Начало » Новини » Страната
11.11.2020 г.

На 18 ноември онлайн ще се проведе уъркшоп за храните

Преди триалозите по бъдещата ОСП
На 18 ноември онлайн ще се проведе уъркшоп за храните

На 18 ноември от 10,30 часа в платформата ZOOM ще се проведе интерактивен уъркшоп на тема „От фермата до трапезата и как да направим корпоративна стратегия 2030“, съобщиха организаторите. Форумът е инициатива на Института за агростратегии и иновации - EIT Food Hub Bulgaria, чиито членове в партньорство със Съюза по хранителна промишленост и Университет по хранителни технологии-Пловдив работят за практическата насоченост на евроизискванията към сферата на хранително-вкусовата промишленост.

Интерактивната практическа работилница ще започне с уебинар, на който ще бъде представен българският доклад от анализа на EIT Food „Въздействие на COVID-19 върху сектора на храните в Централна и Източна Европа“.

Експерти от Нидерландия ще представят добрия пример на държавата по отношение на кръговата икономика – един от акцентите в предложената от страна на Европейската комисия Стратегия „От фермата до трапезата“ /Farm to Fork Strategy/ за справедлива, здравословна и екологосъобразна продоволствена система. Участниците в уебинара ще имат възможността да се запознаят с натрупания опит на победителите от EIT Food Innovation Prizes – екипът на стартъпа Atlas Agro Science, които ще споделят своите впечатления от състезанието, както на регионално, така и на европейско ниво. В рамките на уебинара ще бъдат представени и редица примери за иновации в хранителната индустрия от Европа.

Във втората част на онлайн събитието на 18 ноември участниците ще имат възможност чрез интерактивния формат с практически работилници, игрови модели и групови дискусии да разработят симулативна корпоративна стратегия на своите предприятия. Обучението е подходящо за маркетинг и бизнес развитие отделите на компаниите от преработвателната промишленост, студенти, стартъпи и предприемачи, тъй като ще представи по един достъпен и практически начин как може бизнесът да са възползва от Стратегията „От фермата до трапезата“ чрез методи за усървършенстване и адаптиране на бизнес модела на компанията към задаващите се новости. Събитието се осъществява с подкрепата на Европейския институт за иновации и технологии в храните /EIT Food/.

Участието в уъркшопа  е безплатно! На страницата на института ще намерите линкове за регистрация.

На 18 ноември онлайн ще се проведе уъркшоп за храните
5993
 

Последни материали
Виж
ДФЗ
Започват теренните проверки на физическите блокове за Кампания 2025 г.
Климатични промени
Розовото фламинго избра за свой дом бургаските езера
Практика
Не бъркайте маслинената плесен по доматите с вертицилийното увяхване
Актуално
Евростат: България не надвишава критериите за инфлация от 1,5 на сто и през юли
Решения на Министерския съвет
Започват проучванията за изграждане на язовир „Черни Осъм“
Условни присъди и малки глоби за БГ измамниците
Заради застрахователна измама фермер от САЩ е заплашен от 30 г. затвор. А как е у нас?
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини