Начало » Новини » Коментари
29.10.2020 г.

Въпреки фермерските протести местни кукловоди от Елховско уволниха кадърен кадър на агроминистерството

Няма такава държава
Въпреки фермерските протести местни кукловоди от Елховско уволниха кадърен кадър на агроминистерството

sinor

Мина само месец от намеренията на земеделските производители в Елховско и Болярово да се вдигнат на бунт в защита на началника на общинската земеделска служба Донка Георгиева, чието уволнение се готвеше под натиска на местен кукловод, срещу когото служителката е изразила принципни позиции за прилагане законодателството. И ето, че служителката наистина е отстранена. Заповедта е връчена тихомълком на 16 октомври, като е използван моментът на сеитбата, когато земеделците са заети не само с активна работа на полето, но и с подписването на договорите за следващата кампания.

Предупреждението преди месец

Хората не са очаквали, че наглостта на местните дерибеи ще стигне дотам да се противопоставят на цялата земеделска общност в региона, само и само да „разкарат един от кадърните служители на министерството, които толкова рядко се срещат в общинските служби”, коментираха фермери пред Синор.бг.

Ще припомним ласкавите думи на мнозина от тях по адрес на служителката, защото за тях професионалната работа на Донка Георгиева е помогнала изключително много при заявяване на площи или пък за различните проверки, в резултат на което опашките пред службата са се стопили. А хората са се съсредоточили в земеделската си работа, както трябва да бъде при една нормално смазана административна система.

„Ако знаехме, че Георгиева ще бъде уволнена въпреки нашата подкрепа, щяхме да блокираме пътища в региона, както се бяхме организирали и през септември. Очевидно обаче това не стряска кукловодите, заради които страната ни остава на опашката по всички показатели”, мрачно коментираха хора от региона. Добавяйки, че немалка част от началниците на уволнената служителка, включително и в министерството на земеделието в София, поставят висока оценка на работата й. И въпреки това тя е уволнена, забележете "поради липса на административен опит".

Земеделците очакват Донка Георгиева да потърси правата си в съда, за да бъде възстановена на работа, защото „в заповедта за отраняването й не е посочен и един случай на неизпълнение на служебните й ангажименти”. Единствените мотиви за това уволнение са липсата на задължителен минимален административен опит от 4 години, а Георгиева работи в службата вече 7-ма година, започвайки от най-ниските нива в йерархията, посочиха хората, които са обслужвани от нея в продължение на години.

Възмутени от поредната безпринципност и брутална намеса в работата на една държавна институция, земеделците от региона очевидно не искат да бъдат безропотни свидетели на поредната несправедливост. Защото, ако на мястото на Георгиева бъде поставен някакъв послушен и некадърен служител, това вече ще рефлектира негативно върху цялостнната им работа. А в условия на дистанционна комуникация с администрацията земеделците трудно биха могли да получат адекватни услуги. Именно затова и те са решени да окажат „пълноценна защита на един млад човек като Георгиева, защото тя познава в дълбочина законодателството, харесва работата си и я върши с желание”, коментираха фермери от региона.

Екатерина Стоилова

Въпреки фермерските протести местни кукловоди от Елховско уволниха кадърен кадър на агроминистерството
14769
 

Последни материали
Виж
Откриване на изложението „Техномебел"
Призив за сертифициране на българската дървесина
Пролетната сеитба обаче върви с изпреварващо темпо
Състоянието на есенната пшеница в САЩ се влоши значително само за седмица
Позиции
Чорбаджийски: Несериозно е България да има само един евродепутат, защитаващ фермерите
Единственото условие за купувачите е сами да си осигурят превоза
Украински фермери започнаха да раздават кромида без пари
НАП напомня да се декларират земеделските субсидии до 30 април
Днес парламентарната комисия по земеделие има извънредно заседание
Ализан Яхова: Очакваме добри новини за украинската помощ на 24 април
Свързани материали
Виж
Решения на служебния кабинет
Бозуков отстрани шефката и борда на директорите на „Напоителни системи“
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини