Начало » Важно за фермера » Растениевъдство
14.05.2022 г.

Другата седмица отварят приема и за събиране на реколтата от грозде на зелено

Изплащат се до 70 на сто от преките разходи по събирането и загубените приходи
Другата седмица отварят приема и за събиране на реколтата от грозде на зелено

От 17 май до 27 май 2022 г. ще се приемат заявления за подпомагане по мярка „Събиране на реколтата на зелено“ от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор (НППЛВС) 2019 – 2023 г., съобщиха от пресцентъра на Държавен фонд „Земеделие”. Определеният бюджет за финансовата 2022 г. е в размер на 950 хил. лв. Кризисната мярка, която се прилага за 3-та поредна година, има за цел да стабилизира равновесието между търсенето и предлагането в сектор „Вино“.

По мярка „Събиране на реколтата на зелено“ се финансира пълното ръчно отстраняване на гроздовете преди тяхното узряване. Използваният способ свежда до нула добивите от заявената за подпомагане площ.

От мярката могат да се възползват физически или юридически лица, вписани в лозарския регистър като производители на грозде. Техните стопанства трябва да са регистрирани по реда на Закона за виното и спиртните напитки. Кандидатите следва да имат и удостоверения за право на участие по мярката, издадени от Изпълнителна агенция по лозата и виното (ИАЛВ).

Максималният размер на финансовата помощ, която кандидатите могат да получат, е до 70% от сумата на преките разходи за операциите по отстраняване на гроздовете и на загубата на приходи, произтичащи от прилагането на мярката.

Бенефициентите трябва да знаят, че тези, които искат подпомагане по мярка „Застраховане на реколтата“, нямат право на финансова помощ по мярка „Събиране на реколтата на зелено“ за една и съща финансова година. Те нямат право на финансиране и ако са получили подпомагане по мярка „Преструктуриране и конверсия на лозя“ от НППЛВС за площи, които попадат в период на мониторинг. И през тази финансова година подпомагането на едни и същи площи през 2 последователни години е допустимо.

На официалната интернет страница на ДФЗ са публикувани образци на документите за кандидатстване, както и заповед за определяне на бюджет по мярката за финансовата 2022 г. Документи по мярката се подават лично или чрез упълномощено лице в Централно управление на ДФЗ в София, ул. „Гусла” №3, отдел „Вино, промоционални програми и лицензии“ след предварително записан час на един от следните телефони: 02/81-87-504 или същия с последни 3 цифри 50, 512, 513, 514, 532, 604 и 624.

Другата седмица отварят приема и за събиране на реколтата от грозде на зелено
2847

Последни материали
Виж
Управителен съвет ДФЗ
Поредното разсрочване до 31 януари 2023 г. на старите заеми на животновъдите
Фонд „Земеделие”
С 9,2 млн. лева се уверичава бюджетът за имунопрофилактика на животните
Фонд „Земеделие”
Помощ от 1,4 млн. лева за реализирано на пазара говеждо месо
На 10 декември
Последен за годината фермерски пазар до търговска верига в Габрово
Фонд „Земеделие”
Плащания към рибарите за Никулден
За 5 години страната се изкачи до 15 място в света по този показател
Мароко удвои износа на плодове до 1,5 милиарда долара
Свързани материали
Виж
До 31 декември кандидатите по мерки 10 и 11 доказват, че са преминали обучение
ПРСР 2014-2020 г.
След обработката на 1 699 проекта по подмярка 4.1 има бюджет за половината от тях
Одобрени са 180 проекта по подмярка 4.1.2
Бюджета за 2023 г. е над 1 милиона лева
Три дена са предвидени за прием по мярката за информиране в лозаро-винарския сектор
Заповедите са качени в края на юли
Кандидатите за инвестиции по мярка 4 на ПРСР могат да коригират избора на доставчици
Отчетът на фонд „Земеделие”
Само 21 са отказаните проекти за модернизация, подадени от фермерите през 2021 г.
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2022
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам