермата: Агроиновации и тенденции”.

Фермерите ще научат още как сателитните снимки, лозарството и прецизното земеделие се обединяват в едно иновативно технологично решение – това ще разберете от презентацията “Земеделието среща технологиите в АгроХъб.БГ” с начало 15 часа, на 24 февруари /петък/ в зала Пловдив, Конгресен център, Международен панаир Пловдив.

Ще разберете на какъв етап е изграждането на демо точките в рамките на проекта, ще се запознаете с партньорите, участващи в него, и ще научите каква е ползата от цифровите технологии в земеделието. Повече за AgroDigiRise ще разкаже мениджърът на проекта Светлана Боянова. Към нея ще се присъединят експерти от технологичните компании ТехноЛогика, Ондо Солюшънс и Бивайн, чиято съвместна работа е ключът към дигиталната (р)еволюция в земеделието. Заместник-директорът на ИЗК “Марица” доц. Д-р Иванка Тринговска ще представи Националния демо център – мястото, където посетителите ще могат да видят как работят технологиите, да се срещнат със специалисти и да развият дигиталните си умения с иновативни и интерактивни обучения.

По време на цялото изложение повече за AgroHub.BG ще може да научите на щанда на ИЗК Марица, който се намира в Палата 6, щанд А2. Експертите от института ви очакват, за да ви разкажат повече за богатото портфолио от услуги, които ще се предоставят безплатно в рамките на проекта AgroDigiRise, както и за Националния демо център, на който именно те ще бъдат домакин.

В рамките на АГРА ще продължи и разпространението на АНКЕТАТА, посветена на нуждите на потребителите от обучения и услуги, свързани с повишаване на техните цифрови знания и компетенции. Благодарение на анкетата, както и на богатия си експертен потенциал AgroHub.BG цели да изгради своето разнообразно портфолио, насочено към точните потребности на целевите групи. Анкетата ще се разпространява на АГРА 2023 през целия период на изложението от 21 до 25 февруари. Потърсете QR кода или вземете хартиен екземпляр от щанда на ИЗК „Марица” – щанд A2 в палата 6.

Международните изложения АГРА, „Винария“ и „Фудтех“ се провеждат в периода 21-25 февруари 2023 г. под егидата на министерството на земеделието. Над 600 изложители от над 25 държави ще представят всички направления и сектори на земеделието – наука, практика, технологии, техника, продукти, иновации, услуги и други.

Европейски и български хъб ще бъде представен на АГРА 2023
5308
 

Последни материали
Виж
МЗХ публикува наредба № 9 за обществено обсъждане
Кои са новите моменти в интервенциите „Биологично растениевъдство“ и Биологично пчеларство“
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 19-25 април 2024 година
Неустойчиво време ще ограничава възможностите за работа на полето
Обзор на Софийска стокова борса за периода 16-19 април 2024 година
Купувачите на маслодаен слънчоглед на борсата вдигнаха оферти с до 40 лева на тон
От 23 до 26 април в Интер експо център
Над 100 изложители ще се представят на ТЕХНОМЕБЕЛ 2024
Практика
Бъдещи лесовъди посетиха разсадника в Локорско
Демонстрация на специализирани трактори и пръскачки за лозя
Kubota Bulgaria в стопанството на винарна Мидалидаре
Свързани материали
Виж
Европейският съюз стартира конкурс за Най-добро биологично производство
Предстои „Ден на кариерата в Аграрен университет- Пловдив“
ARIA
Включете се в конкурса „Наградите за вдъхновение в земеделието и селските райони”
Отличия
Кирил Вътев връчи награда за “Инвеститор на годината” с принос за развитие на регионите
Кандидатурите
На 7 март избират нов ректор на Аграрния университет, кандидатите са двама
За 18-та поредна година
На 5 март се връчват наградите „Инвеститор на годината“
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини