Начало » Новини » Страната
24.03.2021 г.

Прецизират се методите за вземане на проби от бързо замразени храни

Решения на Министерския съвет
Прецизират се методите за вземане на проби от бързо замразени храни

sinor

Прецизират се методите и правилата за вземане на проби от бързо замразените храни, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет, след като днес кабинетът прие Наредба за изискванията към бързо замразените храни. Според методиката се запазват всички съществуващи изисквания към тези храни, като текстовете се прецизират.

Сред тях са изискванията към производството, температурата при транспорт и съхранение, начините за етикетиране и обозначаването им. В нормативния акт са регламентирани и спецификациите за производството на бързо замразените храни, както и условията за етикетирането им, за да бъдат предлагани на пазара.

Измененията в Наредбата са съобразени с европейското и национално законодателството.

Прецизират се методите за вземане на проби от бързо замразени храни
6519

Последни материали
Виж
WWF и Сдружение за дива природа БАЛКАНИ
Артисти и учени се включват в проекта за защита на Драгоманското блато
Център за оценка на риска
Преразглеждат се правилата за хуманно отношение към животните
Правни мерки
ЕК с последно предупреждение към България заради пропуски в борбата с измамите
Остават обаче ограниченията за брашното
Сърбия отмени тавана на цените на дребно на олиото
Рециклиране
За 2 месеца клиенти на търговска верига са върнали над 1,1 млн. пластмасови опаковки
Корекциите към понижение при ечемика и царевицата са несъществени
ЕК повиши рязко прогнозата за реколтата от мека пшеница в ЕС
Свързани материали
Виж
Наука
Датски учени ще стимулират растежа на новогодишните елхи с микроорганизми
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2023
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам