На 19 ноември от 15 до 17,30 часа в Университета по хранителни технологии в Пловдив ще се проведе конференция, финансирана по проект „Лаборатории за ангажиране на потребителите 2021“ на Европейския институт по иновации и технологии, съобщиха от университета.
В рамките на програмата специалисти от университета ще представят актуални инструменти за разкриване на потребителските нужди и съобразени със специфичните предпочитания на потребителите на храни. За да достигнете и задържите клиентите си и да ги превърнете в свои партньори, като производители на храни би трябвало да ги ангажирате по подходящ, ефективен и смислен начин. Това е едно от основните предизвикателства за търговците и производителите в агро-хранителната верига, посочват преподаватели.
Лабораториите за ангажиране на потребителите са сесии за съвместно създаване, извършвани от сравнително съгласувана група потребители и фокусирани върху разработването на нови продуктови концепции.
По време на конференцията ще бъдат представени и нови концепции за продукти/услуги. Участниците ще бъдат запознати и с резултатите от прилагането на методиката с лабораториите в 14 европейски държави плюс и представените на пазара на тази база 15 нови продукти.
При интерес, моля заявете Вашето участие до 15 ноември 2021 г. като попълните следната регистрационна форма:
https://forms.gle/4vEqaR1QTNVrCPj9A. Повече информация за проекта можете да намерите на: EIT Food RIS Consumer Engagement Labs.