Средно за страната, през периода 7 – 14 април 2021 г. цените на едро на агнешко месо са около или малко над нивата от предходната седмица сочи последната ценова справка на експерти на МЗХГ. Цените на едро на цяло агне са в диапазона от 14,55 лв./кг (София) до 16,79 лв./кг (Варна). Поскъпването на продукта в четири области с между 0,9% и 5,2% на седмична база (най-съществено в Смолян) води до увеличение на средната стойност на едро за страната с 0,5%, до 15,50 лв./кг.
Първоначалното одобрение отся 647 проекта за инвестиции в животновъдни ферми
През наблюдавания период не е регистрирано предлагане на цяло агне в големите търговски вериги (ГТВ).
В другите търговски обекти (ДТО) цялото агне се продава най-евтино в Кърджали (13,55 лв./кг), а най-скъпо – в Русе (16,60 лв./кг). В шест области се отчита повишение на цените спрямо предходната седмица, което е по–слабо в Бургас, Сливен и Ямбол – с по 1,4% и по-чувствително в Пазарджик, Пловдив и Смолян - в рамките на 9,2% - 21,2%. Единствено във Видин е налице понижение на цената, с незначителните 0,3%. Така, средната цена за страната в ДТО нараства с 3,9%, до 14,83 лв./кг.
През изтеклата седмица средната цена на едро на цяло агне за страната е с 0,67 лв./кг по-висока от тази на дребно в по-малките магазини.