Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Калугерска плакия

Синор.БГ / 01.09.2021 г.
Калугерска плакия

Задушаваме в олиото, докато омекнат, ситно нарязания лук, нарязаната на кубчета целина и нарязаните на тънки кръгчтета моркови. Прибавяме обелените и нарязани на кубчета картофи и накъсания на малки розички карфиол. Посоляваме, поръсваме с черен пипер, разбъркваме добре и изсипваме сместа в тавичка. Наливаме топла вода до средата на продуктите, а отгоре нареждаме нарязаните на тънки кръгчета домати нарязания на тънки резенчета лимон. Поръсваме със ситно нарязаните чесън, магданоз и копър. Печем плакията в умерена фурна, докато остане на мазнина. Към края на печенето прибавяме препеченото брашно,  размито в 1 к.ч. хладка вода.

Продукти за 4 порции: 400 г картофи, 1 1/2 к.ч. олио, половин глава карфиол /средно голяма/, 3 моркова, 1 глава лук, 1 парче целина, 3 домата, 7-8 скилидки чесън, 1 лимон, 1 с.л. брашно, 2 с.л. ситно нарязан магданоз, 1 с.л. ситно нарязан копър, черен пипер, сол.

Калугерска плакия
17441
 

Последни материали
Виж
Ще продължи да ръководи Фармацевтични продукти
Николай Матеев е новият управител на Байер България
ЕК написа нов регламент
Брюксел с план за защита на земеделците от евтин внос от Меркосур
Глобална изложба „От семена до храни“ ще се проведе от 10 до 13 октомври в Рим
Среща с бранша
Компенсациите за праскови, ябълки и сливи ще се отпуснат едва през януари 2026 г.
Над два пъти по-висок е спрямо 2024 г.
Слънчогледът на община Луковит е със среден добив 330 кг/дка
На брифинг
За заплати са платени с 3,7 млрд. лв.повече, няма бедни, каза шефът на бюджета
Свързани материали
Виж
Пълнена печена тиква
Топла агнешка пача
Чорба от агнешки бял дроб и сърца
Гювеч с агнешки дреболии
Дроб на скара с пушени гърди
Есенна супа
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини