Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
04.01.2021 г.

Месни хапки на тиган

Месни хапки на тиган

Нарязваме месата и шунката на малки хапки. Смесваме ги със ситно нарязания лук. Изпържваме сместа в силно загрята мазнина, като от време на време разбъркваме с дървена лъжица. Когато месото поомекне, намаляме огъня до умерен, поръсваме ситно нарязания магданоз и пържим още десетина минути. Прибавяме горчицата и доматеното пюре, размити в бульона и отдръпваме сместа на тих огън. В друг съд сгорещяваме олиото и задушаваме ситно нарязаните корени за супа, почистената и настъргана ябълка и /по желание/ нарязаното люто чушле. Когато тази смес поомекне, прибавяме изпърженото месо, без да разбъркваме. Държим на огъня още 2-3 мин разпределяме на порции и поднасяме.

Продукти за 3 порции: 150 г телешко месо, 150 г крехко свинско месо, 150 г шунка, 1 глава лук, 1 връзка корени за супа, 1 люто чушле, 1 кисела ябълка, 1 ч.л. горчица, 1 ч.л. доматено пюре, 2-3 с.л. олио, 1-2 с.л. бульон, 1 с.л. ситно нарязан магданоз, червен и черен пипер, сол, мазнина за пържене.

Месни хапки на тиган
22212
 

Последни материали
Виж
Шарката по овцете и козите дойде в България
Фермерите са обедняли със 70% през 2023, основен проблем рентата
Рязано кисело зеле с моркови
Седмичен обзор на Софийска стокова борса
Закупени са планираните 125 000 тона с доставка от 25 октомври до 15 декември
Фуражният ечемик поскъпна на търга в Тунис над 230 долара за тон
С трето нападение за последните 4 дни и общо 60 за 3 месеца
Русия си набеляза за цел украинските пристанища и износа на зърно
Свързани материали
Виж
От БАБХ припомнят на ловците да изпращат проби от месото за изследване
Открива се груповият лов на дива свиня и на местен дребен дивеч
Предстоящо
Традиционните изложения за храни и „Месомания“ ще се проведат от 13 до 16 ноември
От днес приемат документи за помощта de minimis за реализация на българско говеждо месо
Ръст е отчетен дори при свинското след трайна тенденция на понижение
Германия увеличи производството на месо през първото полугодие
Председателят на Асоциацията на месопреработвателите в България АМБ
Урджанов: Стратегическата роля на животновъдството за месопреработката остава недооценена
САЩ отпусна безвъзмездно 110 млн. долара за преработката на месо и птици
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини