Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Чомлек от пиринско

Синор.БГ / 12.09.2021 г.
Чомлек от пиринско

Начупваме крака на 2-3 места, насичаме ребрата през 5-6 см, нарязваме месото на хапки. Слагаме кокалите и месото в пръстена или огнеупорна стъклена тенджера. Прибавяме обелените скилидки чесън, обелените цели глави лук, обелените цели картофчета, леко сцепените люти чушлета, сол и черен пипер на вкус. Заливаме с виното, оцета и малко вода. Покриваме тенджерата с хартия, захлупваме я с капака и го замазваме с тесто. Задушаваме ястието около 3 часа на тих огън.

Продукти за 4-5 порции: 1 свински крак, 500 г свински ребра, 500 г свинско месо от коремната част, 3-4 глави чесън, 500 г дребен лук, 500 г дребни картофи, 1-2 люти чушки, 500 мл червено вино, 1 к.ч. оцет, черен пипер, сол.

Чомлек от пиринско
14900
 

Последни материали
Виж
Парламентарен контрол
Овощари ще заявяват компенсации за щети по праскови, ягоди и други култури през октомври
Предстоящо
Иновации в хранителната индустрия: Конференция в Пловдив на 16 октомври 2025
Дотук щетите от шарката са 15 млн. лв.
Министърът на земеделието решава днес: ще има ли ваксинация срещу шарка?
Плакия по градинарски
Отличници
Близо половината от бюджета на рибарската програма ще се договори до края на годината
МЗХ кани за участие в изложението
Първо издание на Националният Био Фест: Българско био в парка „Марно поле“
Свързани материали
Виж
Плакия по градинарски
Зрял фасул с тиква
Зеленчуково ястие за зимата
Пълнено пиле с кайма
Агнешко горски гювеч
Кръчмарско кюфте на скара
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини