Начало » Новини » Страната
18.05.2021 г.

Байер кани млади лидери за участие в петата Среща на високо равнище на младежите в земеделието

Кандидатстването приключва на 30-ти юни 2021г.
Байер кани млади лидери за участие в петата Среща на високо равнище на младежите в земеделието

От вчера се приемат кандидатури за участие в 2021 Youth Ag Summit (Среща на високо равнище на младежите в земеделието 2021) – глобален форум и конференция, по време на които млади лидери си сътрудничат за разработване на устойчиви решения за продоволствена сигурност и за глобално земеделие. Байер ще си сътрудничи с Мрежата за решения за устойчиво развитие на ООН и технологичната компания Babele за провеждане на 10-седмична Youth Ag Summit (YAS) обучителна програма след форума с онлайн менторство от лидери в бранша и възпитаници на YAS

Петата поредна среща ще се проведе виртуално за първи път. Тази година участниците щемогат да се възползват и от друга вълнуваща възможност. Като официален глобален партньор на Байер за тазгодишния форум, Мрежата за решения за устойчиво развитие на ООН в партньорство с технологичната компания Babele, ще осигури и виртуален инкубатор на идеи, наречен YAS University, в който делегатите ще продължат да учат предприемачество и лидерски умения, да получават обучения от ментори и да усъвършенстват собствените си концепции за проект „Просперитет за промяна“ в период от 10 седмици след срещата през ноември.

Темата на срещата „Изхранването на планетата“ се базира на прогнозата на ООН, че населението на планетата ще достигне 9.7 милиарда души до 2050г. и това ще доведе до предизвикателства в осигуряването на прехраната. Стоте делегата, които ще участват в тазгодишната среща Youth Ag Summit, ще имат за задача да работят върху решения за справяне с това предизвикателство, използвайки за основа и рамка целите за устойчиво развитие на ООН.

„Вярваме, че има силна необходимост младите лидери да бъдат ангажирани в разработването на по-здравословна хранителна и селскостопанска система.“, каза Лиъм Кондън, член на Управителния съвет на Байер АГ и Президент на Кроп Сайанс. „Чрез своята работа по време на 2021 Youth Ag Summit, младите лидери ще разширят мрежата си от контакти, ще бъдат подкрепени с нови умения и знания и ще бъдат вдъхновени да предприемат действия.“

Кандидатстването за 2021 Youth Ag Summit е отворено за млади хора с всякакъв опит, на възраст от 18 до 25 години. Потенциалните делегати ще бъдат помолени да споделят мотивацията си участие в срещата, предишния си опит в застъпничеството и 3-минутно видео, представящо идеята им за проект на тема „Как да изхраним планетата“. Примери за представени и разработени проекти от предходни години включват октриването на хранителната банка на Шри Ланка „Kadamandiya“ и създаването на „Здравна клиника“ на Мадагаскар, чиито пациенти се хранят с продукция от семена от съседни ниви.

Кандидатите трябва да имат личен, професионален и академичен интерес към земеделието, международното развитие, грижата за околната среда, продоволствената сигурност, биотехнологиите и / или селското стопанство.

За да кандидаствате за Youth Ag Summit 2021, посетете www.youthagsummit.com. За да научите повече, последвайте #AgvocatesWithoutBorders в Twitter или Youth Ag Summit (@youthagsummit) в Instagram.

 

За Youth Ag Summit  

Движението Youth Ag Summit е общност от световни млади лидери, които защитават устойчивото земеделие и продоволствена сигурност и работят за преодоляване на различията в разбирането между тези, които произвеждат нашата храна, и тези, които я консумират. На всеки две години се избират 100 делегата, които да участват в срещата на високо равнище. Предишни издания бяха провеждани в Канада, Австралия, Белгия и Бразилия. Поради ограниченията свързани с COVID, тазгодишната среща ще е първото изцяло виртуално събитие.

За Мрежата за решения за устойчиво развитие на ООН (SDSN)

Мрежата за решения за устойчиво развитие на ООН е създадена през 2012 г. под егидата на генералния секретар на ООН. Мрежата мобилизира световна научна и технологична експертиза за насърчаване на практически решения за устойчиво развитие, включително прилагането на Целите за устойчиво развитие на ООН и Парижкото споразумение за климата. За повече информация, посетете  www.unsdsn.org. 

За Байер

Байер е международна компания с основен опит в областите на науките за живота – здравеопазване и хранене. Продуктите и услугите на Байер целят да носят полза на хората и планетата, подкрепяйки усилията за преодоляване на основни предизвикателства следствие от нарастването и застаряването на населението в световен мащаб. Байер се ангажира да стимулира устойчиво развитие и да генерира положително въздействие с бизнесите си. В същото време Групата цели да създава стойност и да увеличава потенциала си за печалба, чрез иновации и растеж. Марката Байер стои зад доверие, отговорност и качество в цял свят. През финансовата 2020 г. в Групата работят около 100 000 служители, а компанията реализира продажби в размер на 41.4 млрд. евро. Разходите за научноизследователска и развойна дейност възлизат на 4.9 млрд. евро. За повече информация посетете www.bayer.com. 

Байер кани млади лидери за участие в петата Среща на високо равнище на младежите в земеделието
6213
 

Последни материали
Виж
До 14 май стопаните със 100% пропаднали площи от градушката в Южна България подават заявления за обследвания
Обзор на Софийска стокова борса за периода 23-27април 2024 година
Купувачите на маслодаен слънчоглед на борсата продължават да вдигат цените
Тютюнопроизводителите и занапред ще получават държавна подкрепа
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 26 април – 2 май 2024 година
Остава опасността от слани във високите полета на западна България
За незаконно овладяване на държавни поземлени участъци
Украинският земеделски министър подаде оставка заради корупционни обвинения
Призив за подкрепа
Бедствието с градушките роди съпричастност от фермери към фермери
Свързани материали
Виж
Михаил Михайлов, регионален представител на „Байер Кроп Сайанс“ за Добрич
Есенните промоции на „Байер” се съчетават със застраховка рапица срещу непоникване при суша
Байер предвижда удвояване на пазарите си и въвежда регенеративно земеделие върху повече от 400 милиона акра
Промо пакетите на пазарния лидер не са за изпускане
Иновативната растителна защита от „Байер“ опазва пшеницата и в лоши години като тази
Първото издание на „Байер Агро Арена“ 2023 г. се проведе в землището на село Горна Митрополия
„Байер“ показа утвърдени формули за успешна защита на пшеница
Пазарният лидер в сегмента даде заявка за отлични резултати и през 2023 г.
„Байер“ представи схеми за категорична защита от житни и широколистни плевели в царевица
Зелен физиологичен ефект при пшеницата и ечемика
Как да получите 20 % допълнителен добив от дълго защитно действие и хармоничен, физиологичен ефект?
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини