Начало » Новини » Страната
11.11.2020 г.

На 18 ноември онлайн ще се проведе уъркшоп за храните

Преди триалозите по бъдещата ОСП
На 18 ноември онлайн ще се проведе уъркшоп за храните

На 18 ноември от 10,30 часа в платформата ZOOM ще се проведе интерактивен уъркшоп на тема „От фермата до трапезата и как да направим корпоративна стратегия 2030“, съобщиха организаторите. Форумът е инициатива на Института за агростратегии и иновации - EIT Food Hub Bulgaria, чиито членове в партньорство със Съюза по хранителна промишленост и Университет по хранителни технологии-Пловдив работят за практическата насоченост на евроизискванията към сферата на хранително-вкусовата промишленост.

Интерактивната практическа работилница ще започне с уебинар, на който ще бъде представен българският доклад от анализа на EIT Food „Въздействие на COVID-19 върху сектора на храните в Централна и Източна Европа“.

Експерти от Нидерландия ще представят добрия пример на държавата по отношение на кръговата икономика – един от акцентите в предложената от страна на Европейската комисия Стратегия „От фермата до трапезата“ /Farm to Fork Strategy/ за справедлива, здравословна и екологосъобразна продоволствена система. Участниците в уебинара ще имат възможността да се запознаят с натрупания опит на победителите от EIT Food Innovation Prizes – екипът на стартъпа Atlas Agro Science, които ще споделят своите впечатления от състезанието, както на регионално, така и на европейско ниво. В рамките на уебинара ще бъдат представени и редица примери за иновации в хранителната индустрия от Европа.

Във втората част на онлайн събитието на 18 ноември участниците ще имат възможност чрез интерактивния формат с практически работилници, игрови модели и групови дискусии да разработят симулативна корпоративна стратегия на своите предприятия. Обучението е подходящо за маркетинг и бизнес развитие отделите на компаниите от преработвателната промишленост, студенти, стартъпи и предприемачи, тъй като ще представи по един достъпен и практически начин как може бизнесът да са възползва от Стратегията „От фермата до трапезата“ чрез методи за усървършенстване и адаптиране на бизнес модела на компанията към задаващите се новости. Събитието се осъществява с подкрепата на Европейския институт за иновации и технологии в храните /EIT Food/.

Участието в уъркшопа  е безплатно! На страницата на института ще намерите линкове за регистрация.

На 18 ноември онлайн ще се проведе уъркшоп за храните
5564
 

Последни материали
Виж
До 14 май стопаните със 100% пропаднали площи от градушката в Южна България подават заявления за обследвания
Обзор на Софийска стокова борса за периода 23-27април 2024 година
Купувачите на маслодаен слънчоглед на борсата продължават да вдигат цените
Тютюнопроизводителите и занапред ще получават държавна подкрепа
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 26 април – 2 май 2024 година
Остава опасността от слани във високите полета на западна България
За незаконно овладяване на държавни поземлени участъци
Украинският земеделски министър подаде оставка заради корупционни обвинения
Призив за подкрепа
Бедствието с градушките роди съпричастност от фермери към фермери
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини