Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
03.03.2022 г.

Кубота България на годишната среща на картофопроизводителите

В Самоков компанията представи универсални решения за смесен тип стопанства
Кубота България на годишната среща на картофопроизводителите

Кубота България презентира пред картофопроизводители на традиционната им среща в Самоков пълната гама машини (трактори и прикачен инвентар) с марката Кубота, подходящи за стопанствата им. Част от презентацията беше експонат на модел М105GX IV – 111 к.с., един от най-предпочитаните трактори от серията MGX IV (104-143 к.с.). Тракторите Кубота с мощност между 95 и 140 к.с. имат широка употреба, като могат да се използват за разнообразни операции на полето или изпълнението на задачи в различни по размери стопанства. Поради мултифункционалността им те са подходящи за леки и тежки обработки. Използват се също за пръскане и торене.

Под капака на показаният модел с мощност 104 к.с. работи 3 800 кубика дизелов двигател Кубота, който осигурява голяма производителност за сметка на разхода на гориво. Оборудван с PowerShift трансмисия, с три диапазона по 8 предавки, както и с електрохидравличен реверс за повече комфорт.

Към представения модел М105 GX IV (111 к.с.) беше агрегатирана торачка от серията DSM на Кубота. Работната ширини и вместимостта на бункера са с различни размери според изискванията на фермерите.

Оказа се, че много от присъстващите на срещата вече работят с техника Кубота. Стопанствата им са смесени и тя е изключително подходяща за изпълнение на разнообразни дейности.

Много от картофопроизводителите ще входират проекти по ПРСР за закупуване на техника. Антон Тодоров е един от тях, картофопроизводител от района на Кюстендил. През 2015 г. закупува трактор Кубота, които и до днес безпроблемно работи в стопанството му.

А в очакване на прецизна тороразпръскваща машина Кубота е Тодор Джиков. След обстойно проучване на пазара се спрял на нея. Казва, че добрата цена и високата технология го привлекли. Не крие възхищението си, когато говори за Кубота. Японската техника удовлетворява всеки един фермер, който се стреми да оптимизира използването на торове чрез прецизните възможности и софтуерите, които са абсолютно подходящи за зеленчукопроизводство и лозарство. Всичките разработки на Кубота при тракторите, с които са известни в цял свят, отговарят изцяло на потребностите на типа смесено стопанство, а прикачният им инвентар е на изключително високо ниво. Това е най-подходящата марка за нас, картофопроизводителите, допълва Джиков.

Атанас Бирников, ключово име в картофопроизводството у нас, преди време също закупил тороразпръскваща машина Кубота. Признава, че работи отлично, но сега иска да обнови агропарка си и е сигурен, че ще е отново от Кубота. „Японското качество всеки го знае“, лаконичен е производителят.

Кубота създава машините си, така че концептуално да се комбинират отлично. Теглителната мощ, прикачният инвентар, машините от зелената линия и модерното дигитално оборудване за прецизно земеделие са в абсолютна синергия. А на въпрос защо да е Кубота – има няколко опорни точки - отлична здравина, дълга гаранция, добра цена, бърз сервиз и възможност за лизинг при преференциални условия.

Кубота България на годишната среща на картофопроизводителите
9589
 

Последни материали
Виж
Държавно горско стопанство-Смилян има разрешение да отстрани кафявата мечка, която напада добитъка в Смолянско
Следващата седмица със заповед определят цените на позволителното за ползване
Шестте държавни горски предприятия ще издават позволителните за бране на гъби и трюфели
Сравнителна статистика за зърнените запаси
Февруарските запаси от пшеница се топят най-бързо, при слънчогледа износът не помръдва
Обсъждане на Стратегическия план
Животновъди искат точна методика при доказване на продаденото мляко
Йордания взе още толкова фуражен ечемик при минимален ръст в цената
Тайланд закупи 60 000 тона фуражна пшеница от ЕС, може да е и българска
Обзор на Софийска стокова борса за периода 27 февруари – 1 март 2024 година
Котировките за зърното на борсата не помръдват и логично няма и търговия
Свързани материали
Виж
Кубота отново е в челната тройка на земеделската сцена за 2023 г.
Kubota Bulgaria зае второто място по регистрирани продажби на трактори в България
Kubota Bulgaria е спонсор на престижната Купа на България по прескачане на препятствия с коне
Kubota си сътрудничи в Югозападна Франция с Agri Sud-Ouest Innovation
Новости при тракторите и прикачния инвентар
Не пропускайте щанда на Кубота България на БАТА АГРО 2023
От 15 май в Стара Загора
Кубота България с нови машини на БАТА АГРО
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини