Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
30.12.2020 г.

Златен медал за системата SeedEye на Vaderstad от изложението Agrosalon

Златен медал за системата SeedEye на Vaderstad от изложението Agrosalon

Системата SeedEye на Vaderstad бе наградена със златен медал за иновативна селскостопанска машина на Agrosalon 2020 – най-голямото аграрно изложение в Русия.

- SeedEye опростява работата на фермера и увеличава продуктивността, намалява разходите за труд и позволява по-икономично използване на семената, казва Евгений Жилкин, управляващ директор на Vaderstad в Русия.

SeedEye е уникална система на Vaderstad за броене и следене на семената. Оптични сензори, монтирани във всяка семенна тръба, регистрират всяко семе, което преминава през нея, така че сеитбата може да бъде контролирана до точен брой семена в квадратен метър. Системата за следене на запушванията SeedEye открива дали семенната тръба е блокирана поради някаква причина и дава незабавно предупреждение, така че фермерът да може да отстрани своевременно запушването. Също така дава сигнал, когато бункерът за семена се изпразни.

Vaderstad SeedEye

- SeedEye е още една област в земеделието, която Vaderstad тласка напред с иновация. Тя се вписва изключително добре в прецизното земеделие с възможността да се зададат брой семена в единица площ. Това е истинско подобрение на прецизността на сеялките за слети култури, а колкото по – прецизен сте като фермер, толкова по-голям е шансът за оптимизиране на резултата ви, казва Бьорн Йеансон, търговски продуктов мениджър за есенни сеялки във Vaderstad.

Екипът на Vaderstad Русия получи наградата на 7-ми октомври  по време на изложението Agrosalon в Москва. Общо 47 земеделски разработки бяха представени на международното жури, което след това гласува по строги критерии за иновации, икономически ползи, повишена ефективност, безопасност и подобряване на околната среда.

-  Сеялките за слети култури на Vaderstad заслужено са спечелили популярност сред руските фермери, за нас като компания е от значение да продължаваме да подобряваме точността и ефективността, а нашата система SeedEye е голяма стъпка именно в тази насока, каза Евгений Жилкин.

За моделите от 2021 година, следните машини могат да бъдат оборудвани със системата за следене на запушванията и броене на семената SeedEye:  Spirit 600-900S ,  Rapid A 600-800C/J  и  Rapid A400-800S .

За моделите Spirit 600-900C, Spirit R 300S и  Spirit 400C/S  се предлага като опция SeedEye система за следене на запушванията.

Златен медал за системата SeedEye на Vaderstad от изложението Agrosalon
17788
 

Последни материали
Виж
Аграрен университет - Пловдив
Отлични резултати oт опити с Принципал® Голд в АУ Пловдив
При лек спад в цената спрямо предишната тръжна процедура
Йордания купи на търг почти двойно повече фуражен ечемик от планирания
При свинското обаче приходите нараснаха въпреки спада в количествата
Франция сви рязко износа на месо
Песимистични прогнози за производство на зърно в Украйна през 2024 г.
МЗХ публикува наредба № 9 за обществено обсъждане
Кои са новите моменти в интервенциите „Биологично растениевъдство“ и Биологично пчеларство“
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 19-25 април 2024 година
Неустойчиво време ще ограничава възможностите за работа на полето
Свързани материали
Виж
Пролетна сеитба 2021 със сеялките Vaderstad Tempo
Кое прави сеялките Vaderstad Tempo предпочитаните пролетни сеялки - споделен опит от българските земеделци
Titan Machinery
С Vaderstad Tempo осигурявате равномерно поникване
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини