Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
10.06.2022 г.

С новите Fastrac и Loadall, JCB поставя топ стандарти за качество при тракторите и товарачите (ВИДЕО)

С новите Fastrac и Loadall, JCB поставя топ стандарти за качество при тракторите и товарачите (ВИДЕО)

След двугодишна пауза в събитията на живо, JCB представи няколко нови агротехнически иновационни продукта по време на двудневно събитие, което се проведе в имението на компанията в Стафордшир, Англия. Пред аграрни медии от цяла Европа за пръв път бяха показани новите серии трактори JCB Fastrac 4000 и 8000, новият телескопичен товарач JCB Loadall 542-70 AGRI Pro, както и новия колесен товарач JCB 457S.

Новата серия трактори Fastrac с мощност от 175 к.с. до 348 к.с. носят отличителната черта на най-новите дигитални технологии, като в кабината е налице изцяло нова електронна инфраструктура, която осигурява по-високи нива на производителност и удобство, като същевременно дава на операторите безпрецедентен избор в начина, по който управляват своята машина.

Новата операторска среда Fastrac iCON дава възможност на оператора да избере дигитални настройки за управление и прецизно земеделие, чрез задаване на предпочитана стратегия за работа и управление на трактора. Системата включва памет за 50 различни контролни профила за различни машини и оператори.

Новата конзола на подлакътника iCON има 12-инчов цветен сензорен дисплей, нов основен джойстик;  RGB LED цветни лостове с подсветка за контрол на хидравликата, управление на силоотводния вал и теглича; спомагателен джойстик; и твърди клавиши плюс функционален ротационен бутон като алтернатива на използването на сензорния екран. Новият 12-инчов сензорен дисплей представя ключова информация na български език на пет последователни страници, които се сменят чрез приплъзване на екрана.

Новите серии трактори Fastrac са оборудвани с иновационната система за автоматизирано обръщане в края на полето - JCB Headland Turn Assist, която вече има до 50 отделни последователности с до 50 стъпки всяка за автоматични настройки на навес, трансмисия, хидравлика и двигател за всякакъв прикачен инвентар. Друга новост е системата за регулиране на трансмисията JCB Pro, която дава възможност за контрол с джойстика и постигане на много финни настройки.

Важна новост е и системата JCB Rapid Steer, която намалява броя на завъртанията на волана, необходими в края на полето и други маневри, а уникалният Twin Steer на JCB е наличен за четириколесните трактори Fastrac от серия 4000, който осигурява индивидуално насочване на оста за ултра-прецизно позициониране на гумите на трактора и инвентара.

В кабината на новите серии е налице ново поколение климатроник, следящ слънчевото греене и външната температура, а комфортните седалки се предлагат с подгряване и вентилация.

По време на събитието бе показан и най-мощния до момента телескопичен товарач от JCB - новия 542-70 AGRI Pro.

Машината има уникална комбинация от мощност и висок въртящ момент на двигателя, който е с мощност 173 к.с., които се доставят от 4.8 литров двигател JCB DieselMAX  при 690 Nm въртящ момент. Максималната скорост от 50 км/ч. го прави бърз помощник при транспортни дейности.

Трансмисията при новия телескопичен товарач е JCB DualTech VT, която осигурява наполовина хидростатично, наполовина директно механично задвижване. Скоростната кутия осигурява прецизен и прогресивен контрол от хидростатично задвижване до 22 км/ч., след което се включва механичния диапазон до 50 км./ч.

При новия JCB 542-70 AGRI Pro е налице и по-голяма хидравлична мощност. С 14% е увеличението на хидравличния поток от по-голямата бутална помпа с капацитет 160 литра в минута.Изключително удобство за оператора са настройките Eco и Power на трансмисията DualTech VT, както и режима Flex, за да се прецизира контрола на скоростите на двигателя за лесно управление на педала особено при работа при ниски обороти.

Новост е и технологията JCB Smart Hydraulics също са включени в новия модел, включително регенеративни цилиндри, които позволяват на стрелата да се спуска и прибира по-бързо за по-бързи цикли на товарене; автоматизирано „раздрусване“ на кофата или вилицата за изместване на лепкав материал или дозиране на продукти.

JCB 542-70 AGRI Pro има също така нова настройка на окачването на стрелата чрез системата Smooth Ride, която доставя изключителна плавност благодарение на хидравлични противовесни клапани, а също изолира стрелата от движенията на товарача, което води до намаляване на риска от разсипване или изместване на товари, и по-удобно пътуване за оператора.

Операторите на новия товарач могат да се насладят в просторната кабина Command Plus на стандартен климатик или климатроник, полукожена пневматична седалка с отопление и вентилация, електрическо регулиране на лумбалната опора и отлично разположени ергономични уреди за управление.

По време на събитието в Англия, JCB показа и новия колесен товарач 457S - флагман за върхова производителност във фермите.

Новият колесен товарач JCB 457S разполага с 282 к.с. динамична мощност и 224 к.с. икономична мощност чрез автоматично изключване на двигателя, за да се подпомогне цялостната икономия на гориво.Новата версия „S“ има ново задно шаси и противотежест, а също нова трансмисия, оси, колела и гуми, за да се осигурят изключителни възможности за взискателните задачи на открито.

Новият колесен товарач е оборудван с тихата и удобна кабина Command Plus със седалка с въздушно окачване, подгряване и вентилация. За дълга работа е налице и 360-градусово LED осветление.

С показаните на събитието в Англия технически иновации, JCB затвърди лидерството си в производството на модерни, ефективни и високопроизводителни машини.

За повече информация относно JCB селскостопански, се обръщайте към ОПТИКОМ - официален представител на марката за България.

С новите Fastrac и Loadall, JCB поставя топ стандарти за качество при тракторите и товарачите (ВИДЕО)
10372
 

Последни материали
Виж
Отворено писмо
От аграрната камара питат дали има риск от неизплащане на украинската помощ
Кои видове риба могат да ви докарат паразити
Агростатистика
Вече са засети над 5 милиона декара с пролетни култури
Последна справка на БАБХ
Разпространение на вредителите в посевите в страната
Открития
Добавяйки калций в почвата, се намалява отделеният въглероден диоксид
Изгодно финансиране на групи и организации на земеделски производители
Свързани материали
Виж
Оптиком пуска промоция за товарачи JCB без лихва в партньорство с UniCredit & JCB Finance
JCB направи дебют на своята революционна технология за двигатели с водород
С карта JCB LiveLink получавате цялостен контрол върху вашите машини
JCB празнува производството на 1000-ния електрически мини багер
JCB разширява своята гама LOADALL с новия телескопичен товарач 538-70
Водороден двигател на JCB спечели наградата на Кралския автомобилен клуб
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини