Съюзът по хранителна промишленост и Федерацията на научнотехническите съюзи в България организират съвместно с
Университета по хранителни технологии и Съюза на изобретателите в България 15-та Национална младежка научнотехническа конференция с международно участие, която ще се проведе на 13 октомври в Пловдив.
Темата на форума е „Иновациите в хранителновкусовата промишленост (ХВП) – проблеми и перспективи”. Мястото е Университетът по хранителни технологии - Пловдив, бул. „Марица” 26, аудитория „Хоризонт”, в блок 2.
Презентациите ще бъдат издадени в сборник. Обсъжданите теми ще бъдат основните тенденции в развитието на иновациите в хранителната индустрия; индустриалната собственост като елемент на иновационния процес – нови гъвкави инструменти за бъдещето развитие на политиката на качеството; регистрация на защитени географски означения и храни с традиционно специфичен характер.
Хранителните добавки и добавки в храни – нови законодателни изисквания; иновации в опаковките на храните и възможности за подпомагане на бизнеса от програми и проекти; финансиране и субсидиране на иновационни проекти; иновациите в ХВП – споделяне на опит от водещи фирми и научни звена; разработки на нови продукти на млади учени и студенти в областта на ХВП.
Заявката за участие съгласно приложения формуляр се изпраща в срок до 7 октомври 2022 г. по телефон или на e-mail: ufi_sb@abv.bg Конференцията е без такса за участие и е ориентирана към фирми,
научни работници, преподаватели от учебни заведения, аспиранти, докторанти, студенти и ученици, БАБХ, министерства и др.
Регистрацията на участниците е на 13.10.22 год.от 9 до 9,50 часа. Самата конференцията ще се проведе от 10 до 17 часа на 13.10.2022 г.