Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
03.03.2022 г.

Кубота България на годишната среща на картофопроизводителите

В Самоков компанията представи универсални решения за смесен тип стопанства
Кубота България на годишната среща на картофопроизводителите

Кубота България презентира пред картофопроизводители на традиционната им среща в Самоков пълната гама машини (трактори и прикачен инвентар) с марката Кубота, подходящи за стопанствата им. Част от презентацията беше експонат на модел М105GX IV – 111 к.с., един от най-предпочитаните трактори от серията MGX IV (104-143 к.с.). Тракторите Кубота с мощност между 95 и 140 к.с. имат широка употреба, като могат да се използват за разнообразни операции на полето или изпълнението на задачи в различни по размери стопанства. Поради мултифункционалността им те са подходящи за леки и тежки обработки. Използват се също за пръскане и торене.

Под капака на показаният модел с мощност 104 к.с. работи 3 800 кубика дизелов двигател Кубота, който осигурява голяма производителност за сметка на разхода на гориво. Оборудван с PowerShift трансмисия, с три диапазона по 8 предавки, както и с електрохидравличен реверс за повече комфорт.

Към представения модел М105 GX IV (111 к.с.) беше агрегатирана торачка от серията DSM на Кубота. Работната ширини и вместимостта на бункера са с различни размери според изискванията на фермерите.

Оказа се, че много от присъстващите на срещата вече работят с техника Кубота. Стопанствата им са смесени и тя е изключително подходяща за изпълнение на разнообразни дейности.

Много от картофопроизводителите ще входират проекти по ПРСР за закупуване на техника. Антон Тодоров е един от тях, картофопроизводител от района на Кюстендил. През 2015 г. закупува трактор Кубота, които и до днес безпроблемно работи в стопанството му.

А в очакване на прецизна тороразпръскваща машина Кубота е Тодор Джиков. След обстойно проучване на пазара се спрял на нея. Казва, че добрата цена и високата технология го привлекли. Не крие възхищението си, когато говори за Кубота. Японската техника удовлетворява всеки един фермер, който се стреми да оптимизира използването на торове чрез прецизните възможности и софтуерите, които са абсолютно подходящи за зеленчукопроизводство и лозарство. Всичките разработки на Кубота при тракторите, с които са известни в цял свят, отговарят изцяло на потребностите на типа смесено стопанство, а прикачният им инвентар е на изключително високо ниво. Това е най-подходящата марка за нас, картофопроизводителите, допълва Джиков.

Атанас Бирников, ключово име в картофопроизводството у нас, преди време също закупил тороразпръскваща машина Кубота. Признава, че работи отлично, но сега иска да обнови агропарка си и е сигурен, че ще е отново от Кубота. „Японското качество всеки го знае“, лаконичен е производителят.

Кубота създава машините си, така че концептуално да се комбинират отлично. Теглителната мощ, прикачният инвентар, машините от зелената линия и модерното дигитално оборудване за прецизно земеделие са в абсолютна синергия. А на въпрос защо да е Кубота – има няколко опорни точки - отлична здравина, дълга гаранция, добра цена, бърз сервиз и възможност за лизинг при преференциални условия.

Кубота България на годишната среща на картофопроизводителите
10379
 

Последни материали
Виж
За Кампания 2023
ДФЗ преведе над 7,3 млн. лева на 725 биопчелари
Всички заявления трябва да имат статус Чакащо ръчно зареждане в ИСАК
До 13 август се подават електронни формуляри в СЕУ за Кампания 2024
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 26 юли – 1 август 2024 година
Сушата се завръща с високи температури
Обзор на Софийска стокова борса за периода 23-26 юли 2024 година
Трета седмица не помръдват котировките за зърно и слънчоглед на борсата
Съвети за градинаря
Причини за напукване на доматите и необходими мерки
Срещи с бранша
Днес и в понеделник ДФЗ ще плати субсидиите за биопчелари и биоживотновъди
Свързани материали
Виж
Kubota отново в челните позиции на пазара на земеделска техника у нас
Възползвайте се от лятната промоция на Кубота България
Kubota Corporation и UV Boosting съвместно ще внедряват иновации в лозарството и овощарството
Кубота представя трактор с мощност 22 к.с. в гамата Escorts-Kubota
Кубота на второ място по продажби на трактори
Агромашина Пазарджик бе домакин на новото обучение от Kubota, акцентирайки върху иновациите в селскостопанската техника
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини