Начало » Новини » Страната
18.01.2022 г.

От първи януари 2022 г. е въведена професията „хижар”

Български туристически съюз
От първи януари 2022 г. е въведена професията „хижар”

Хижа Беговица в Пирин Снимка: sinor.bg

По предложение на Българския туристически съюз от първи януари 2022 г. Министерството на труда и социалната политика е добавило с код 14393014 към Националната класификация на професиите и длъжностите професията „Хижар“, съобщиха от съюза. Така всички хижари в страната ще бъдат назначавани на длъжността, която реално заемат. Досега те бяха или "салонни управители", "бармани", "камериери/камериерки" и други длъжности, които не отговаряха на спецификата на положения труд.

Всички стопани на хижи вече могат да преназначават своите хижари с този код.

Продължава и съвместната работа на специалисти от БТС и Националната агенция за професионално образование и обучение (НАПОО) по създаване на държавен образователен стандарт за обучение по професията „Хижар“.

От първи януари 2022 г. е въведена професията „хижар”
2032

Последни материали
Виж
Масово орязване на субсидиите по агроекология заради липса на синхрон при администрацията
Отпускат 400 милиона евро за храна за животните и отглежданите риби
ЕК одобри държавна помощ и за френските животновъди заради войната в Украйна
Рязко нарасналата стойност на доставките допълнително натиска цените
С резкия ръст на предлагането от Украйна слънчогледовото масло в Европа поевтинява
Решения на Министерския съвет
Сгрешена винетка ще може да се коригира еднократно
Въпросник до фермерите
До 17 юни давате мнения по Закона за браншовите организации
Търговията със зърно все повече се превръща в политически инструмент
Свързани материали
Виж
Време беше
Върви се към узаконяване на статута на хижите в България
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2022
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам