Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
13.08.2020 г.

Как товарачът JCB 427 AGRI се справя с подготовката на силажа в силажната яма?

Демонстрация в реални условия в кравеферма в село Спасово
Как товарачът JCB 427 AGRI се справя с подготовката на силажа в силажната яма?

Съвременното високопродуктивно преживно животновъдство е немислимо без качествен силаж и сенаж. Те заемат над 50% от дажбите на животните и 15 % от ежедневните разходи, които фермерът отделя за подготовка на своя фураж. От качеството на фуража зависи продуктивността във всяка ферма. Производството на фураж е скъп фактор в отглеждането на животните и затова трябва да се управлява стриктно.Това налага технологичният процес на силажирането да бъде добре обмислен и планиран. Прецизно трябва да се следват всички стъпки за подготовка и уплътняване на суровината, за да се постигнат добри хранителни стойности и загубите да се сведат до минимум.

Именно с този процес ще ви запознаем днес и как товарачите JCB са безспорно доказаният най-добър помощник в уплътняването на масата. За да ви демонстрираме това, отиваме в село Спасово, където екип на Оптиком показа как се прави това на практика.

Димитър Петров, Търговски директор в Оптиком ООД

Намираме се в една кравеферма в село Спасово, община Чирпан, където тестваме големите товарачи на JCB 427 AGRI. AGRI - това е единственият производител, който прави и произвежда големи челни товарачи специално за селското стопанство и приложенията в животновъдството. Тук машината се вижда абсолютно натоварена - а именно върху силажна яма и как ще се справи със силажна яма. Разликата между този тип челни товарачи и всички останали, които се произвеждат е, че JCB ги прави точно за селското стопанство - с по-големи двигатели и с много специфични трансмисии. Тук имаме 6-степенен Powershift с блокаж на хидротрансформатора от втора до шеста предавка, което ни предава цялата мощност директно на колелата. По този начин набутването в силажната яма става много по-лесно, а машината се справя със задачата, която е една от най-трудните в животновъдството.”

Бързина на натрупване на суровината в ямата е един от важните моменти в подготовката на силажа. Процесът на запълване на силажната яма със суровина е от изключителна важност и тук фермерите трябва да бъдат много бързи и ефективни. Всяко забавяне в технологичния процес по прибиране, намалява качествата на суровината за производство на силаж и води до загуба на хранителни параметри.

В това отношение JCB 427 AGRI е безкомпромисен. С възможност за автоматично включване на блокаж на хидротрансформатора, се осигурява мощтно и ефективно директно задвижване от четирите колела нагоре по силажната яма. Това дава на товарача изключителна способност да се катери по силажните купове, както и да се движи по пътя с максимална скорост от 48 км/ч. при възможност да тегли товар от 15 тона.

Виж видео с JCB 427 AGRI тук!

Димитър Петров, Търговски директор в Оптиком ООД:

Други операции, които тази машина може да прави, са: обработка на оборската тор, също така и товарене на зърно с големи гондоли с голям обем. Машината е направена изключително и само за селското стопанство с широкопорести радиатори, с реверсивни радиатори. Машина, която няма да спре работа, когато е най-необходима на животновъда.

Ако искате да видите мощен колесен товарач JCB 427 Agri в действие сега имате тази възможност:
Заповядайте на 15 Август 2020 (събота) от 10:00ч. в с.Кортен (общ. Нова Загора) в стопанството на Минчо Иванов на открита демонстрация на силажиране с новия и мощен колесен товарач JCB 427 Agri
GPS: 42.552299, 26.000482
0884 / 110 617 

Как товарачът JCB 427 AGRI се справя с подготовката на силажа в силажната яма?
17962
 

Последни материали
Виж
Откриване на изложението „Техномебел"
Призив за сертифициране на българската дървесина
Пролетната сеитба обаче върви с изпреварващо темпо
Състоянието на есенната пшеница в САЩ се влоши значително само за седмица
Позиции
Чорбаджийски: Несериозно е България да има само един евродепутат, защитаващ фермерите
Единственото условие за купувачите е сами да си осигурят превоза
Украински фермери започнаха да раздават кромида без пари
НАП напомня да се декларират земеделските субсидии до 30 април
Днес парламентарната комисия по земеделие има извънредно заседание
Ализан Яхова: Очакваме добри новини за украинската помощ на 24 април
Свързани материали
Виж
Компактните колесни товарачи L75 и L85 са усъвършенствани с характеристиките на високотехнологичния модел L95
Телескопичните товарачи BOBCAT- качество и иновации
JCB направи дебют на своята революционна технология за двигатели с водород
Отличиха фирма ОПТИКОМ за 1000 продадени машини JCB на българския пазар
Видео
Новият телескопичен товарач JCB AgriPRO – повече мощност и нива на производителност
Bobcat пуска на пазара новия мини верижен товарач MT100
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини