Начало » Новини » Страната
22.04.2022 г.

Преведоха поредните над 1 милион лева по морската програма

Близо половината от средствата са за производител на устойчиви аквакултури
Преведоха поредните над 1 милион лева по морската програма

Държавен фонд „Земеделие“ изплати 1 032 047 лв. на 10 бенефициенти по Програмата за морско дело и рибарство (ПМДР) за периода 2014-2020 г., съобщиха от „Разплащателна агенция към ведомството.

От тях 495 131,85 лв. са преведени на бенефициент по мярка 2.3 “Насърчаване на нови производители на аквакултури, развиващи устойчиви аквакултури”. Безвъзмездната финансова помощ се отпуска за изграждане на сграда и доставка и монтаж на технологично оборудване за ферма и риболюпилня за интензивно отглеждане на европейски сом в рециркулационна система.

На Местна инициативна рибарска група (МИРГ) Варна, район Аспарухово – Белослав – Аксаково са изплатени 154 679,95 лв. безвъзмездна финансова помощ. Тя е под формата на аванс за финансиране на текущите разходи на групата за 2022 година по мярка 4.2. „Изпълнение на стратегиите за водено от общностите местно развитие“ от ПМДР 2014-2020.

Преведени са 115 667,06 лв. на публичен бенефициент по мярка 4 "Инвестиции в качеството на живот и привлекателността на рибарския район" от Стратегия за Водено от общностите местно развитие на МИРГ „Поморие“. Безвъзмездната финансова помощ се отпуска за реконструкция на съществуващи помещения в ателиета за приложно и изящно изкуство в град Поморие от едноименната община.

Други 80 102,01 лв. са преведени на бенефицент по мярка 2.2 "Подкрепа за създаване на нови услуги за населението в рибарската територия" от Стратегия за Водено от общностите местно развитие на МИРГ „Несебър – Месемврия“. Безвъзмездната финансова помощ се отпуска за проведен Фестивал "Равда - морето, рибите и рибарите", който допринася за привличането на нови посетители и туристи в рибарската територия на Равда.

На бенефицент по мярка 7.1 "Подкрепа за инфраструктура и услуги, свързани с малките рибарски стопанства и туризма, в полза на малки рибарски общности" от Стратегия за Водено от общностите местно развитие на МИРГ „ВЗР: Батак – Девин – Доспат“ са изплатени 58 390,74 лв. Безвъзмездната финансова помощ се отпуска изграждане на крайречна алея за отдих с кът за игри по брега на река Девинска.    

Изплатени са 39 054,66 лв. на публичен бенефициент по мярка 7.2 Защита на околната среда в рибарската територия, с цел запазване на тяхната привлекателност, обновяване и развитие на крайбрежните рибарски селища и съхранение и развитие на природното и културно наследство от Стратегия за Водено от общностите местно развитие на МИРГ „ВЗР: Батак – Девин – Доспат“. Безвъзмездната финансова помощ се отпуска за изграждане на кът за наблюдение и отдих на р. Девинска.

Още 39 459,61 лв. са преведени на публичен бенефициент по ПМДР 2014-2020 по Мярка 2.1.1. “Подобряване на достъпа до рибарска инфраструктура и увеличаване на синия потенциал” от Стратегията за водено от общностите местно развитие на Местна инициативна рибарска група „Варна, район Аспарухово – Белослав – Аксаково“. Безвъзмездната финансова помощ се отпуска за изграждане на информационен и административен център на Фериботен комплекс „Белослав” за транспорт на автомобили и хора през канала между Белославското и Варненското езеро.

ДФ „Земеделие“ изплати и 24 991 лв. на бенефициент по мярка 4.2 “Подкрепа за инфраструктура и услуги, свързани с малките рибарски стопанства и туризма, в полза на малки рибарски общности” от Стратегията за ВОМР на МИРГ БЧС Бяла – Долни чифлик – Аврен. Безвъзмездната финансова помощ се отпуска за онлайн платформа за популяризиране на туризма, екологията, морското, културно и историческо наследство на територията на МИРГ.

Други 15 181,44 лв. годишна компенсация за претърпени производствени загуби от рибоядни птици от видовете голям и малък корморан, както и сива чапла са преведени на бенефициент по мярка 2.5 „Аквакултури, осигуряващи екологични услуги“.

Останалите 4 389,44 лв. са изплатени на бенефициент по процедура BG14MFOP001-2.017 “Подкрепа за производители на риба и други водни организми за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19”. 

Преведоха поредните над 1 милион лева по морската програма
5631
 

Последни материали
Виж
При опит за внос е унищожена цялата партида от 850 килограма
Украйна откри повишено ниво на нитрати в турски тиквички
Българското зърно не успя да се пребори, както и на отменения търг в Йордания
Египет закупи 120 000 тона по-скъпа украинска хлебна пшеница
Срокът за вписване на тютюнопроизводителите в публичния регистър се удължава до 31 май 2024 г.
Бивш председател на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци
Константин Ламбрев: По-лесно е да изнесем консервите си, отколкото да ги продаваме в България
Отворено писмо
От аграрната камара питат дали има риск от неизплащане на украинската помощ
Кои видове риба могат да ви докарат паразити
Свързани материали
Виж
Над 22,8 млн. лева са изплатени на 81 бенефициера по ПРСР 2014-2022 за седмица
ДФЗ изплати близо 2,8 млн. лева по 15 проекта от рибарската програма
Зам.-министър Стратев подписа над 120 договора на стойност 13,19 млн. лева по ПМДР
ДФ „Земеделие“ нареди за плащане близо 19,7 млн. лв. за реализирането на 65 проекта от ПРСР 2014-2022
Ще се инвестира в рибарски пристанища и кейове, покрити лодкостоянки и рибни борси
Пренасрочват средства в старата морска програма към компенсаторни мерки и изпълними проекти
В подкрепа на местната инфраструктура, туризма и спорта
Над 1,2 милиона лева са преведени на рибарските общности
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини