Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
10.06.2022 г.

С новите Fastrac и Loadall, JCB поставя топ стандарти за качество при тракторите и товарачите (ВИДЕО)

С новите Fastrac и Loadall, JCB поставя топ стандарти за качество при тракторите и товарачите (ВИДЕО)

След двугодишна пауза в събитията на живо, JCB представи няколко нови агротехнически иновационни продукта по време на двудневно събитие, което се проведе в имението на компанията в Стафордшир, Англия. Пред аграрни медии от цяла Европа за пръв път бяха показани новите серии трактори JCB Fastrac 4000 и 8000, новият телескопичен товарач JCB Loadall 542-70 AGRI Pro, както и новия колесен товарач JCB 457S.

Новата серия трактори Fastrac с мощност от 175 к.с. до 348 к.с. носят отличителната черта на най-новите дигитални технологии, като в кабината е налице изцяло нова електронна инфраструктура, която осигурява по-високи нива на производителност и удобство, като същевременно дава на операторите безпрецедентен избор в начина, по който управляват своята машина.

Новата операторска среда Fastrac iCON дава възможност на оператора да избере дигитални настройки за управление и прецизно земеделие, чрез задаване на предпочитана стратегия за работа и управление на трактора. Системата включва памет за 50 различни контролни профила за различни машини и оператори.

Новата конзола на подлакътника iCON има 12-инчов цветен сензорен дисплей, нов основен джойстик;  RGB LED цветни лостове с подсветка за контрол на хидравликата, управление на силоотводния вал и теглича; спомагателен джойстик; и твърди клавиши плюс функционален ротационен бутон като алтернатива на използването на сензорния екран. Новият 12-инчов сензорен дисплей представя ключова информация na български език на пет последователни страници, които се сменят чрез приплъзване на екрана.

Новите серии трактори Fastrac са оборудвани с иновационната система за автоматизирано обръщане в края на полето - JCB Headland Turn Assist, която вече има до 50 отделни последователности с до 50 стъпки всяка за автоматични настройки на навес, трансмисия, хидравлика и двигател за всякакъв прикачен инвентар. Друга новост е системата за регулиране на трансмисията JCB Pro, която дава възможност за контрол с джойстика и постигане на много финни настройки.

Важна новост е и системата JCB Rapid Steer, която намалява броя на завъртанията на волана, необходими в края на полето и други маневри, а уникалният Twin Steer на JCB е наличен за четириколесните трактори Fastrac от серия 4000, който осигурява индивидуално насочване на оста за ултра-прецизно позициониране на гумите на трактора и инвентара.

В кабината на новите серии е налице ново поколение климатроник, следящ слънчевото греене и външната температура, а комфортните седалки се предлагат с подгряване и вентилация.

По време на събитието бе показан и най-мощния до момента телескопичен товарач от JCB - новия 542-70 AGRI Pro.

Машината има уникална комбинация от мощност и висок въртящ момент на двигателя, който е с мощност 173 к.с., които се доставят от 4.8 литров двигател JCB DieselMAX  при 690 Nm въртящ момент. Максималната скорост от 50 км/ч. го прави бърз помощник при транспортни дейности.

Трансмисията при новия телескопичен товарач е JCB DualTech VT, която осигурява наполовина хидростатично, наполовина директно механично задвижване. Скоростната кутия осигурява прецизен и прогресивен контрол от хидростатично задвижване до 22 км/ч., след което се включва механичния диапазон до 50 км./ч.

При новия JCB 542-70 AGRI Pro е налице и по-голяма хидравлична мощност. С 14% е увеличението на хидравличния поток от по-голямата бутална помпа с капацитет 160 литра в минута.Изключително удобство за оператора са настройките Eco и Power на трансмисията DualTech VT, както и режима Flex, за да се прецизира контрола на скоростите на двигателя за лесно управление на педала особено при работа при ниски обороти.

Новост е и технологията JCB Smart Hydraulics също са включени в новия модел, включително регенеративни цилиндри, които позволяват на стрелата да се спуска и прибира по-бързо за по-бързи цикли на товарене; автоматизирано „раздрусване“ на кофата или вилицата за изместване на лепкав материал или дозиране на продукти.

JCB 542-70 AGRI Pro има също така нова настройка на окачването на стрелата чрез системата Smooth Ride, която доставя изключителна плавност благодарение на хидравлични противовесни клапани, а също изолира стрелата от движенията на товарача, което води до намаляване на риска от разсипване или изместване на товари, и по-удобно пътуване за оператора.

Операторите на новия товарач могат да се насладят в просторната кабина Command Plus на стандартен климатик или климатроник, полукожена пневматична седалка с отопление и вентилация, електрическо регулиране на лумбалната опора и отлично разположени ергономични уреди за управление.

По време на събитието в Англия, JCB показа и новия колесен товарач 457S - флагман за върхова производителност във фермите.

Новият колесен товарач JCB 457S разполага с 282 к.с. динамична мощност и 224 к.с. икономична мощност чрез автоматично изключване на двигателя, за да се подпомогне цялостната икономия на гориво.Новата версия „S“ има ново задно шаси и противотежест, а също нова трансмисия, оси, колела и гуми, за да се осигурят изключителни възможности за взискателните задачи на открито.

Новият колесен товарач е оборудван с тихата и удобна кабина Command Plus със седалка с въздушно окачване, подгряване и вентилация. За дълга работа е налице и 360-градусово LED осветление.

С показаните на събитието в Англия технически иновации, JCB затвърди лидерството си в производството на модерни, ефективни и високопроизводителни машини.

За повече информация относно JCB селскостопански, се обръщайте към ОПТИКОМ - официален представител на марката за България.

С новите Fastrac и Loadall, JCB поставя топ стандарти за качество при тракторите и товарачите (ВИДЕО)
10826
 

Последни материали
Виж
За Кампания 2023
ДФЗ преведе над 7,3 млн. лева на 725 биопчелари
Всички заявления трябва да имат статус Чакащо ръчно зареждане в ИСАК
До 13 август се подават електронни формуляри в СЕУ за Кампания 2024
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 26 юли – 1 август 2024 година
Сушата се завръща с високи температури
Обзор на Софийска стокова борса за периода 23-26 юли 2024 година
Трета седмица не помръдват котировките за зърно и слънчоглед на борсата
Съвети за градинаря
Причини за напукване на доматите и необходими мерки
Срещи с бранша
Днес и в понеделник ДФЗ ще плати субсидиите за биопчелари и биоживотновъди
Свързани материали
Виж
Оптиком пуска промоция за товарачи JCB без лихва в партньорство с UniCredit & JCB Finance
JCB направи дебют на своята революционна технология за двигатели с водород
С карта JCB LiveLink получавате цялостен контрол върху вашите машини
JCB празнува производството на 1000-ния електрически мини багер
JCB разширява своята гама LOADALL с новия телескопичен товарач 538-70
Водороден двигател на JCB спечели наградата на Кралския автомобилен клуб
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини