Начало » Новини » Страната
02.09.2022 г.

В ход е приемът на кандидати за световното изложение WORLD EXPO 2025 в Осака

Предстоящо
В ход е приемът на кандидати за световното изложение  WORLD EXPO 2025 в Осака

Като традиционен и водещ организатор на участието на български фирми на най-големите световни търговски изложения, с решение на Министерски съвет организацията за предстоящото световно изложение в Япония World ЕХРО 2025 е възложена на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) към Министерство на иновациите и растежа.

Световният форум в Осака ще се проведе между 13 април и 13 октомври 2025 г. и е един от най-важните световни форуми, а основна тема ще бъде „Проектиране на бъдещо общество за нашия живот“.  Специални панели в рамките му ще засегнат важни проблеми за ваксинациите, начина на живот, неговото съхранение, както и дълголетието.

В тази връзка изпълнителният директор на агенцията Бойко Таков се срещна с извънредния и пълномощен посланик на Япония в България Хироши Нарахира, с когото са обсъждали бизнес климата, състоянието на малкия и среден бизнес у нас, приоритетните сектори за търговско коопериране между предприятия от България и Япония, както и акцентите на предстоящия през 2025 г. форум.

Таков е уверил Нарахира, че действията по организацията на участието на страната ни вървят по план, като в момента се работи по сформирането на междуведомствена група с представители на ИАНМСП, Министерство на иновациите и растежа, Министерство на туризма, Министерство на икономиката и индустрията, Министерство на културата, както и на Българската агенция за инвестиции.

„Наред с публичния сектор, сме поканили и бизнеса да се включи в организацията на националното ни представяне в Осака – искаме именно неговите представители на вземат активно участие, за да покажем най-доброто от България и българската икономика - чрез една напълно прозрачна подготовка“, коментира г-н Таков.

ИАНМСП ще организира българския павилион в Осака.

„Традиционно работим по щандовете на страната в най-големите форуми по цялото земно кълбо – за всички сектори на икономиката, като през годините сме помогнали на стотици производители да развият своя бизнес и да увеличат износа на страната. Този опит и всички знания, натрупани през годините, както и експертния потенциал, с който разполагаме, ни дават увереността, че ще направим едно наистина успешно и запомнящо се участие на България в World EXPO 2025“, допълни Таков.

В ход е приемът на кандидати за световното изложение  WORLD EXPO 2025 в Осака
5123
 

Последни материали
Виж
Служебен кабинет
Украинската помощ ще бъде преведена на 52 хиляди земеделци до 15 май
Какви цели си поставя новият министър на земеделието и храните
Документи се подават до 29 април
Нов конкурс за старши експерти във фонд „Земеделие“
Особености, които трябва да знаете
При богата на калций почва понякога се раждат бедни на този елемент плодове
Томбола с награди при покупка
Започна Великденски Кооперативен Базар в София
Нормативни промени
Новите ставки за биопроизводство през 2024 г., които ще се обсъждат до 20 май
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини