Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
23.03.2021 г.

Vaderstad произведе сеялка Tempo L номер 1000

Vaderstad произведе сеялка Tempo L номер 1000

Компанията Vaderstad, един от световните лидери в производството на машини за почвообработка и сеитба, произведе сеялка номер 1000 от модела Tempo L. Tempo L оказа непосредствено влияние върху световното земеделие когато постави световния рекорд за сеитба през 2017 г.   

Производството на Tempo L започна през 2017г. и пожъна незабавно огромен успех, благодарение на своята ненадмината прецизност и капацитет. Тя прикова вниманието в света на земеделието, когато постави световен рекорд за сеитба на царевица в Унгария същата година, изсявайки 502 хектара за 24 часа със скорост над 20 км/ч. Благодарение на патентованата от Vaderstad технология PowerShoot, сеялката Tempo осигурява несравнима прецизност на изсяване както в разстоянието между всяко семе в реда, така и по отношение на дълбочината на засяване.  

- Tempo L определено постави нови стандарти в сеитбата на редови култури, капацитета и прецизността. Два месеца след рекорда университетът Gödöllő ни помогна да анализираме и измерим 6808 растения, част от полетата, в които беше поставен световният рекорд. Резултатите бяха ясни, имаше минимални отклонения от зададената дълбочина на сеитба, двойки и пропуски, каза Матиас Ховнерт, старши вице президент продажби и маркетинг във Vaderstad.  

Vaderstad произвежда на година около 5500 машини, миналата седмица Tempo L номер 1000 излезе от завода във Vaderstad. Сеялката Tempo L в момента е налична с от 8 до 24 изсяващи секции, от юни 2021г. влиза в производство новата Tempo L 32. Тя ще бъде най-голямата сеялка Tempo до момента със своите 32 изсяващи секции и работна ширина от 12 метра.  

Андреас Карлсон е един от екипните лидери на производствената линия на Tempo L, където всички машини се сглобяват ръчно. Той споделя:

- Мисля, че съм бил производствен лидер на поне 500 от 1000-те сглобени сеялки Tempo L. За мен и моя екип е много вълнуващо и носи голяма гордост да сглобяваме толкова популярна машина, притежател на световен рекорд.

Цялото семейство на прецизните сеялки Tempo продължава да жъне невероятен успех, давайки на фермерите по цял свят възможността за ненадминат старт на всяко семе и потенциал на добива. Tempo L номер 1000 скоро ще поеме по своя път към новия си собственик, който може да гледа напред към много продуктивни години.

Vaderstad произведе сеялка Tempo L номер 1000
17997
 

Последни материали
Виж
Фермерските пазари стават традиционни с промени в нормативната уредба
Иска се 5% самоучастие
Банката за развитие отпуска изгоден лизинг за земеделска техника и производствено оборудване
Млади фермери от Добрич получават безвъзмездно по 48 895 лева
За аренда фермерите са похарчели 2,4 милиарда лева
Изчислиха предприемаческия доход на фермерите за 2023 година
Европейският съюз стартира конкурс за Най-добро биологично производство
Пълнени тиквички
Свързани материали
Виж
„Пролетна сеитба 2021 със сеялките Vаderstad Tempo” в стопанството на ЕТ „Спас Димитров – Димитрина Петрова”
Ивайло Манолов: Всеки един уважаващ себе си фермер трябва да притежава Vаderstad Tempo
Vаderstad расте – нов заводски център ще бъде готов през 2022
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини