Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Калугерска плакия

Синор.БГ / 01.09.2021 г.
Калугерска плакия

Задушаваме в олиото, докато омекнат, ситно нарязания лук, нарязаната на кубчета целина и нарязаните на тънки кръгчтета моркови. Прибавяме обелените и нарязани на кубчета картофи и накъсания на малки розички карфиол. Посоляваме, поръсваме с черен пипер, разбъркваме добре и изсипваме сместа в тавичка. Наливаме топла вода до средата на продуктите, а отгоре нареждаме нарязаните на тънки кръгчета домати нарязания на тънки резенчета лимон. Поръсваме със ситно нарязаните чесън, магданоз и копър. Печем плакията в умерена фурна, докато остане на мазнина. Към края на печенето прибавяме препеченото брашно,  размито в 1 к.ч. хладка вода.

Продукти за 4 порции: 400 г картофи, 1 1/2 к.ч. олио, половин глава карфиол /средно голяма/, 3 моркова, 1 глава лук, 1 парче целина, 3 домата, 7-8 скилидки чесън, 1 лимон, 1 с.л. брашно, 2 с.л. ситно нарязан магданоз, 1 с.л. ситно нарязан копър, черен пипер, сол.

Калугерска плакия
18175
 

Последни материали
Виж
Допълнение на Постановление 44
С нови 21 ракетни площадки ще се попълнят „дупките“, откъдето падат градушки
По време на почивка
Земеделската комисия в парламента прие проектобюджета за 2026 г. за 10 минути
Фермерите от област Благоевград могат да подават заявления за оценка на щети от проливните дъждове до 12 декември
Фермерите предпочитат дълосрочна аренда
Полша подговя удължаване на забраната за продажба на държавна земя
На 11 и 12 декември
ОСП след 2027 г. и пазарът на мляко сред темите на Съвета на аграрните министри
Съвети
Стратификация на семената – как, кога и за кои култури да се прилага?
Свързани материали
Виж
Зрял фасул с тиква
Лозови сарми с леща
Леща по манастирски
Пържоли с кисело зеле
Вкусни цариградски кюфтета
Пълнена постна зелка
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини