EIT FOOD е сред най-големите и влиятелни инициативи в сферата на храните в света и функционира като Общност за иновации и знания към Европейският институт за иновации и технологии (EIT). На страницата на института може да откриете широк набор от курсове в сферата на селското стопанство и хранителната индустрия, подготвяни от EIT FOOD.
Магистратурата по хранителни системи е първата магистърска програма, която се предлага от EIT FOOD с цел да подпомогне развитието на талантливи студенти и да създаде бъдещите мениджъри в сектора. Студентите могат да развият комбинация от предприемачески и ключови технически умения, които ще им помогнат да са иноватори и да преследват кариерни амбиции.
Програмата е двугодишна и е уникална по същността си, като предоставя възможността на студентите да се обучават и извършват изследвания в до три партньорски университета - Университета в Лунд (Швеция), Университета в Рединг (Обединеното кралство), Университета в Хохенхайм (Германия), Автономния университет на Мадрид (Испания), Торинския университет (Италия), Университета в Орхус (Дания) и Варшавския университет (Полша).
За да бъдат допуснати до програмата, кандидатите трябва да притежават бакалавърска степен в селскостопански науки, биология, науки за храната, безопасност на храните и диетология.
Крайният срок за кандидатстване е 25 юни тази година за граждани на Европейския съюз и Обединеното кралство, съобщиха от Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство към Министерството на земеделието.