Начало » Важно за фермера » Животновъдство
18.09.2020 г.

Животновъдите ще бъдат привиквани със SMS във фонда, за да доказват продажби по обвързаната подкрепа

Важно за фермерите!
Животновъдите ще бъдат привиквани със SMS във фонда, за да доказват продажби по обвързаната подкрепа

sinor

Всички животновъди, които са кандидатствали по схемите за обвързана подкрепа за Кампания 2020 г., получиха кратко СМС съобщение (SMS), с което от фонд „Земеделие” ги привикват в различни дати, за да докажат реализацията на мляко, млечни продукти или животни. Съобщението  е  изпратено до фермерите от телефонен номер 180-080, съобщиха от ведомството.

Предприетата тактика успешно ще предотврати струпването на хора в офисите по време на проема на документи, поясняват от ведомството.

В периода от 5 до 31 октомври 2020 г. ще се доказва реализацията на произведеното мляко и млечни продукти, както и продадените живи животни. Фермерите могат да изтеглят и попълнят образците на документите, с които доказват реализация на произведената от тях продукция, от интернет страницата на фонд „Земеделие”. Към приложените файлове е изготвена и подробна инструкция за тяхното попълване.

Попълненият опис по образец се подава на електронен носител в областните  дирекции на фонда. Стопаните трябва да предоставят и заверени копия на документите, доказващи реализацията на продукцията си.

Реализацията на млякото и млечните продукти се доказва за периода от 1 октомври 2019 г. до 30 септември 2020 г., съгласно разпоредбите в чл. 27в, ал. 1 от Наредба № 3 от 17.02.2015 г. за условията и реда за прилагане на схемите за директни плащания.

Документи за реализация на мляко и млечни продукти се подават по четири схеми - за обвързано подпомагане на млечни крави - СМлК, за обвързано подпомагане за млечни крави под селекционен контрол - ЕЖСК (мляко), за обвързано подпомагане за овце-майки и/или кози-майки под селекционен контрол – ДПЖСК (с реализация на мляко или комбинирана реализация) и за обвързано подпомагане за биволи – Биволи. Бенефициерите следва да реализират на пазара определените в нормативната уредба количества мляко и млечни продукти на глава допустимо животно по съответната схема. При попълване на документите кандидатите трябва да използват съответната бланкова таблица, според регистрацията им в ИСАК – като физическо лице, юридическо лице или едноличен търговец.

Реализираните на пазара животни се доказват по три схеми - Схема за обвързано подпомагане за месодайни крави и/или юници – СМКЮ, Схема за обвързано подпомагане за месодайни крави под селекционен контрол – ЕЖСК (месо), Схемата за обвързано подпомагане за овце-майки и/или кози-майки под селекционен контрол – ДПЖСК (с реализация на месо или комбинирана реализация). В зависимост от това къде са реализирани животните – в България или извън страната, се попълват различни типови образци.

Животновъдите ще бъдат привиквани със SMS във фонда, за да доказват продажби по обвързаната подкрепа
14637
 

Последни материали
Виж
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 26 април – 2 май 2024 година
Остава опасността от слани във високите полета на западна България
За незаконно овладяване на държавни поземлени участъци
Украинският земеделски министър подаде оставка заради корупционни обвинения
Призив за подкрепа
Бедствието с градушките роди съпричастност от фермери към фермери
Ще се представят над 100 производители
Безплатни 100 000 фиданки ще раздадат на фестивала „Семе българско”
Защо цветовете на разсада падат след засаждане на постоянно място?
Фермерите настояват за промени в Закона за застраховането
Градушка унищожи лозя и рози в село Баня, застраховките важат от първи май
Свързани материали
Виж
Производителите на картофи, лук и чесън получиха SMS за доказване на обвързаната подкрепа
Репетицията започва от днес
Без електронна система фермерите отново ще кандидатстват „на живо” за компенсаторните помощи по COVID 1
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини