Начало » Новини » Страната
24.03.2021 г.

Прецизират се методите за вземане на проби от бързо замразени храни

Решения на Министерския съвет
Прецизират се методите за вземане на проби от бързо замразени храни

sinor

Прецизират се методите и правилата за вземане на проби от бързо замразените храни, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет, след като днес кабинетът прие Наредба за изискванията към бързо замразените храни. Според методиката се запазват всички съществуващи изисквания към тези храни, като текстовете се прецизират.

Сред тях са изискванията към производството, температурата при транспорт и съхранение, начините за етикетиране и обозначаването им. В нормативния акт са регламентирани и спецификациите за производството на бързо замразените храни, както и условията за етикетирането им, за да бъдат предлагани на пазара.

Измененията в Наредбата са съобразени с европейското и национално законодателството.

Прецизират се методите за вземане на проби от бързо замразени храни
2832

Последни материали
Виж
Ограничителните мерки подкопават авторитета на водещия износител
Митото срина със 75 на сто износа на пшеница от Русия през април
Предстоят ли нови скандали с орязване на плащания и чистка във ведомството
Христо Бозуков отново е служебен земеделски министър
След рекорден сезон и с надеждата за следващ още по-добър
Турция наваксва част от изоставането в износа на лешници
Становище на Комисията за финансов надзор във връзка с получени медийни запитвания по отношение на публичното дружество „Градус“ АД
В очакване
Днес ще бъде обявен министърът на земеделието от служебния кабинет
Колко ракетни площадки действат и кои общини покриват
Гръмотевична опасност за полетата - между 13 и 17 май
Свързани материали
Виж
Наука
Датски учени ще стимулират растежа на новогодишните елхи с микроорганизми
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2021
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам