Начало » Важно за фермера » Растениевъдство
19.02.2023 г.

Технология за растителна защита при житни култури на Corteva agriscience™ с продукти за 2023 г.

Технология за растителна защита при житни култури на Corteva agriscience™ с продукти за 2023 г.

За пореден път портфолиото на Corteva предоставя фунгициди и хербициди които надграждат със своите качества и предимства. През 2023г. Българските фермери ще могат да използват двата фунгицида при житни култури ИНОВОР®* , УНИВОК®, които притежават добавена стойност в борбата с икономически важните болести, както и новият фунгицид ВЕРБЕН®.

ИНОВОР®*  - Следващо ниво на защита от болести

ИНОВОР®* съдържа две активни вещества  - пираклостробин и флуксапироксад. Тази фунгицидна комбинация със своето предпазно действие защитава от проникването на патогените в тъканите на растенията, със  своето  стопиращо действие  унищожава вече развитите спори и със своето лекуващо действие, блокира развитието на гъбните патогени и спира растежа на хифите, които вече са проникнали в растителните тъкани.

ИНОВОР®* притежава продължителното предпазно и лечебно действие, мощен физиологичен ефект и се свързва здраво към третираната повърхност.

ИНОВОР®* контролира безупречно видовете септория, кафява ръжда, мрежести петна,  листен пригор, дрешлера, брашнеста мана, като препоръката за доза на употреба са  -  Т1 – 75 мл/дка и Т2 – 90  мл/дка. ИНОВОР®*  е най-удачно да се прилага превантивно в първо фунгицидно третиране Т1 на житните култури, като осигурява дълъг период на защита на културата от всички икономически важни болести, и то на добра цена. Освен това допълнителният физиологичен ефект, който ИНОВОР®* притежава подпомага културата да се справи с абиотичния стрес, който при суха пролет и големи температурни амплитуди затормозява културата в критични фази, когато се залагат генеративните органи и се формира бъдещия добив.

УНИВОК® - „Извънземна“ защита

УНИВОК® е фунгицид, който притежава изключително предпазно, стопиращо и лечебно  действие срещу всички икономически важни болести при житни култури. Той е двукомпонентен, двойносистемен фунгицид съдържащ протиоконазол, които е един от най-новите триазоли, със системно, изкореняващо и предпразно действие  насочен за борба срещу болестите при житни , в т.ч. видове ръжди, листни петна и фузариум и изцяло новото активно вещество Inatreq™ active от нова химична група и нов механизъм на действие срещу широк спектър от болести, като най-същественото му предимство е че нов еталон срещу видовете септория и средство за борбата с резистентността към този патоген. Активните съставки в УНИВОК® се допълват взаимно в т.нар. синергичен ефект, който  дава на земеделските производители нов инструмент за борба с всички болести при житните култури.

УНИВОК® осигурява отлична продължителност на защита, която е достатъчна да предпази културите дори и при най-висок фон на зараза, която е комбинирана с физиологичен ефект изразяващ се в стимулиране на фонтосинтезата, блокиране на хормона етилен който се образува в културата при стресови условия, стимулира коренообразуването, като на база на всичко това спомага културата да даде максималния си добивен потенциал и високи качествени показатели на зърното. Мненията на фермери ползвали УНИВОК® през 2022 е че фунгицида показва  отличен контрол на брашнеста мана, фузариум, базично гниене, кафява ръжда, жълта ръжда, снежна плесен,ранен листен пригор и септория. УНИВОК® се прилага в гъвкава доза в зависимост от момента на приложение, както следва: Т1 – 120 мл/дка; Т2 – 130 мл/дка и Т3 за защита от фузариум в доза от 130 до 150 мл/дка.

За да се извлече максимумът от ползи които притежава УНИВОК®, е най-удачно да се прилага в Т2 фунгицидно третиране, особено при висок инфекциозен фон на зараза от септория и видове ръжди. При висок риск от  фузариум по класа УНИВОК® предоставя също безупречно действие срещу болестта приложен в Т3 по време на цъфтеж.

Внимание! Внимание! Представяме ви новият фунгицид ВЕРБЕН®

ВЕРБЕН® съдържа две доказали се в практиката активни вещества за контрол на икономически важните болести по житни култури, като брашнеста мана, септория по листа и класа, кафява ръжда, жълта ръжда, хелминтоспориоза, фузариум по класа, гниене на основите, листни петна, мрежести петна и рамулария. Отличният синергизъм на двете активни вещества осигуряват превъзходен контрол на болестите и спомагат за постигане на добивния потенциал. Уникалната комбинация на активните вещества повишава ефикасността на ВЕРБЕН®, с което постига значително подобрен контрол на икономически най-важните болести в сравнение със самостоятелно приложение на протиоконазол.

ВЕРБЕН® се отличава със следните практически предимства:

- Газова фаза, действаща като щит, предпазващ третираните и нетретираните тъкани.

- Засилва имунния отговор на културата

- Стопира жизнеспособността на спорите като така предотвратява цикъла на повторното заразяване нагоре по растението

- Директно инхибира развитието на покълващите спори и инфекцията

- Притежава силно превантивно, стопиращо и лечебно действие

Дозата на приложение на ВЕРБЕН® е изключително гъвкава според момента на приложение, както следва: Т1 - 75 мл/дка; Т2 - 90 мл/дка; Т3 - 100 мл/дка, с обем на работния разтвор: 15-40 л/дка

За сезон 2023г. ИНОВОР®* и УНИВОК® ще бъдат предлагани в пакетно приложение с доказалият се хербицид  ДЕРБИ® СУПЕР ЕДНО. Този пакет ще комбинира класиката в борбата с широколистни плевели и иновациите при фунгицидите и то на по-добра цена.

ИНОВОР™* е продукт и регистрирана търговска марка на BASF, дистрибутирана от Corteva Agriscience™

 

Технология за растителна защита при житни култури на Corteva agriscience™ с продукти за 2023 г.
3590
 

Последни материали
Виж
До 14 май стопаните със 100% пропаднали площи от градушката в Южна България подават заявления за обследвания
Обзор на Софийска стокова борса за периода 23-27април 2024 година
Купувачите на маслодаен слънчоглед на борсата продължават да вдигат цените
Тютюнопроизводителите и занапред ще получават държавна подкрепа
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 26 април – 2 май 2024 година
Остава опасността от слани във високите полета на западна България
За незаконно овладяване на държавни поземлени участъци
Украинският земеделски министър подаде оставка заради корупционни обвинения
Призив за подкрепа
Бедствието с градушките роди съпричастност от фермери към фермери
Свързани материали
Виж
Аграрен университет - Пловдив
Отлични резултати oт опити с Принципал® Голд в АУ Пловдив
Дерби® Супер Едно / Ланселот™ при царевица на страхотна цена
Успешно земеделие с CORTEVA AGRISCIENCE™
Eфективни и рентабилни решения за чисти царевични посеви CORTEVA AGRISCIENCE™
Фунгицид на Corteva Agrisicience™ - УНИВОК® с ново активно вещество Inatreq™ active
Доказалият се фунгицид Унивок®
Открийте новият етап в борбата срещу широколистни плевели в житни култури с КВЕЛЕКС® от Corteva Agriscience™
Технология за растителна защита при житни култури на Corteva agriscience™
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини