На 1 юли Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ) със съдействието на „Опора Заден“ в село Цалапица, Пловдивско, организира онлайн семинар на тема „Актуални технологични подходи в храненето и интегрираната растителна защита при оранжерийното производство на зеленчуци плюс информация за подходящите сортове за местния пазар”.
Събитието се организира по проекта NEFERTITI, финансиран по Програма Хоризонт 2020, в рамките на хъб България от мрежа 7 „Повишаване ефективността при използването на хранителните вещества в градинарството“ и хъб България на мрежа 9 „Намаляване употребата на пестициди при производството на грозде, плодове и зеленчуци“.
Уебинарът е отворен за всички желаещи да участват - земеделски стопани, научни работници, консултанти, студенти, неправителствени организации и други заинтересовани лица в областта на земеделието.
Декларираните площи за оранжерийно производство
Целта е фермерите да бъдат информирани за храненето и прилагането на интегрирани методи за растителна защита при оранжерийно производство на зеленчуци, а също и да бъдат запознати с подходящи за местните условия сортове пипер, домати, краставици и др., изпитвани в демонстрационната база на „Опора Заден“ ООД.
Основните теми на уебинара са следните:
* Кратко представяне на демонстрационна опитна база на „Опора Заден“ ООД;
* Хранене на зеленчуковите култури в условията на оранжерийно производство – подходи за поддържане и подобряване на почвеното плодородие;
* Използвани интегрирани методи за растителна защита в демонтрационната база.
Уебинарът ще започне в 14 часа и ще продължи 15,45 часа. Участието в уебинара е безплатно, но е необходима предварителна регистрация! Регистрацията може да направите на следния линк: https://forms.gle/WWxXUtN9GVbivZnF9 или като изпратите на e-mail: pkumanova@naas.government.bg или sstefanov@naas.government.bg следната информация: име и фамилия, e-mail адрес и качеството, в което се регистрирате (земеделски стопанин, съветник, научен работник, студент, представител на неправителствена организация, друго), както и ако имате въпроси, които желаете предварително да зададете към лекторите.