Начало » Новини » Страната
30.05.2022 г.

Тайтън Машинъри реализира силно участие на БАТА Агро 2022

Земеделците стават все по-взискателни към технологиите
Тайтън Машинъри реализира силно участие на БАТА Агро 2022

Тайтън Машинъри реализира силно участие по време на изложението за селскостопанска техника - БАТА АГРО 2022, което се проведе традиционно на летището край Стара Загора. Компанията посрещна на щанда си редица свои дългогодишни клиенти, както и много нови земеделски производители, дошли да се запознаят с новите продукти от портфолиото на Тайтън Машинъри.

Свилен Лозанов, Изпълнителен директор на Тайтън Машинъри България, заяви: “Това издание на изложението БАТА АГРО показа, че земеделците стават все по-взискателни към технологиите, които им се предлагат в посока на оптимизиране на производствените разходи. Това е съвсем обусловено, на фона на динамичните цени на горива, торове и препарати. В това отношение в Тайтън Машинъри сме напълно подготвени и всички наши машини, които представихме работят в тази насока да намаляват себестойността на произвежданата продукция. Това беше посоката на всички проведени разговори и реализирани сделки по време на изложението.”

По време на БАТА АГРО 2022, фермерите имаха възможност да видят пълната гама трактори Case IH, като се започне от маневрения и компактен Farmall и се стигне до внушителния и мощен флагман сред колесните трактори - Case IH  Steiger .

Силен интерес сред посетителите на щанда предизвикаха тракторите от серията Case IH  Magnum , които имат редица подобрения - изцяло нова кабина, двигатели Stage V, изцяло нова Full PowerShift скоростна кутия с 21 предавки и мн.други. Това, което впечатли най-силно фермерите бе възможността при работа да се следи дистанционно машината, както и параметрите, като разход на гориво, работни диапазони като температура и др., а също така да се извършва дистанционен контрол и сервизна диагностика на машината.

На секторът с машините на Case IH земеделците се запознаха и с обновената серия трактори Farmall C  , която е оборудвана с нови двигатели Stage V и допълнителни екстри. Тракторите от новата серия Farmall C имат системата FPT HI-eSCR2, която не се нуждае от поддръжка, което спестява разходи на стопаните за смяна на скъпи DPF филтри. Тази серия трактори са насочени към професионални малки и средни животновъди и фермери със смесени стопанства.

Във връзка с наближаващата жътвена кампания интересът към комбайните Case IH беше сериозно засилен. Фермерите се спираха пред уникалния комбайн Axial-Flow 8250 , който освен с просторната си кабина, ненадминат комфорт и големия си цветен тъчскрийн АFS 700 Pro дисплей, впечатли земеделците с иновативната технология AFS Harvest Command, с която са оборудвани всички комбайни от серията.

AFS Harvest Command следи в реално време ключовите работни критерии включващи постъпателната скорост, натоварването на двигателя, контрол на скоростта на подаване на материала и настройките на ситата. Това дава възможност да се осигурят адаптивни настройки според спецификите на реколтата в полето. Уникалните сензори за налягане на ситата осигуряват точно измерване на натоварването, позволявайки на системата да определи разликата между претоварване на ситото и загубите от издухване на материала. Камерата за зърно идентифицира напукани или счупени зърна, както и чужди примеси, като по този начин автоматично коригира настройките, за да отговори на желаните от оператора зададени цели за качество на зърното за култури като пшеница, ечемик, царевица, соя, рапица и ориз.

Уникалните предимства на тази технология вече проличаха ясно по време на трудните условия за жътва през изминалата година и стават все по-предпочитани сред земеделците у нас и в Европа.

На щанда на Тайтън Машинъри, интерес предизвика и новият модел на хедер за бяла жътва MacDon  FD2.

По време на  БАТА Агро 2022,Тайтън Машинъри показа и новият бранд в портфолиото на компанията - френските високо реномирани пръскачки - Tecnoma.

Земеделците видяха на щанда самоходните пръскачки Tecnoma Laser , които са световна емблема за прецизно пръскане. Серията се предлага в модели с работен захват на пръскащите щанги от 24 до 44 метра; капацитет на резервоара от 3200 до 5200 литра; просвет от 1.05 до 1.80 метра;  както и с избор на активна предна кабина.

Емблематична прикачна пръскачка Tecnoma TECNIS също бе представена по време на изложението, в нейната компактна, мощна и интелигентна версия -  TECNIS 3100 . Tecnoma предлага варианти за прикачни пръскачки с по-големи обеми, които спадат към модела Tecnis II. Той се предлага в 3 варианта на резервоар (3500, 4500 и 6000 л) и щанги до 44 м.

На сектора за растителна защита, зърнопроизводителите се запознаха отблизо и с престижната марка самоходни пръскачки  AGRIFAC Condor V , които са оборудвани с уникалната технологията за индивидуално пръскане на всяко растение, чрез иновационна система от сензори и видео-камери.

Сеитбената и почвообработваща техника на Vaderstad все повече се налага на българския пазар, със своите иновативни технологии, качество и прецизност и затова и интересът към тези машини по време на БАТА Агро 2022 също беше засилен.

Вниманието беше насочено към дисковия култиватор Vaderstad Carrier, който за нуждите на все по-популярната No-Till технология в България по заявка на клиента може да бъде оборудван и с новите CrossCutter дискове. Те осигуряват още по-добро култивиране преди сеитба на дълбочина до 3 см.

Новите CrossCutter дискове напълно изрязват капилярноста на почвата чрез надробяване по цялата работна ширина на култиватора. По този начин се запазва ценна почвена влага за следващите посеви. Работната дълбочина от 2-3 см гарантира, че се изсушава минимално количество почва, докато голямото количество растителни остатъци в горния почвен слой, помага от своя страна за отразяването на слънчевите лъчи и също допринася за по-нататъшно запазване на влагата.

Традиционно доказаните на пазара сеялки за пролетни култури  Vaderstad Tempo L  също бяха обект на внимание и директно договаряне, с цел фермерите да са сигурни, че ще работят в стопанството си с желаната от тях сеялка.

В края на изложението екипът на Татън Машинъри отчете, че макар и тази година посетителите на БАТА Агро да бяха по-малко като обем, то интересът и броят на заявките към машините предлагани от компанията е по-висок, което прави изложението изключително успешно, за поредна година.

Тайтън Машинъри реализира силно участие на БАТА Агро 2022
7472
 

Последни материали
Виж
Мечтата на бранша
Земеделският бранш се обединява около исканата оставка
Румънската царевица също е „изгоряла“
Суша и аномална жега съсипва реколтите от царевица и слънчоглед в Украйна
Българското зърно отново е с най-атрактивната цена
Египет напазарува 770 хил.тона черноморска пшеница
По време на сеитбата торът и семената се разделят прецизно чрез система с двоен нож
От Канада до Европа: No-till сеялките Vаderstad Seed Hawk стъпват в България
Мотивирана критика
От НАЗ настояват за оставката на зам. министър Таня Георгиева поради несправяне с работата
Актуално по темата
Основни правила за поливане на растенията в горещините
Свързани материали
Виж
Координация с пожарникарите
Зърнопроизводителите ще се включат в борбата с пожарите
Kubota отново в челните позиции на пазара на земеделска техника у нас
Възползвайте се от лятната промоция на Кубота България
Тайтън Машинъри България представя Agronomic Design 2024: Поглед към бъдещето на агротехниката
Брандът Case IH впечатли земеделците с последните нововъведения при агротехниката по време на Бата Агро
Със съвместен щанд на изложението БАТА АГРО
Фермери със затворен цикъл на производство ценят високо сътрудничеството си с „Оптиком“
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини