Начало » Новини » Страната

На 18 ноември онлайн ще се проведе уъркшоп за храните

Преди триалозите по бъдещата ОСП
Синор.БГ / 11.11.2020 г.
На 18 ноември онлайн ще се проведе уъркшоп за храните

На 18 ноември от 10,30 часа в платформата ZOOM ще се проведе интерактивен уъркшоп на тема „От фермата до трапезата и как да направим корпоративна стратегия 2030“, съобщиха организаторите. Форумът е инициатива на Института за агростратегии и иновации - EIT Food Hub Bulgaria, чиито членове в партньорство със Съюза по хранителна промишленост и Университет по хранителни технологии-Пловдив работят за практическата насоченост на евроизискванията към сферата на хранително-вкусовата промишленост.

Интерактивната практическа работилница ще започне с уебинар, на който ще бъде представен българският доклад от анализа на EIT Food „Въздействие на COVID-19 върху сектора на храните в Централна и Източна Европа“.

Експерти от Нидерландия ще представят добрия пример на държавата по отношение на кръговата икономика – един от акцентите в предложената от страна на Европейската комисия Стратегия „От фермата до трапезата“ /Farm to Fork Strategy/ за справедлива, здравословна и екологосъобразна продоволствена система. Участниците в уебинара ще имат възможността да се запознаят с натрупания опит на победителите от EIT Food Innovation Prizes – екипът на стартъпа Atlas Agro Science, които ще споделят своите впечатления от състезанието, както на регионално, така и на европейско ниво. В рамките на уебинара ще бъдат представени и редица примери за иновации в хранителната индустрия от Европа.

Във втората част на онлайн събитието на 18 ноември участниците ще имат възможност чрез интерактивния формат с практически работилници, игрови модели и групови дискусии да разработят симулативна корпоративна стратегия на своите предприятия. Обучението е подходящо за маркетинг и бизнес развитие отделите на компаниите от преработвателната промишленост, студенти, стартъпи и предприемачи, тъй като ще представи по един достъпен и практически начин как може бизнесът да са възползва от Стратегията „От фермата до трапезата“ чрез методи за усървършенстване и адаптиране на бизнес модела на компанията към задаващите се новости. Събитието се осъществява с подкрепата на Европейския институт за иновации и технологии в храните /EIT Food/.

Участието в уъркшопа  е безплатно! На страницата на института ще намерите линкове за регистрация.

На 18 ноември онлайн ще се проведе уъркшоп за храните
6029
 

Последни материали
Виж
В рамките на споразумението между двете страни за внос на 700 000 тона годишно
Бангладеш закупи скъпо 220 000 тона пшеница от САЩ
На 17 и 18 октомври до с. Мечкарево
Шоу с коне, фермерски базар и елитни породи ще съберат хиляди в Сливен
Министър Тахов и Светлозар Патарински трябва да подадат оставки
НОКА обвини МЗХ и БАБХ в бездействие причиняващо паника и унищожение на ферми
Лесотехническият университет е съорганизатор на конференция за борба с инвазивните чужди видове
След пороите консервните фабрики ще останат без суровина за лютеници и пюрета
Обявиха датите на животновъдното изложение в Сливен за 2025 година
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини