Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
12.09.2021 г.

Чомлек от пиринско

Чомлек от пиринско

Начупваме крака на 2-3 места, насичаме ребрата през 5-6 см, нарязваме месото на хапки. Слагаме кокалите и месото в пръстена или огнеупорна стъклена тенджера. Прибавяме обелените скилидки чесън, обелените цели глави лук, обелените цели картофчета, леко сцепените люти чушлета, сол и черен пипер на вкус. Заливаме с виното, оцета и малко вода. Покриваме тенджерата с хартия, захлупваме я с капака и го замазваме с тесто. Задушаваме ястието около 3 часа на тих огън.

Продукти за 4-5 порции: 1 свински крак, 500 г свински ребра, 500 г свинско месо от коремната част, 3-4 глави чесън, 500 г дребен лук, 500 г дребни картофи, 1-2 люти чушки, 500 мл червено вино, 1 к.ч. оцет, черен пипер, сол.

Чомлек от пиринско
13868
 

Последни материали
Виж
При ръст на ставката от 2,5 пъти спрямо предходната кампания
Преведоха близо 15 милиона лева на млади стопани за Кампания 2023
Обзор на Софийска стокова борса за периода 21-23 май 2024 година
Продавачите на зърно и слънчоглед на борсата вдигат офертите и без търсене
Тунис също получи доста по-високи оферти спрямо търга преди 7 седмици
Йордания за трети пореден път отмени търга за хлебна пшеница
Важно за фермерите!
Ставката за младите фермери е 24,45 лв. на декар
Предстоящо
Международен семинар за човека и дивата природа ще се проведе в Габрово
Калинките са полезни, но и опасен вредител по редица културни растения
Свързани материали
Виж
Заек капама
Крем супа от леща
Ароматна дроб сарма
Гъби в гювече
Чорба от кисело зеле по селски
От днес антибиотиците може да се изписват и на хартиени рецепти
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини