11-04-2006 г. Соргото за зелена маса обикновено израства на височина 1,8-2,4 метра. Дава повече сухо вещество на тон в сравнение със соргото за зърно и се използва главно за приготвяне на силаж. Зелената маса се прибира, когато зърното е в млечна зрелост. Тогава приготвеният силаж съдържа 52-65 на сто смилаемо сухо вещество, 8-12 на сто суров протеин, 60-75 на сто неутрални влакнини и 37-40 на сто киселинни влакнини. Силажът от сорго е със смилаемост около 90 на сто. В сравнение с царевицата от един декар, засят със сорго, се добива повече зелена маса. Силажът от соргото съдържа по-малко зърно и повече влакнини от царевицата за силаж. Съдържанието на протеин в силажа от сорго е по-малко или е незначително по-високо в сравнение с царевичния силаж, но има по-ниска смилаемост. Обикновено животните консумират по-малко количество силаж от сорго, отколкото царевичен. За да се подобри протеиновото съдържание на силажа от сорго, понякога то се засява съвместно със соя. С цел да се получи оптимален прираст при животните, силажът от сорго се допълва с протеин, минерални вещества и витамини, като се използват и други фуражни компоненти. Обикновено в дажбата за млечни крави този силаж участва не повече от 50 на сто, докато при другите категории говеда може да се дава самостоятелно.