Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Чомлек от пиринско

Синор.БГ / 12.09.2021 г.
Чомлек от пиринско

Начупваме крака на 2-3 места, насичаме ребрата през 5-6 см, нарязваме месото на хапки. Слагаме кокалите и месото в пръстена или огнеупорна стъклена тенджера. Прибавяме обелените скилидки чесън, обелените цели глави лук, обелените цели картофчета, леко сцепените люти чушлета, сол и черен пипер на вкус. Заливаме с виното, оцета и малко вода. Покриваме тенджерата с хартия, захлупваме я с капака и го замазваме с тесто. Задушаваме ястието около 3 часа на тих огън.

Продукти за 4-5 порции: 1 свински крак, 500 г свински ребра, 500 г свинско месо от коремната част, 3-4 глави чесън, 500 г дребен лук, 500 г дребни картофи, 1-2 люти чушки, 500 мл червено вино, 1 к.ч. оцет, черен пипер, сол.

Чомлек от пиринско
14935
 

Последни материали
Виж
Среща на депутата Десислава Танева с привърженици
ГЕРБ в Сливен: Има дефицити в управлението на много министерства
Басейнова дирекция
Светкавично разчистват асфалтов отпадък от брега на Тунджа, до Крушаре
Стопанинът обяснява чудото
Как овощната градина на Халил оцеля в масивен пожар около нея
Посланикът н.пр. Арун Саху пред бизнеса
Пазарът в Индия е отворен за българското вино
Европейските фермери излизат на протест в Страсбург срещу бюджета на ЕС и новата ОСП
Откриване - на 18 октомври
Елитни говеда, коне и кучета ще дефилират на изложението до Сливен
Свързани материали
Виж
Чорба от агнешки дреболии
Пуешки пържолки с гъби и сметана – идеални за уикенд вечеря
Говеждо с боб и прясно зеле
Пълнена печена тиква
Топла агнешка пача
Чорба от агнешки бял дроб и сърца
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини